ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:35/1234)

Babka z szampanem 155

być. Ciasto przekładamy do podłużnej formy o wymiarach 23x13cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy od 45 do 55 minut w 175°C (bez termoobiegu) , lub dłużej, do suchego patyczka. Gotowe ciasto studzimy ok 10 min. W tym czasie przygotowujemy szampana do nasączenia. Ciepłą babkę nakłuwamy patyczkiem(...)mleka czekamy ok 5 minut, zanim dodamy je do masy. Aby babka z szampanem ładnie się prezentowała można ściąć jej pęknięty wierzch. Lepiej jednak zrobić to przed nakłuwaniem ciasta. Szampana można zastąpić bezalkoholowym winem musującym. Po dodaniu mąki nie mieszamy zbyt długo, aby nie napowietrzyć ciasta. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło

Słodki Pomysł
ŚMIETANOWIEC Z GALARETKAMI I OWOCAMI 101

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ( + 12 GODZIN CHŁODZENIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 19 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-14 ŚREDNICA TORTOWNICY: 24 CM. Składniki na ciasto

JejKuchnia
Jak zrobić tradycyjną pizzę Margheritę? (przepis krok po kroku) 195

najwyższej temperatury w Twoim piekarniku). Dobrze, żeby nagrzewał się przez 30 minut przed pieczeniem pizzy. Arkusz papieru do pieczenia posyp semolina lub mąką. Weź kulę ciasta i rozpłaszcz je dłońmi. Delikatnie rozciągaj ciasto w dłoniach do uzyskania pożądanej wielkości i grubości. Dobrze jest choćby częściowo rozciągać ciasto w powietrzu.  Teraz rozsmaruj na placku 3-4 łyżki passaty(...)blachę z piekarnika. Wstaw blachę na najniższą szynę w piekarniku i piecz przez ok. 7-10 minut (wszystko zależy od temperatury piekarnika). Pizza jest gotowa gdy ser się roztopi i zacznie bulgotać. Uwagi: Jeżeli chcesz zrobić pizzę na cieście bez drożdży, musisz najpierw podpiec samo ciasto. Kulę ciasta rozwałkuj na okrągły placek i posmaruj go oliwą lub olejem przy

Chilli Czosnek i Oliwa
Kruchy jabłecznik z kokosową pierzynką 175

końcu to doskonały sok stuprocentowy. Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wsypujemy do misy, dodajemy żółtka i pokrojony w kostkę tłuszcz. Całość zarabiamy ręcznie na jednolitą masę. Ciastem wykładamy spód średniej wielkości blaszki (około 23 x 34 cm), wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej brązowym pergaminem. Następnie ciasto nakłuwamy widelcem, wykładamy na nie tarte jabłka i rozprowadzamy równomiernie. Z białek ubijamy(...)cukier, miksujemy jeszcze około 3 minuty, po czym wsypujemy kokos i miksujemy jeszcze chwilę, by się dobrze połączył z bezą. Gotową masę kokosową rozprowadzamy na cieście. Ciasto pieczemy na środkowym poziomie piekarnika w temperaturze 175 ⁰ C około 40 – 50 minut. Po upieczeniu ciasto pozostawiamy na 5 – 10 minut w wyłączonym piekarniku, po czym wyjmujemy i pozostawiamy do wystygnięcia

Smakowy Raj
Ciasto bez pieczenia na ciastkach 400

łyżką wody lub soku cytrynowego), obsypujemy wierzch siekanymi migdałami i wiórkami czekolady, zostawiamy tak przygotowane ciastka na 15 minut, aż ciastka zmiękną pod wpływem musu, ot i cały przepis     The post Ciasto bez pieczenia na ciastkach appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
CIASTO LEŚNY MECH 1720

podaję ilości jakich ja użyłam, wg załączonego przelicznika, teraz wiem, że było ich zdecydowanie za dużo, wersja oryginalna ( klik ) była właśnie na tortownicę 25cm.  Następne ciasto przygotuję z podanych poniżej ilości, piec będę jednak w tortownicy 26cm, myślę, że będzie idealnie.  Składniki na formę ok.25cm: - 450g   mrożonego szpinaku, użyłam w liściach  (ja dałam 630g(...)niskich obrotach miksera. Masę wylać do tortownicy (spód wyłożony papierem do pieczenia, boki przesmarowane masłem), wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Pieczemy na programie góra-dół, bez termoobiegu ok.50-60 minut, do suchego patyczka. Po 50 minutach można już sprawdzać czy ciasto jest upieczone. Ja piekłam 65 minut, ale moje ciasto było ogromne. Po upieczeniu ciasto

