ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:260/1234)

lukrowana jabłkowa strucla 176

każdego brzegu ciasta, po pięć centymetrów bez warstwy powideł.  Teraz jabłkową masę posypujemy cynamonem,  ciasto rolujemy wzdłuż dłuższego boku, nadając mu kształt rolady, przekładamy je na wyłożoną pergaminem blachę i całość wstawiamy do  piekarnika nagrzanego do temperatury 185 stopni. Struclę pieczemy w tej temperaturze   przez 45-50 minut. W tym czasie do miski wsypujemy

Miód i pieprz
Bezglutenowe ciasto orzechowo – czekoladowe 156

konsystencja będzie płynna i bez jakichkolwiek grudek. Porcjami dosypujemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i mieszamy za pomocą łyżki. Na samym końcu dodajemy orzechy. Przenosimy do keksówki (23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu układamy kilka sztuk orzechów, dodatkowo wciskając je w ciasto. Pieczemy ok 40-45 minut w 170 stopniach (termoobieg). Życzę Wam smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Proziaki, prołziołki na kwaśnym mleku 145

powinno kleić się do dłoni.  2. Ciasto wałkujemy na grubość 7-10 mm i szklanką wykrawamy puchate koła. Proziaki wypiekane są na tradycyjnej blasze, ale na suchej patelni na małym ogniu też wyjdą, ( u mnie wersja z patelni). Opiekamy je często obracając, bez pośpiechu, przez kilka minut, przy pieczeniu sporo wyrastają, prawie o 100% zwiększają swoją wysokość

Apetyczna babeczka
Ciasto z rabarbarem 161

pokrojonego w plasterki rabarbaru, beza: 9 białek, szklanka cukru pudru. Sposób przyrządzenia: Mąkę (2 i ½ szklanki) mieszamy z 4 łyżkami cukru pudru i kostką masła. Ciasto ugniatamy jak ciasto kruche za pomocą dłoni. Blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wylepiamy powstałym ciastem. Pieczemy w tem. 180 stopni C około 15 minut (aż się lekko zrumieni). W misce mieszamy ½ szklanki mąki

Pobite gary Barbary
Ciasto drożdżowe na oleju 167

łyżką, tak aby ciasto było gładkie, bez grudek. Przygotować kruszonkę. W misce połączyć składniki formować palcami grudki ciasta Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto. Na wierzchu poukładać ulubione owoce. Posypać wierzch cynamonem oraz cukrem wanilinowym, posypać kruszonką i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 180oC około 45 – 50 minut (do suchego patyczka i złotego koloru wierzchu

dom-agi.pl
Bułki pszenne. Bułeczki na śniadanie. 192

odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ponownie zagniatamy ciasto i formujemy bułeczki- mi wyszło 9 bułeczek. Na blaszce podsypanej mąkę układamy bułeczki w odstępach- powinny podwoić swoją objętość. Ponownie przykrywamy i dostawiamy do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu wkładamy do zimnego piekarnika, nastawiamy piekarnik na 180 stopni i pieczemy 15 minut bez termoobiegu.Bułeczki zaraz po ostudzeniu robią się bardzo mięciutkie

Aga w kuchni
Ciastka z rabarbarem 177

rabarbar zacznie być miękki (ok. 10 minut) to zaczynamy rozgniatać go. Następnie dodajemy opakowanie kisielu (możemy obyć się bez kisielu). Nas koniec skrapiamy sokiem z cytryny. Zagotowujemy do wrzenia i gotowe. Składniki na ciastka:1 gotowe ciasto francuskie1 białko od jajkakonfitura z rabarbarukieliszek do wycinania kółeczek papier do pieczenia skórka z pomarańczy Nagrzewamy piekarnik

Bon Appetit Małgorzaty
Batoniki fitness 308

szkl. ulubionego musli bez cukru5 łyżek płynnego miodu1 jajko + 2 białkaDuża garść pistacjiMała garstka żurawinyPrzygotowanie:Do miski wsypujemy suche składniki. Wbijamy jajko i białka. Wlewamy miód i mieszamy drewnianą łyżką. Przekładamy do małej kwadratowej formy i pieczemy ok. 20 minut w 170 stopniach. Gdy ciasto przestygnie, kroimy na podłużne prostokąty. Owijamy papierem do pieczenia, wiążemy wstążeczką

Czarnawisienka
Cytrynowa babka piaskowa 173

blacie pojawiła się jedna z moich ulubienic czyli cytrynowa babka piaskowa   Składniki: Ciasto: - 60g mąki ziemniaczanej - 115g mąki pszennej - 135g cukru - 150g margaryny do wypieków (np. taka Kasia) - 3 jajka - sok wyciśnięty z 1 cytryny - skórka starta z 1 cytryny - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 łyżeczki kandyzowanej skórki z cytryny Dodatkowo do posypania: - 2 łyżeczki cytrynowego cukru(...)teflonowa bądź silikonowa to smarujemy ją masłem i obsypujemy bułką tartą. Przelewamy masę do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni piekąc przez 50 minut (piekarnik bez termoobiegu). Kiedy ciasto się upiecze a następnie ostygnie, posypujemy je cukrem pudrem i startą skórką z cytryny. Ciasto gotowe więc można smakować

