ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:32/1234)

Warstwowy placek biszkoptowo-serowy 168

cały czas miksując dodajemy żółtka. Na koniec przesiewamy mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Biszkoptem delikatnie zalewamy nasze ciasto z białek. Na koniec górę lekko posypujemy kawą. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 160°C z termoobiegiem (180°C bez termoobiegu) około 30 minut. Gotowe ciasto studzimy i kroimy na pół. Następnie przygotowujemy sernik. Ubijamy(...)serników i pianę. Całość delikatnie i krótko ucieramy na najniższych obrotach. Sernik przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 160°C z termoobiegiem (180°C bez termoobiegu) przez około godzinę. Gotowy studzimy. Budynie dokładnie mieszamy z połową mleka i żółtkami, tak żeby nie było grudek. Następnie w garnku zagotowujemy drugą połowę

PatiGotuje
Malinowa chmurka 203

podwoić ilość ciasta, jednak ciasto twardnieje podczas czekania na pieczenie. Beza: -7 białek -230g cukru -płatki migdałowe Białka ubijamy z dodatkiem soli na puszystą masę. Następnie dodajemy porcjami cukier i miksujemy 5 minut. Ubite białka wykładamy na przygotowane wcześniej ciasto, posypujemy płatkami migdałowymi i pieczemy ok. 25 minut w temp. 180 stopni C.  Bita śmietana(...)śmietany 36%  -2 śmietan fix  -2 łyżki cukru pudru -1 cukier wanilinowy Aby ubić bitą śmietanę bez problemów, najlepiej ubijać po 500 ml. Należy również ok pół godziny wcześniej włożyć bitą śmietanę do zamrażalnika. Bitą śmietanę ubijałam na najwyższych obrotach miksera. Gdy śmietana się ubiła, dodałam cukier, śmietankę fix, i ubijałam  jeszcze chwilkę. Połowę bitej śmietany

Receptura smaku
Ciasto Seropianka: serowo-cytrynowa pianka na biszkoptach 169

szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1/4 szklanka oleju  1 opakowanie biszkoptów ( około 200 g) skórka otarta z dużej cytryny sok z jednej małej lub połowy dużej cytryny Beza 1 szklanka białek (6-7) 3/4 szklanka cukru  Wykonanie: Żółtka ucieramy z  połową cukru z szklanki i cukrem waniliowym na biały puch. Dodajemy budyń oraz olej w dalszym(...)wyciśniętym z cytryny. Na prostokątnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy herbatniki, jeden obok drugiego i wylewamy naszą gotową masę. Ciasto pieczemy w temp 160 -170* C przez około 45 minut. Po tym czasie ciasto wykładamy z pieca i ubitą wcześniej beze ( zmiksowanie białek z cukrem "beza") wykładamy na ciasto i ponownie w tej samej temperaturze wkładamy do pieca

W Moim Magicznym Domu
Tort kasztanowy z kremem orzechowym, kokosowym karmelem i kokosowym popcornem (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 242

łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy  (boki formy nie powinny być niczym smarowane ani przykrywane). Wlać ciasto i piec przez około 30 minut w temperaturze 170’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Piec bez termoobiegu i unikać uchylania drzwiczek piekarnika. Po upieczeniu, wyjąć gorący(...)opadną). Odstawić w chłodne miejsce. Boki biszkoptu oddzielać od formy nożem, dopiero po wystudzeniu. Podzielić na 3 równe blaty. DYNIOWO-ORZECHOWY KREM Morele namoczyć na kilka minut do napęcznienia w gorącej wodzie. Przestygniętą dynię lub batata, morele i masło orzechowe zmiksować blenderem na gładką masę (najlepiej w termomixie). 4-5 łyżek zostawić do kolejnego kremu. KOKOSOWO-DYNIOWY KREM Połowę śmietanki

