ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:264/1234)

Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i pesto 233

długość plasterka szynki. Jeżeli używacie, ciasto posmarować pesto (ja robię połowę z pesto, połowę bez). Na wierzchu ułożyć obok siebie plasterki szynki. Nożem oprószonym mąką pociąć na paski. Chwycić za końce i skręcać w przeciwne strony. Świderki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200°C przez 15-20 minut.* W połowie pieczenia można posmarować

Pełny talerz
ze śliwkami, budyniem francuskie ciasto na deser... 164

ciasta, nałożyć nie gorący budyń, połówki śliwek bez pestek, posypać przyprawą korzenną wystające ciasto naciąć na paski i nakładać na śliwki, dwa paski zbędne odciąć i nałożyć na środek, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem brązowym piekarnik elektryczny nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 35-40 minut, zostawić do wystudzenia przy uchylonych drzwiczkach - ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
Pizza z patelni 2366

pokroić i podsmażyć pieczarki i kiełbasę.Gotowe ciasto rozłożyć palcami na lekko wysmarowanej olejem patelni, piec kilka minut.Przewrócić na drugą stronę, posmarować ajvarem lub koncentratem .Ułożyć dodatki i posypać przyprawami, posypać żółtym serem.Patelnię przykryć pokrywką i piec na małym ogniu (ale dużym palniku) przez 20-25 minut, a następnie bez przykrycia przez 5 minut

Moje domowe kucharzenie
Jagodzianki z ciasta drożdżowo-serowego 197

około 12 części. Każdy kawałek ciasta rozpłaszczamy i nakładamy nadzienie, najlepiej jak najwięcej ;) Formujemy bułeczki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy do wyrośnięcia na 20 minut. Po tym czasie smarujemy mlekiem i pieczemy w 180 stopniach 20-25 minut. Wystudzone bułeczki możemy polukrować, posypać cukrem pudrem lub podawać bez niczego.  Życzę smacznego

Czerwona Porzeczka
Szarlotka z orzechami i bezą 186

więcej. Ta szarlotka to istna Bomba! Idealne ciasto kruche którego nie trzeba długo zagniatać, ponieważ proporcje są perfekcyjne, jabłka z kawałkami chrupiących orzechów i cynamon = połączenie idealne do tego chrupiąca z wierzchu i delikatna w środku beza uwieńczona kroplami rosy! Istna poezja! Piekłam w tortownicy o średnicy 23 cm, 45 minut w 170 stopniach. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Bezglutenowe ciasto czekoladowe 165

płatków migdałowych lub migdałów bez skórki                          - 200 gr drobnego cukru(...)stopniowo dodajemy cukier, aby uzyskać konsystencję bezy. Do przestudzonej masy czekoladowej dodajemy żółtka, zmielone migdały, a na końcu stopniowo mase bezową mieszając delkatnie łyżką tak, aby napowietrzyć ciasto. Przekładamy do formy o śr. 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy  40-45 minut. Ciasto studzimy w wyłączonym i uchylonym

Simple Dish
Kora brzozy 447

Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka. Następnie orzechy, rodzynki, wiórki, mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać. Ciasto podzielić na 2 równe części. Blaszkę o wymiarach 21x37 cm wyłożyć papierem. Jedną część ciasta wyłożyć do formy. Piec ok. 30 minut w temp. 180 C. Drugie ciasto upiec w ten sam sposób. Ja upiekłam jeden placek a po ostudzeniu przekroiłam(...)pół. Masa budyniowa: 1 puszka brzoskwiń (850 g) 250 g masła lub margaryny 5 żółtek 2 op. budyniu śmietankowego bez cukru 3 łyżki cukru 1 łyżka mąki pszennej 0,5 litra soku brzoskwiniowego ( zalewa + dopełnić wodą) Dodatkowo: 20 szt delicji brzoskwiniowych 2 op. galaretki pomarańczowej ( dałam cytrynową) rozpuścić w 3 szkl wody kawa do nasączenia delicji Wykonanie: Budynie, mąkę