Kuchenne Wariacje
Sernik z miodowymi orzechami na pełnoziarnistym spodzie |bez cukru| 187

jeszcze lepszy.  Składniki na formę prostokątną ok. 24x34 : Ciasto : 150 g pełnoziarnistej 40g cukru pudru z erytrolu  50 g masła  1 jajko 1 żółtko  1 łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Dodajemy resztę składników. Siekamy nożem i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, wkładamy do miski i trzymamy przez(...)upływie czasu wałkujemy, przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki.  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Podpiekamy spód przez 10 minut. Masa serowa: 1 kg sera mielonego 250 g erytrolu  2 jaja 3 żółtka  250 ml jogurtu naturalnego 250 ml mleka (może być roślinne) 2 budynie waniliowe bez cukru  1 łyżka mąki ziemniaczanej  Jaja

Czarnawisienka
Bułeczki maślane z chrupiącą skórką 184

około 35-40 stopni) na 45-60minut. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto podzielić na 12 równych części po około 70g i uformować bułeczki o dowolnym kształcie. Jednocześnie zagotować wodę w dużym, szerokim garnku ( ja robiłam w dużej, wysokiej patelni), dodać sodę i wymieszać. Będzie się mocno pienić, ale bez obaw, tak powinno być. Bułeczki wkładać(...)następnie ostrożnie wyjmować łyżką cedzakową. Wykładać na blachę wyścieloną matą silikonową lub papierem do pieczenia. W ten sposób przygotowane bułeczki posypać ulubionymi ziarnami (u mnie sezam), zrobić dowolne nacięcia i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni (z termoobiegiem) przez około 25-30 minut. Smacznego Bułeczki maślane z chrupiącą skórką Bułeczki maślane z chrupiącą skórką Bułeczki maślane z chrupiącą

Smaki Armine
Charlotte malinowa 1122

harlotte to banalny i szybki w przygotowaniu deser, który sprawdzi się idealnie na wszelkie okazje. Jako że to ciasto  nie wymaga pieczenia, wprost nie może się nie udać. Przygotowanie Charlotte zajmuje około 15 minut. Wystarczy umiejętnie ułożyć biszkopty, ubić kremówkę i wymieszać z owocowym musem. Reszta to oczekiwanie, aż krem stężeje. Ale na pocieszenie powiem Wam, że nawet(...)pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego. Między maliny możesz dodatkowo poukładać listki mięty. Gotową Charlottę wyjmij z foremki, przełóż na paterę i zwiąż delikatnie wstążką (tylko w celach dekoracyjnych, ciasto bez niej się utrzymuje). *Maliny do kremu i galaretki mogą być mrożone. Wystarczy je rozmrozić przed zmiksowaniem. Jeśli dodatkowo będą zimne, galaretka zsiądzie się prawie natychmiast

Food Square
Bezlaktozowy Dutch baby z malinami, porzeczką i jagodami! 181

dalej do piekarnika. Dzięki temu, naleśnik przepięknie wyrasta, jest chrupiący z góry i z dołu, a w środku smakuje niczym najlepsze ciasto! Przepyszna propozycja! Koniecznie do zrobienia! PRZEPIS NA DUTCH BABY: SKŁADNIKI: - 2 jajka wiejskie - 1/2 szklanki mleka bez laktozy - 2 łyżki mąki pszennej tortowej - 1,5 łyżki proszku budyniowego (lub mąki ziemniaczanej) - szczypta soli - ziarenka z laski wanilii(...)masa troszeczkę zbieleje, dodaj mleko, ziarenka z laski wanilii, mleko,  mąkę i proszek do pieczenia - patelnię żeliwną wstaw do piekarnika, temperatura 230 stopni C - u mnie patelnia nagrzewała się 10 minut, wyjmij patelnię, szybkim ruchem pędzelka rozprowadź olej kokosowy, wlej ciasto na patelnię  i dodaj owoce, szybko wstaw do pieca na kolejne 15 minut, aż naleśnik mocno

SMYKWKUCHNI
Maślane ciasto z wiśniami 421

temperaturze pokojowej 3 łyżki zmielonych migdałów 3 łyżki kakao bez cukru 4 łyżki wody 600g umytych, wydrylowanych wiśni Dodatkowo: cukier puder do posypania   1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, solą. 2. Masło utrzeć z cukrem, ucierać przez około 4-5 minut mikserem ustawionym na najwyższe obroty. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym(...)dodaniu wymieszać mikserem na średnich obrotach, aż składniki się połączą w jednolitą masę. 3. Do masy maślanej dodać połowę mąki, wymieszać. Dodać pozostałą mąkę, aromat i mleko, wymieszać. 4. Ciasto podzielić na dwie równe części, do jednej dodać kakao z wodą, a do drugiej migdały, wymieszać. 5. Do blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia, przełożyć jasne ciasto

Mała Cukierenka
Dutch baby – przepis na pieczony naleśnik 286

naprawdę kilka minut! Dutch baby – mimo że dosłownie przetłumaczone znaczy „holenderskie dziecko” – z Holandią nie ma nic wspólnego. To amerykańska wersja Pfannkuchen, czyli niemieckich pancake’ów. Nazywany też Bismarck lub Dutch puff, ten omlet bardzo przypomina angielskie Yorkshire pudding , na które przepis już Wam na blogu pokazywałam. Dutch baby to takie samo ciasto, ale pieczone w postaci jednego, dużego(...)patelnie w nim już rozgrzane, bez wyjmowania ich do każdej wlewamy po łyżce oleju kokosowego i poruszając patelniami (pamiętając o grubych ochronnych rękawicach!) rozprowadzamy go szybko po dnie. Wlewamy do każdej patelni po połowie ciasta i zamykamy piekarnik. Od tego momentu piekarnika nie wolno otwierać – pieczemy dutch baby przez 18-20 minut w 200-210⁰C z termoobiegiem. Urosną

Karo in the Kitchen