Smaczne Zdrowe
Ciasto marchewkowe z jabłkami – prosty przepis 82

prosty przepis na wilgotne ciasto marchewkowe z jabłkami. Lubicie ciasto marchewkowe? Ja uwielbiam. To idealny deser do kawy czy herbaty. Ciasto marchewkowe smakuje nam najlepiej właśnie w okresie zimowym. Dodaję zawsze do niego niewielką ilość przyprawy do piernika. Ten zapach podczas pieczenia… Coś cudownego. Spróbujcie. Jak przygotować ciasto marchewkowe? Przepisów na ciasto marchewkowe jest wiele. Sama korzystam(...)Masę wylewamy do przygotowanej formy. Lekko wyrównujemy. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Pieczemy około 35 minut do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika. Obserwujemy ciasto. Ciasto studzimy, oblewamy polewą czekoladową. Ja dodatkowo posypałam polewę kropelkami czekolady. Smacznego Przepis na wspomniane wcześniej syrniczki znajdziecie tutaj

Słodkie okruszki
SERNIK ZE SŁONECZNIKIEM 174

CIASTO: Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiewamy na stolnicę. Dodajemy tłuszcz, siekamy. Dodajemy żółtka i śmietanę. Zagniatamy ciasto, owijamy folią i schładzamy minimum 0,5 godziny. Ciasto wałkujemy i przekładamy na blachę (wykładamy papierem do pieczenia) o wymiarach 25/40 cm. Podpiekamy w 180 stopniach C ok. 20 minut do lekkiego zrumienienia. Piekarnik ustawiony na grzanie góra(...)pieczemy ok. 50 minut w 180 stopniach C. BEZA: Białka ubijamy i stopniowo wsypujemy cukier. Orzechy, mannę oraz mąkę mieszamy ze sobą. Partiami wsypujemy do białek i mieszamy za pomocą łyżki.  Sernik delikatnie wyciągamy (uważamy żeby się nie poparzyć) Nakładamy równą warstwę bezy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy. U mnie wystarczyło 15 minut. Beza ma się ładnie zarumienić. Ciasto

Pani na deser
Torcik jogurtowy z malinami 146

kolejną 1 minutę (pomaga to ustabilizować pęcherzyki powietrza). Ubite białka dodajemy w 3 porcjach do masy żółtkowej za każdym razem delikatnie mieszamy szpatułką (lub rózgą) zwracając uwagę, aby w cieście nie pozostały żółte smugi z masy żółtkowej. Ciasto przekładamy do przygotowanej formy. Kilka razy lekko stukamy formą o blat stołu, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Formę z ciastem umieszczamy(...)dół, bez włączonego termoobiegu) na najniższą półkę. Pieczemy 18 minut. Następnie obniżamy temperaturę do 160°C i pieczemy kolejne 15 minut. Wyłączamy piekarnik i pozwalamy ciastu dojść przez 30 minut (w zamkniętym piekarniku). Następnie pozostawiamy drzwiczki otwarte przez 10 minut. Może to trochę skomplikowane, ale skorzystałam z rady zawartej w komentarzach i powiem, że to działa. Ciasto natychmiast wyjmujemy

mojewypiekiinietylko
MAKOWIEC NA KRUCHYM ORKISZOWYM SPODZIE Z KRUSZONKĄ 200

ciasto. Połowę ciasta wyłożyć na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (boki przesmarowane) i wstawić do lodówki. Drugą część ciasta w misce również odstawiamy do schłodzenia. masa makowa: - 250g mielonego, suchego maku - 250g (ml)wrzącej wody - 2 całe jajka - 1 żółtko - 62g masła - 150g powideł (u mnie domowe, bez dodatku cukru) - niecałe pół szklanki ksylitolu (lub cukru(...)dokładnie mieszamy. Gotową masę makową wykładamy na schłodzony spód, rozsmarowujemy równo. Obsypujemy zimną kruszonką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy na programie góra-dół, bez termoobiegu ok.50 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do przestudzenia. Ja polewam swoje (po wystudzeniu) delikatnie lukrem marcepanowym i obsypuję rozdrobnionymi migdałami. Lukier marcepanowy: - 4-5 łyżeczek pudru