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Pizza z sosem pomidorowym, pomidorami i mozzarellą 164

rozwałkować i dopiero przełożyć na blachę. Na ciasto wykładamy sos pomidorowy i go równomiernie rozprowadzamy. Następnie rozkładamy ser mozzarella. Na koniec kładziemy plasterki pomidorów i cebulę pokrojoną w piórka. Całość posypujemy oregano. Tak przygotowaną pizzę wkładamy na dolną półkę nagrzanego piekarnika. Pieczemy 12 minut w 240 stopniach. Grzałka góra + dół, bez termoobiegu. Po wyjęciu z piekarnika pizzę podajemy

Smak mojego domu
Arbuzowiec 467

wody Galaretka arbuzowa: 500g miąższu arbuza bez pestek 2 galaretki arbuzowe lub truskawkowe Nasączenie: 1/3 szklanki wody 2 łyżeczki soku z cytryny łyżka cukru pudru   Ciasto kakaowe: Mąkę przesiewamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier, miksujemy 2-3 minuty. Kolejno dodajemy żółtka i również miksujemy

Czerwona Porzeczka
Kruche Anioły z mąki razowej 151

mąki razowej.  Najpierw były bez sukienek. Czekały w kolejce. Każdy dostał swoją:) 500 gram mąki razowej 150 gram zimnego masła 4 żółtka 3,4 szklanki cukru pudru 1 łyżka śmietany Zagniatamy ciasto z podanych składników. Schładzamy w lodówce ok 30 minut. Ciasto wałkujemy na 3 mm  i wycinamy ciasta. Pieczemy w 180 stopniach ok 10-13 minut

AZgotuj!
Kubusiowe ciasto 208

Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno z cukrem dodając po jednym żółtku. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy. Ciasto wylewamy na blaszkę 35x28 cm wyłożoną papierem pergaminowym. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C pieczemy 30 minut. Upieczone ciasto studzimy.  masa budyniowa Z soku odlewamy 0,5 szklanki mieszamy w niej budynie. Resztę soku zagotowujemy(...)razem z cukrem oraz masłem. Do gotującego się soku wlać rozrobione budynie, stale mieszając gotujemy jak tradycyjny budyń. Powinien być gładki oraz bez grudek. Masę budyniową wylewamy na biszkopt, układamy delicje, odstawiamy do wystygnięcia.  masa śmietanowa   Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno, następnie dolewamy przestudzoną galaretkę nie przerywając mieszania chwilę

kgwjanczewo
Bułki z rozmarynem 221

miejsce na około godzinę.  Wyrośnięte ciasto należy podzielić na 12 części. Uformować kulki, ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem, przykryć bawełnianą ściereczką i pozostawić do ponownego wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 30 minut.  W tym czasie należy rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni, program góra/dół (bez termoobiegu). Piec bułki przez około 25-30 minut

Garniec Magalie
Mini serniczki bananowe 153

budyniu waniliowego bez cukru odrobina stewii Sposób przygotowania: Banana rozduszmy w misce dokładnie widelcem dodajemy ser, jajko, budyń, stewie i wszystko dokładnie mieszamy na dużym talerzy wykładamy silikonowe papilotki, które do połowy wypełniamy ciastem (na początku pieczenia ciasto urośnie, jednak potem wróci do poprzedniej wysokości) pieczemy około 4 minut w mikrofali SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Karpatka 351

nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Tak samo upiec drugą część ciasta. Jeżeli nie posiadamy dwóch takich samych blach do pieczenia, należy po upieczeniu ciasto wyjąc z blachy, ponownie wysmarować tłuszczem i napełnić ciastem.   Składniki na krem budyniowy: 1 litr mleka krowiego: 2 budynie (40g każdy bez cukru) o smaku waniliowym

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto Chałwowe 395

pieczenia 3 opakowania budyniów czekoladowych bez cukru krem: 2 budynie waniliowe bez cukru 3 szklanki mleka 250 g masła 30 dag chałwy waniliowej starta czekolada  do posypania Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka, nadal ubijać a na samym końcu dodać mąkę, proszek i budynie. Ciasto wylać na średniej wielkości blachę i piec 25 minut

Jadło i czytadło