ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:270/1234)

Poziomkowa tarta 215

skórki pomarańczowejna krem- 1 budyń waniliowy bez cukru- 1 i 2/3 szklanki mleka- 2 łyżki cukru- 100 g masłaoraz- 500 g poziomek- 1 galaretka poziomkowaPrzygotowanie:Z podanych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy je do lodówki na 30 minut. Następnie wylepiamy formę na tartę, nakłuwamy ją widelcem i wykładamy papierem do pieczenia, który obciążamy np. grochem pieczemy

Zainspirowana w kuchni
ROGALIKI HOKKAIDO - NA MĄCE ORKISZOWEJ Z DYNIĄ 185

worek i wałkuję ( wtedy ciasto się nie klei). Bardzo fajnie się rozwałkowywało. Uformować koło. Z niego utworzyć 8 trójkątów. Na każdym kawałku nałożyć konfiturę owocową ( ja użyłam własnych powideł bez cukru oraz gęstą konfiturę wiśniową) i zwijać rogaliki zaczynając od podstawy trójkąta. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.30 minut w temp.180*C ( termoobieg) do lekkiego

Smaczne Zdrowe
Ciasto z borówkami 159

łyżką, a przygotowanie całości nie zajmuje więcej niż 15 minut. Pewnie dlatego tak bardzo lubię piec babeczki – większość przepisów, z których korzystam spełnia właśnie wszystkie te kryteria. Takie też jest dzisiejsze ciasto z borówkami :) Piekłam je w tortownicy o średnicy 20 cm, jeśli macie większą wystarczy skrócić nieco czas pieczenia. Jeśli szukacie inspiracji na coś pysznego z dodatkiem(...)Dodajemy umyte i osuszone borówki, delikatnie mieszamy. Część borówek można zostawić i dołożyć je na górę ciasta. Ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni przez 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Przy większej średnicy blaszki pieczenie zajmie mniej czasu. Po upieczeniu ciasto dekorujemy cukrem pudrem. Smacznego! Po więcej słodkich

Ciastkozercy
Truskawkowe ciasto bez pieczenia. 1539

Dzisiaj mamy trochę wiec wolnego i jakoś dopadł mnie leń. Nie chciało mi się specjalnie piec a w szufladzie od jakiegoś czasu zalegały mi budynie, kisiele

ciastkarnia na kruchym spodzie
TORT ŚMIETANKOWO-TRUSKAWKOWY (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu i cukru) 260

temperaturze pokojowej 180 g mąki kokosowej 140 g roztopionego oleju kokosowego (LCHF, keto, paleo) lub masła (LCHF, keto, optymalna) 2 łyżeczki sproszkowanej wanilii 2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu lub sody szczypta soli himalajskiej 80-120 ml wody (15-25 łyżek) opcjonalnie słodzik/cukier dla osób, które ich używają Składniki na krem truskawkowy: 800 g truskawek mrożonych(...)Ciasto umieścić w formie i wstawić do piekarnika. Piec przez ok 25-30 minut w temperaturze 190° C. W międzyczasie przygotować krem truskawkowy zalewając żelatynę 60 ml wody i odstawiając aż napęcznieje. Truskawki świeże lub mrożone podgrzać w garnku opcjonalnie dodając słodzik i doprowadzić do wrzenia. Garnek odstawić na bok i dodać zgęstniał żelatynę. Wymieszać dokładnie aż się rozpuści bez

Ola la LCHF
Przekładaniec z kremem budyniowym, galaretką wiśniową i bezą kokosową 322

zapraszam Was do przygotowania przekładańca, czyli ciasta na spodzie biszkoptowym, z kremem budyniowym, warstwą wiśniową i bezą kokosową. Idealne połączenie smaków. Ciast nie jest zbyt mocno słodkie w smaku. Zachęcam do pieczenia 😊 S kładniki na formę do pieczenia 20 cm x 30 cm: biszkopt  3 jajka 1/2 szklanki zwykłego cukru (120 g) 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej(...)jednym żółtku. Na sam koniec wlać masło i wsypać (w 3 partiach!) przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać. Przygotowaną masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 165ºC przez około 25 minut (do lekkiego zarumienienia i suchego patyczka). Upieczony biszkopt ostudzić i wyjąć z formy do pieczenia. Następnie przygotować bezę kokosową. Białka wraz ze szczyptą soli ubić