Smaczne Zdrowe
Imprezowe roladki szpinakowe last minute 133

roladki szpinakowe last minut Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 1 opakowanie szpinaku mrożonego Poltino 1 duży ząbek czosnku 4 kopiaste łyżki białego sera mielonego (takiego z wiaderka) garść orzechów włoskich + orzechy do dekoracji 4 łyżki uprażonych pestek dyni sól pieprz 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej opakowanie ciasta francuskiego mleko do smarowania ciasta Wykonanie: Szpinak odparowujmy na patelni na średnim ogniu(...)papierem, w które było owinięte ciasto. Miejsce bez farszu malujemy mlekiem i sklejamy. Rulon malujemy mlekiem i kroimy na plastry o szerokości około 3 cm. Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, malujemy mlekiem, a na wierzchu układamy orzechy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni bez termoobiegu przez 45 minut, aż ciasto się zarumieni. Podajemy

Kulinarne przygody Gatity
Mleczna kanapka 573

kakao. Wszystko wymieszać mikserem do połączenia   składników. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia na niej wyłożyć ciasto, rozprowadzić na całej powierzchni. Biszkopt   piec w temperaturze 170stopni, bez termoobiegu na środkowej półce przez   ok 12 minut ( biszkoptu nie należy zbyt przesuszyć). Ciasto nie będzie wysokie. Wystudzić, delikatnie zdjąć papier. U mnie na biszkopcie powstała

W garach u Gosi
Ciasto z ricottą i śliwkami 133

mąkę, wanilię mieloną oraz proszek do pieczenia i całość mieszamy łyżką. Ciasto mieszamy tylko do połączenia się składników. Może mieć małe grudki. Ciasto przekładamy na blaszkę. Na wierzchu rozkładamy śliwki, pokrojone na ćwiartki. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 50 minut w temperaturze 175 stopni: grzałka dolna + grzałka górna, bez termoobiegu. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem

Smak mojego domu
Ciasto bananowo czekoladowe z bitą śmietaną i bezami. 267

ciasto ,pachnące czekoladą i bananami .Na wierzchu bita śmietana i pokruszone bezy .Dla mnie to ideał ciasta .Musisz się skusić. Składniki : tortownica 20 cm 100 g gorzkiej czekolady 150 g miękkiego masła 100 g cukru trzcinowego 3 jajka ,w temperaturze pokojowej 180 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 3 łyżki kakao 2 bardzo(...)proszkiem i w trzech częściach dodać do masy ,krótko zmiksować .Na koniec dodać rozpuszczoną ,przestudzoną czekoladę i zgniecione widelcem banany ,wymieszać łyżką. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez około 45 minut . Dodatkowo: śmietana 36% 200 ml bezy 2 łyżeczki cukru pudru Ubijamy śmietanę z cukrem na sztywną pianę .Nakładamy na ciasto i posypujemy bezami .Ja nakładałam śmietanę i bezy bezpośrednio

Ladylaura.
SERNIK MALINOWY Z BEZĄ 176

bez rozdzielania), po jednym, miksując na wysokich obrotach. 5. Jeśli masa wydaje nam się zbyt rzadka i/lub jeśli czegoś Wam w niej brakuje - czas na tajemną broń - mleko w proszku pełne (nie to granulkowe) - dodajemy tyle aby nabrało i kremowego smaku i idealnej konsystencji :)5. Masę wylewamy na przestudzone ciasto.6. Wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika - PIECZEMY(...)wydłużamy czas pieczenia)7. Przygotowujemy bezę (3-4 białka ubijamy z cukrem - na oko, na sztywną pianę)/nasz przepis na idealną bezę niebawem/8. Na podpieczony serniczek delikatnie wykładamy łyżką bezę,/przyznać się, kto się zajmuje bezowymi śmigiełkami i łyżką całą z białego puchu?/9. Bezę posypujemy kruszonką (przepis na kruche ciasto b/glutenowe)10. Pieczemy 15 minut w temp

Wypisz Wymaluj