ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:39/1234)

Tarta na cieście francuskim z kozim serem i pomidorami 199

okrągłej z wyjmowanym dnem o średnicy 20 cm), wyłożyć ciastem, nadmiar ciasta obciąć. Surowe ciasto przykryć papierem do pieczenia, sporo większym niż tarta, obciążyć fasolą lub grochem. Piec ok 15 - 18 minut. Jeżeli ciasto nie podpiekło się wystarczająco, podpiec bez obciążenia jeszcze ok 10 minut.  Składniki masy wymieszać w misce, doprawić solą i pieprzem Na podpieczony spód

Stare Gary
Ciasto z figami i daktylami 287

składników. Kiedy utworzy się kruszonka dodaj żółtka i zagnieć ciasto. Uformuj kulę, owiń w folię i włóż do lodówki na godzinę. Przygotuj kruszonkę. Migdały upraż na suchej patelni, ostudź i zmiel. Z masła, mąki, zmielonych migdałów i cukru uformuj kruszonkę rozcierając składniki między palcami. Wstaw kruszonkę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkuj na placek wielkości(...)formy plus 2 cm na brzegi. Rozsmaruj dżem i poprzetykaj pokrojone daktyle. Przykryj kruszonką i migdałowymi płatkami. Wstaw ciasto do nagrzanego na 175ºC piekarnika nastawionego na termoobieg (bez termoobiegu 190ºC lyb wedle piekarnika). Piecz ciasto przez 45 minut na dolnym poziomie piekarnika. Ostygnięte ciasto pokrój na kwadraty. Smacznego! The post Ciasto z figami i daktylami appeared first on Blog

codojedzenia
Jabłecznik z bezą 176

warstwą rozłożyć ciasto. Piec ok. 15-20 minut w temperaturze 180 stopni C, aż się lekko zarumieni.   Gdy ciasto się piecze jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach (moje jabłka były bardzo soczyste, więc odlałam z nich nadmiar soku). Do jabłek wsypać cukier oraz kisiel, dokładnie zamieszać i wyłożyć bezpośrednio na podpieczony spód ciasta. Piec dalej przez(...)minut w temperaturze 180 stopni C.   Pod koniec pieczenia białka jaj ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder i delikatnie wmiksować w masę (można to zrobić ręcznie). Pianę wyłożyć na podpieczone jabłka i piec jeszcze przez ok. 20-25 minut w temperaturze 160 stopni

Simply Food
Ciasto na pizzę bez wyrastania / bez rośnięcia - najszybsze, najlepsze 15329

jest miękkie i puszyste - nie czuć w nim drożdży - sami decydujemy czy będzie miękkie czy chrupiące zależnie od czasu pieczenia - jeśli chcemy grube ciasto, podwajamy porcję bez obaw, że ciasto się nie upiecze (pieczemy wtedy 20 minut) - możemy zrobić z niego również małe pizze- pizzerinki - możemy rozłożyć ciasto na całą blachę lub uformować kształt klasycznej pizzy

Szefowa kuchni
Ciasto dyniowe z jabłkiem 249

kokosowym olejem. Wlej mokre składniki do suchych i dokładnie wymieszaj. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia i napełnij masą. Wygładź i posyp perłowym cukrem. Wstaw ciasto do nagrzanego na 160ºC piekarnika na termoobiegu (bez termoobiegu 10 stopni więcej). Piecz ciasto przez około 45 minut. Sprawdź drewnianym patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Wyjmij ciasto i ostudź przed krojeniem

codojedzenia
Oszukana drożdżówka z owocami 199

zagniatamy kruszonkę. Dużą prostokątną foremkę o wymiarach 28x25 cm wyścielamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto, wyrównujemy jego powierzchnię. Na wierzch wysypujemy równomiernie owoce. Całość posypujemy wcześniej przygotowaną kruszonką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, wkładamy ciasto i pieczemy około 50 minut (funkcja grzania góra - dół, bez termoobiegu, na środkowym poziomie). Studzimy przez pierwsze 15 minut przy uchylonych drzwiczkach, potem

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Francuskie rurki nadziewane 213

rureczkach  przeznaczonych do wypieków rurek ( pamiętajcie że rurki metalowe trzeba dobrze tłuścić). Każdą rurkę smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy jak ciasto francuskie w rozgrzanym piekarniku bez termoobiegi do 20 minut, jak zobaczycie, że ciasto się zarumieni to gotowe :)  masa 3/4 mleka mieszamy z jajkiem dodajemy dodajemy budyń, mąkę  i cukier, wszystko ładnie mieszamy