Ugotować
Serniczki z czekoladowym musli (na kruchym cieście) 203

około 7-8 minut) do lekkiego zarumienienia (ja obciążam je fasolą). W między czasie w misce mieszamy biały serek z jajkiem, cukier i mąką ziemniaczaną. Na koniec dodajemy musli i krótko mieszamy. Masą wypełniamy podpieczone tartaletki. I wkładamy całość ponownie do piekarnika (180 stopni, grzanie góra dół, bez termoobiegu, gdyby brzegi ciasta za mocno się piekły można zmniejszyć temperaturę

Słodkie okruszki
Ciasto japońskie 212

pieczemy w temperaturze 180’C przez ok 30 minut – do suchego patyczka *** *** Przygotowujemy frużelinę: wiśnie wkładamy do garnuszka i zasypujemy cukrem *** *** Całość podgrzewamy na niewielkim ogniu przez około 15 minut, często mieszając, aż owoce puszczą sok *** *** Następnie odlewamy trochę soku i mieszamy z mąką ziemniaczaną. Wiśnie doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 3 minuty ciągle mieszając. Wlewamy(...)upieczone wcześniej ciasto *** *** Na masie serowej robimy za pomocą małej łyżeczki wzdłuż formy kilka rowków. W zagłębieniach układamy tężejącą frużelinę z wiśniami *** *** Następnie drugim końcem łyżeczki delikatnie mieszamy frużelinę z masą serową *** *** Ciasto wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY

Blog z Apetytem
KETO PIERNIK W SZKLANCE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 168

łyżeczki zmielonego kardamonu 1/4 łyżeczki zmielonych goździków 1/4 łyżeczki zmielonego anyżu opcjonalnie zamiast powyższych pojedynczych przypraw można użyć łyżeczek gotowej przyprawy piernikowej o dobrym składzie ½ łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu szczypta soli himalajskiej opcjonalnie słodzik ( ksylitol , erytrytol, stewia do smaku) Przygotować małą foremkę silikonową lub foremki na muffinki czy babeczki. Wbić jajka do miski a następnie zmiksować(...)wchłania płyn i należy je dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Na dnie i bokach foremki wyłożyć ciasto pozostawiając wgłębienie, w którym umieścić łyżeczkę powideł. Następnie przykryć porcją ciasta tak aby się skleiło i zamknąć babeczkę. Piec przez ok 15-20 minut w temperaturze 190° C pilnując by nie spiekły się za bardzo. Gotowe pierniki ostudzić.   Składniki na krem

Ola la LCHF
Pyszne pizzerinki 169

jakie warunki panują w pomieszczeniu. U mnie wystarczy zazwyczaj około 30 minut. W tym czasie szykujemy pizzerinki. Z ciasta formujemy gruby wałek, dzieli go na 6 równych kawałków. Z każdego kawałka formujemy najpierw kulę, a potem rozciągając odpowiednio ciasto pizzerinke. Pizzerinki układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia (papier delikatnie smarujemy olejem). Każdą pizzerinke smarujemy ketchupem, następnie posypujemy startym(...)resztą sera. Tak przygotowane mini pizze odstawiamy w ciepłe miejsce na czas nagrzania piekarnika. Piekarnik nagrzewamy do 240 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Blaszki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 10-12 minut (pizzerinki należy obserwować, czas jest różny w zależności od piekarnika, pod koniec można włączyć na chwilę termoobieg). Podajemy z ulubionym sosem lub / i ketchupem