Candy Pandas
Ciasto jogurtowe z wiśniami i białą czekoladą 504

masę (przez kilka minut). Obroty miksera zmniejszyć na najmniejsze, dodać jogurt, sok z cytryny, delikatnym strumieniem wlać olej, a następnie dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i mieszamy już łyżką drewnianą delikatnie. Blaszkę do pieczenia o wymiarach 24cm × 24 cm (lub nieco mniejszą, jeśli chcemy, by ciasto było wyższe) wyłożyć papierem do pieczenia i przelać(...)owoców podczas pieczenia i zabezpieczała przed powstaniem zakalca).  Wiśnie ułożyć na wierzchu ciasta,ja jeszcze posypałam jagodami(a że wiśnie i jagody były świeże nie ze słoika to w miseczce posypałam je łyżką cukru i wymieszałam - przed samym ułożeniem na ciasto). Piekarnik nagrzać do 180 st.C (grzałka górna i dolna, bez termoobiegu) i piec całość przez

Swojskie jedzonko
Ciasto Z Kaszy Manny Z Brzoskwiniami 202

podczas pieczenia nie utworzył się zakalec.Wylepioną blaszkę odstawiamy jeszcze na chwilę do lodówki. 4. Przestudzona masę budyniową miksujemy z jajkiem i śmietaną na najwolniejszych obrotach. Brzoskwinie kroimy w kosteczkę i dorzucamy na końcu do masy. gotową masę wykładamy na ciasto. Z reszty ciasta wałkujemy placek z którego wykrawamy paski i układamy na cieście tworząc kratkę. Ciasto pieczemy(...)stopniach najpierw bez termoobiegu przez około 30 minut, a następnie z włączonym termoobiegiem ostatnie 20-25 minut. Całość powinna się piec około 50 do nawet 1 h. Wszystko będzie zależało od waszych piekarniczków. Smacznego !!! Źródło inspiracji Tutaj

Gotowanie...to proste !
Pani Walewska z kremem orzechowym 717

Ciasto: Mąkę i proszek do pieczenia i cukier wymieszać, dodać żółtka oraz zimne masło posiekać nożem, dodać śmietanę i zagnieść jednolite kruche ciasto., uformować kulę okręcić w folię i chłodzić 40 minut w lodówce. Ciasto wyjąć podzielić na dwie równe części, wylepić dno dwóch jednakowych form do ciasta, posmarować  cienko dżemem. Beza: Białka ubić na sztywną pianę(...)migdałowymi. Piec  obydwa blaty w temp 165*c przez35- 40 minut, jeśli beza zacznie szybko się przypiekać można nakryć folią aluminiową. Placki wystudzić. Krem orzechowy: Orzechy włoskie zmielić  drobno. W gotującym się mleku rozpuścić cukier, podgrzewając na ogniu około 7 minut aż mleko lekko się zredukuje, wtedy wsypać orzechy i cały czas mieszając  gotować 5 minut. Masę

Wanilia i Kardamon
ANANASOWIEC 376

piany stopniowo dodawać żółtka i cukier,dalej ubijając. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia,delikatnie wmieszać do piany. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, o wymiarach blaszki 24x42 cm. Blaszkę z ciastem wstawić do piekarnika,piec 25 minut w 175 stop.  BEZA WIÓRKOWA:  Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Do ubitej piany wsypać wiórki kokosowe(...)wymieszać. Wylać pianę do wysmarowanej tłuszczem blachy o takich samych wymiarach co piekł się biszkopt. Włożyć bezę do piekarnika,piec 25 minut w 175 stop.  KREM ANANASOWY  Ananasy odlać z syropu,osączyć. Pokroić ananasy w kosteczkę. Na soku ananasowym z 2 puszek ugotować budyń waniliowy,ostudzić. Margarynę rozetrzeć,dodając stopniowo żółtka i cukier puder,utrzeć na gładki krem

Kuchnia Danusi
Ciasto drożdżowe ze śliwkami wg Aleex 156

warstewką bułki tartej, która wchłonie nadmiar soku z owoców. Jeśli robimy ciasto bez owoców, nie sypiemy bułki. 6. Na cieście posypanym bułką rozłożyć śliwki, rozcięciami do góry. 7. Ciasto piec 50 minut w temperaturze 170 stopni C (dolna grzałka + termoobieg). Na kilka minut przed końcem pieczenia podnieść temperaturę do 180 stopni C. 8. Ciasto ostudzić na deseczce