Niezły Młynek
Pavlova z wiśniami 250

Pavlova ...deser australijski;) Smak powala. Jestem zachwycona, a to znaczy ,że będzie u nas gościć często:) A u Was??? Składniki; Beza; 6 białek, 280 g cukru, łyżeczka octu winnego, łyżeczka mąki ziemniaczanej, Frużelina wiśniowa; 300 g wiśni mrożonych, świeżych lub w słoiku do deserów, 80 g cukru, czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody, Wykonanie; Białka ubijamy(...)sztywno. Dodajemy cukier stopniowo, cały czas ubijając. Następnie dodajemy ocet i mąkę. Przelewamy masę do foremki. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem. Wkładamy ciasto. Po 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy bezę 1,5 godziny. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy bezę na noc w piekarniku;) Przygotowujemy frużelinę. Wiśnie zasypujemy cukrem i gotujemy na średnim

Anioły w kuchni
Clafoutis z czereśniami 153

dodaj do mącznej mieszanki i wymieszaj. Dolej śmietanę i kolejny raz wymieszaj. Blachę wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Na dnie blaszki ułóż czereśnie (bez soku). Zalej je przygotowanym ciastem. Piecz ok. 40-45 minut w temperaturze 180 stopni, aż ciasto zacznie odchodzić od brzegów i się zarumieni.  Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i odstaw by przestygło

Mania Wypiekania
Murzynek 150

składniki się połączą. Kolejno dodajemy po jednym jajku, po każdym z nich miksujemy masę. Gotową masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy prze 55-60 minut w temperaturze 190 stopni bez termoobiegu

Krakowskie smaki Ani
Muffiny snickers – z karmelem i orzechami 268

pieczenia , solą i cukrem. W drugiej umieszczamy wszystkie „mokre” składniki , czyli jajko, mleko, olej i olejek waniliowy. Mieszamy do połączenia składników.  Mokre składniki dodajemy do suchych. Dodajemy posiekanego snickersa i jeszcze raz delikatnie mieszamy – tak by tylko połączyły się składniki. Przygotowanym ciastem napełniamy foremki do 3/4 wysokości. Pieczemy BEZ TERMOOBIEGU ok. 25 minut / 180C

Ostra na Słodko
Chleb pszenny z boczkiem i papryczką chilli 206

Spodobało mi się to pieczenie chleba. Po pierwszym udanym eksperymencie, tj. włoskim chlebie z bazylią, czarnuszką i suszonymi pomidorami przyszedł czas na drugi - tym razem z boczkiem i papryczką chilli. Przepis pochodzi z bloga: Słodki Kompromis.  Nie jest pracochłonny, nie wymaga też długiego leżakowania - raptem 2 godziny! Warto wypróbować. Chociażby dla chrupiącej(...)mój chleb nie był "bochenkowanto" okragły;)Ciasto ponownie przemieszać łyżką, kiedy piekarnik się nagrzał do pożądanej temperatury, do garnka wlewamy ciasto, pieczemy 5 minut, następnie przykrywamy pokrywką ( nie szklaną i bez plastikowych uchwytów, może być metalowa taca do pieczenia pizzy) i pieczemy 25 minut, po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy kolejne 20 minut, w połowie czasu pieczenie

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Tort kokosowo- malinowy (bez glutenu, cukru białego i laktozy) 232

łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy  (boki formy nie powinny być niczym smarowane ani przykrywane). Wlać ciasto i piec przez około 25 minut w temperaturze 170’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Piec bez termoobiegu i unikać uchylania drzwiczek piekarnika.  Po upieczeniu

Candy Pandas
Babeczki z cukinii 159

przykry\u0142y dno i boki. Wlewamy ciasto i pieczemy jak wersji z papilotkami. "],"recipeCategory":"Pieczywo","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Babeczki z cukinii Danie Pieczywo , Przekąski Kuchnia Bez glutenu , Wege Składniki 300 g cukinia 1 średnia sztuka 200 g mąka z ciecierzycy 1 szt jajko 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1/2 szt ser brie Sposób przygotowania Cukinię ucieramy(...)dokładnie na jednolitą masę. Wykładamy do papilotek i pieczemy ok. 20 minut w temp. 150 st. C z termoobiegiem (180 st. bez). W przypadku użycia szynki parmeńskiej (lub innej długo dojrzewającej) plastry wędliny układamy w foremce do mufinek tak, by przykryły dno i boki. Wlewamy ciasto i pieczemy jak wersji z papilotkami

Kucharzyca
Cukinia raz, cukinia dwa 163

przykry\u0142y dno i boki. Wlewamy ciasto i pieczemy jak wersji z papilotkami. "],"recipeCategory":"Pieczywo","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Babeczki z cukinii Danie Pieczywo , Przekąski Kuchnia Bez glutenu , Wege Składniki 300 g cukinia 1 średnia sztuka 200 g mąka z ciecierzycy 1 szt jajko 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1/2 szt ser brie Sposób przygotowania Cukinię ucieramy(...)dokładnie na jednolitą masę. Wykładamy do papilotek i pieczemy ok. 20 minut w temp. 150 st. C z termoobiegiem (180 st. bez). W przypadku użycia szynki parmeńskiej (lub innej długo dojrzewającej) plastry wędliny układamy w foremce do mufinek tak, by przykryły dno i boki. Wlewamy ciasto i pieczemy jak wersji z papilotkami

Kucharzyca