Słodkie okruszki
SZYBKIE BUŁECZKI ŚNIADANIOWE 209

Ekspresowe bułeczki z mąki pszennej chlebowej oraz płatków jaglanych... bez wyrabiania, czekania i miksera 😉 Gotowe w 30 minut razem z pieczeniem! Wystarczy tylko zmieszać wszystkie składniki w misce za pomocą łyżki. Prawda, że proste?  Jest to mój autorski przepis - kolejny eksperyment, który zakończył się sukcesem 😀 Dzięki dodatkowi sody oraz octu bułeczki pięknie rosną, gdyż soda dobrze reaguje(...)wlewamy wodę z octem. Wszystko dokładnie mieszamy za pomocą łyżki.  Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy na nią masę za pomocą łyżeczki, formując bułeczki. Wierzch każdej bułeczki możemy posypać płatkami jaglanymi. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 z termoobiegiem lub 220 bez termoobiegu na około 20-25 min. Studzimy na kratce

Kuchnia MagdaLeny
Smak lata - migdałowy tort z owocami 166

rolę. I tak oto powstał tort o smaku lata. Mega owocowy, mega letni, mega pyszny!  Składniki: biszkopt: 120g mielonych migdałów (bez łupinek) 120g mąki pszennej tortowej (typ 405) 10g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek 120g cukru 1 łyżka oleju 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego Mąkę, migdały, proszek i mąkę ziemniaczaną przesiać. Oddzielić białka(...)koniec ubijania wlać olej oraz ekstrakt migdałowy. Wsypać przesianą mąkę z migdałami, delikatnie wymieszać łyżką (mieszać zgarniając ciasto z brzegów miski na środek). Dno tortownicy (średnica 22cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40 minut w temp. 170stC. (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika, ostudzić, przekroić na 3 blaty. Krem: 600ml

Obiad gotowy
Ciasto Malinowa Kraina 389

również w formie pieczonej jako dodatek do ciast kruchych, ucieranych lub biszkoptów. Poniżej chcę się z Wami podzielić kolejnym przepisem na ciasto malinowe . Tym razem jest to ciasto Malinowa Kraina , które bez wątpienia jest ciastem hit w moim domu. Ciasto Malinowa Kraina to połączenie biszkoptu czekoladowego z budyniem malinowym i niezwykle lekkim kremem budyniowym. Wierzch ciasta udekorowany jest różową(...)czekoladą ruby i świeżymi malinami. Koniecznie wypróbujcie ten przepis na ciasto Malinowa Kraina . Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Malinowa Kraina Składniki na ciasto Malinowa Kraina. Biszkopt czekoladowy: 6 dużych jajek 15 dkg cukru pudru 2 dkg ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 15 dkg mąki pszennej szczypta soli Krem budyniowy

MeCooks
Cytrynowiec 198

ciastami, bez kremu czy też owoców. To ciasto jest zarówno kremowe jak i delikatne za sprawą cytrynowej pianki. Polecam szczególnie o tej porze roku. Może i jest trochę pracochłonne za sprawą kilku warstw ale smak wynagrodzi cały trud. Smacznego!. Cytrynowiec Biszkopt 3 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl maki 3 łyżki oleju 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)tylko do połączenia się składników. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać delikatnie szpatułką. Ciasto biszkoptowe przelać do blaszki, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszą manną. Piec około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 165 st. z termoobiegiem. Ostudzony biszkopt przełożyć do czystej blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia. Poncz : w dużej szklance wymieszać wszystkie składniki ponczu. Nasączyć

Pieguskowa Kuchnia
Ciasteczka na każdą pogodę 153

porcje ciasta na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczać - ciasteczka nie będą rozlewać się na boki prawie wcale podczas pieczenia. Piec 10-15 minut w 180 st. C. na złoty kolor. Ostudzić na blaszce - będą bardzo miękkie, stwardnieją w czasie stygnięcia. Smacznego! Nie wiem tylko, skąd mam przepis... Zapisany był na jakimś skrawku papieru, bez dodatkowych informacji

Pożeraczka, czyli raz adobrze