W mojej kuchni
Babeczki o wielu smakach 190

posypujemy mąką i ciasto cienko rozwałkowujemy a następnie wykrawamykrążki o średnicy nieco większej od średnicy foremek do pieczenia.   Foremki wypełniamy ciastem i ustawiamy na dużej blaszce.   Wypełniamy ciasto jabłkami i wstawiamy do pieca.Mamy 15 minut na przygotowanie bezy.   Ubijamy na sztywno 3 białka, wsypujemy 6 łyżek cukru, miksujemy i gotowe.Napełniamy bezą szprycę(...)Ponownie wstawiamy do pieca na ok. 10 minut do czasu zapieczenia się bezy.   W czasie tych 10 minut przygotowujemy masę orzechową, czyli ubijamy 4 białkana sztywną pianę, wsypujemy 8 łyżek cukru i miksujemy. Wsypujemy pogniecioneorzechy i łyżką mieszamy je z pianą. Masa orzechowa jest gotowa. Foremki po babeczkach jabłkowych ponownie wykładamy ciastem i tym razem

Maminek kulinarny
Jabłka w cieście 207

złoto już bez przykrywki. Można też w nieco lżejszej formie rozgrzać piekarnik do 200 stopni, umoczyć jabłka w cieście, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekać 10-15 minut, aż się ciasto zarumieni. My pożeraliśmy bez niczego, ponieważ same ze sobą są po prostu pyszne! Jabłek było trochę za mało na taką ilość ciasta, wiec

Przepysznik - BLW i nie tylko
SERNIK JAJKO SADZONE – sernik na zimno z brzoskwiniami 275

mieszamy całość, tylko do momentu połączenia się składników. Ciasto przekładamy do formy o śr 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 20 – 25 minut w 175°C (bez termoobiegu) lub dłużej, do suchego patyczka. Wyciągamy ciasto i studzimy. Żelka brzoskwiniowa – forma o śr 18 cm: 300 g brzoskwiń z puszki […] Artykuł SERNIK JAJKO SADZONE

Słodki Pomysł
Sernik z malinami 120

żółtka ok 150 gram malin     *** Ze składników na wierzch ciasta (oprócz malin) zagniatamy jednolite ciasto, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki *** *** Foremkę wykładamy papierem do pieczenia ( moja foremka ma wymiary 26×26 centymetry ). Mleko przelewamy do miseczki i namaczamy w nim kolejno herbatniki (krótko – wkładamy i wyjmujemy), Namoczone ciasteczka układamy na dnie foremki *** *** Przygotowujemy masę serową(...)delikatnie w masę *** *** Ciasto z lodówki drobno kruszymy i posypujemy na wierzchu *** *** Pieczemy przez 40 minut – w temperaturze 180’C , a po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 160’C i pieczemy kolejne 40 minut *** *** Kroimy po wystudzeniu *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ

Blog z Apetytem
Orzechowe ciasto z jabłkami i cynamonem 201

orzechy laskowe, wanilię, proszek do pieczenia, cynamon oraz jogurt i całość ucieramy, na małych obrotach, tylko do połączenia się składników. Ciasto będzie gęste. Dodajemy jabłka i całość mieszamy łyżką. Ciasto wykładamy na blaszkę. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 60 minut w temperaturze 175 stopni. Grzałki: dolna + grzałka górna, bez termoobiegu. Przed wyciągnięciem ciasta, sprawdzamy

Smak mojego domu
Truskawkowe ciasto z serkiem i bezą 175

dobrego przygotowaliście to koniecznie zapraszam do kontaktu! Dziś kreatywność i smak, wzięły górę nad wyglądem. Przygotowałam dla Was wilgotne, owocowe ciasto truskawkowe z miękką bezą, naturalnym serkiem i świeżymi truskawkami. Nie wiem dlaczego, ale ciasto jest pyszne gdy podaje się je razem z koktajlem truskawkowym. Mam nadzieję, że sami je wypróbujecie i podzielicie się ze mną swoimi wynikami!Składniki(...)następnie wszystko wsypujemy do wcześniej wyrobionej masy i łączymy. Ciasto przelewamy do okrągłej wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i posypujemy umytymi i pokrojonymi na mniejsze kawałki truskawkami (1,5 szklanki).Wstawiamy do nagrzanego do 170`C piekarnika i pieczemy około 40 minut do suchego patyczka.Pod koniec pieczenia przygotowujemy bezę.Biała ubijamy, gdy powstanie piana, dodajemy cukier i dalej

Słodkie Przyjemności