ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:271/1234)

Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą 169

można sobie uprzyjemnić słodkim wypiekiem. Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą, bez drożdży, więc bez oczekiwania na wyrośnięcie – dla łasuchów… i nie tylko.   Składniki: - 650g serka mascarpone - 650g mąki tortowej - 6 jaj - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - ok.50 ml białego rumu - woda różana - marmolada wieloowocowa twarda Dodatkowo: - olej do smażenia - lukier   Mascarpone(...)razy) do masy serowej – mieszamy. Odstawiamy na 15 minut. W szerokim garnku (ja robiłam w gęsiarce) rozgrzewamy olej. Na talerzyku szykujemy sobie porcje marmolady. Ponieważ pączki mają być duże, porcje ciasta nabieramy łyżką do lodów (za każdym razem maczamy ją w oleju). Łyżeczką robimy wgłębienie, nakładamy marmaladę, którą przykrywamy ciastem. Kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na rumiano. U mnie

mojewypiekiinietylko
Bezglutenowa tarta ze szparagami – tarta bez ciasta 154

sposób wyeksponowania sezonowych produktów – ale co z tymi, którzy nie jedzą mąki? Czy to, że podstawą tarty jest ciasto ma ograniczać bezglutenowców? Niekoniecznie – bo tartę można zrobić kompletnie bez używania ciasta. Nie będzie chrupiąca, ale sprawdzi się świetnie jako bardzo smaczny zamiennik klasycznej! Szczególnie wtedy, gdy cierpicie na celiakię albo macie uczulenie na gluten pszenny, lub po prostu jesteście(...)piekarnika. Pieczemy przez 40-45 minut. Jak sprawdzić czy tarta już gotowa? W jej środek wbijamy nóż – jeśli jajka z serem jeszcze się nie ścięły, zobaczycie w miejscu nacięcia mleczny, jasny płyn a nóż po rozcięciu będzie brudny i oblepiony rzadkimi jajkami. Gotowa tarta to przeźroczysty płyn w miejscu nacięcia (składniki mają w sobie wodę) i czysty nóż, bez

Karo in the Kitchen
Crumble truskawkowe z czekoladą (truskawki z kruszonką) 205

Truskawki z kruszonką doskonale smakują na ciepło, szczególnie z kulką lodów, bitą śmietaną, czy po prostu bez dodatków.   Czekolada sprawia, że deser jest bardziej kuszący i obłędnie pachnie! Crumble to idealne rozwiązanie dla osób, które mają problemy z pieczeniem ciast, ponieważ zawsze się udaje!  500g truskawek 1 łyżka cukru waniliowego (czubata) Kruszonka: 50g masła(...)truskawkami (mogą być całe lub przekrojone - ja pokroiłam). Owoce posypać cukrem waniliowym i rozdrobnioną kruszonką. Zapiekać około 20 minut w 200 stopniach. Przed końcem pieczenia posypać startą białą czekoladą. (Dodatkowo posypałam również odrobiną czekolady mlecznej.) Podawać z lodami, śmietaną lub bez dodatków

Di gotuje
Wegańskie batony Snickers 580

Wegańskie batony Snickers są bardzo proste w wykonaniu, przepyszne i na dodatek zdrowe. Przyznam, że najczęściej jemy je bez polewy, bo nie chce nam się

Lamarida.pl
Cantuccini (biscotti)- włoskie ciasteczka z migdałami. 118

oprószonej mąką stolnicy formujemy wałeczki (średnica 3-4 cm, delikatnie spłaszczamy). Przekładamy na papier do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 20 – 25 minut. Wyjmujemy ciasto z piekarnika, lekko studzimy i ostrym nożem ukośnie kroimy na 1,5-2 cm kromki. Ponownie układamy na blasze do pieczenia i wstawiamy do piekarnika

To co lubię - gotuję i polecam
Brownie z batata - bezglutenowe, wegańskie, najlepsze :) 214

batatami zmiksuj na jednolitą masę (użyłam malaksera). Masę przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia (moja ma 21,5 x 21,5 cm) i wstaw do nagrzanego na 180*C piekarnika. Piecz z termoobiegiem przez ok. 50 minut (do suchego patyczka).  Po upieczeniu ciasto wyciągnij z formy i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.  W międzyczasie przygotuj polewę(...)kakao. Tylko delikatnie podgrzej, do momentu rozpuszczenia oleju. Całość energicznie mieszaj. Dodaj teraz proszek maca i ponownie dokładnie wymieszaj. Ostudzoną polewą polej wierzch brownie.  Wartość odżywcza całego ciasta (bez polewy): energia: 3370 kcal węglowodany: 414 g w tym cukry: 101 g białko: 62 g tłuszcz: 164 g błonnik: 50,5 g Wartość odżywcza polewy: energia: 674 kcal węglowodany

Zdrowie na języku :P
Truskawkowy dacquiase - jak pięknie jest!!! 173

cukier. Ubitą bezę łączę z posiekanymi orzechami z cukrem, mieszam delikatnie. Równocześnie grzeję piekarnik do 180 stopni. Na blaszce rysuję okrąg mniejszy niż tortownica, której będę używać, połowę bezy orzechowej rozprowadzam na papierze. Drugą część rozmieszczam w tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej mąką. Na niej rozsypuję grubsze orzechy. Piekę obie równocześnie, wkładam do 180 stopni, po 5 minutach zmniejszam(...)piekę teraz kolejne 15 minut. Po upieczeniu studzę i umieszczam spód na paterze. Wykonany schłodzony   krem w całości rozkładam na bezie. Układam umyte, osączone truskawki, mogą być pokrojone. Lekko wciskam je w krem. Przykrywam bezą z orzechami, ostrożnie dociskam i wkładam całość do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem i ozdabiam truskawkami. Ciasto

I tu będę miała takie te
JABŁECZNIK NA BISZKOPTACH Z BITĄ ŚMIETANĄ 165

około 15-20 minutach jabłka rozgotowały się na mus.Wsypałam cukier i cynamon. Garnek zdjęłam z gazu, dodałam galaretkę i żelatynę mieszając aby nie powstały grudki. Tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia i połową biszkoptów. Na nie wylałam masę z jabłek i ponownie ułożyłam resztę biszkoptów Zalałam je resztą musu jabłkowego. Odstawiłam ciasto do ostygnięcia (mus) a potem

potrawyregionalne
Ucierane ciasto czereśniowe z posypką kokosową 143

czereśnie po czym ciasto wędruje do piekarnika na 25 minut. Po tym czasie na cieście ląduje krem jogurtowo-kokosowy, więcej czereśni i kokosowa posypka. Dzięki dodatkowi kremu jogurtowo-kokosowego ciasto nie jest suche. Wręcz przeciwnie. Ciasto jest fantastycznie wilgotne , lekko słodkie z nutką cytrusową i kokosową oczywiście. Ciasto robi się bardzo szybko i nie wymaga ekstremalnych zdolności kulinarnych. Jeśli zdecydujecie(...)przestając ucierania. Na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać dokładnie po czym dodać czereśnie. Ciasto wyłożyć do formy wysmarowanej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Ciasto piec przez 25 minut. Krem jogurtowo-kokosowy: jajka roztrzepać ubijaczką, dodać cukier puder, jogurt grecki i kokos. Bardzo dobrze wymieszać. Posypka kokosowa: margarynę roztopić

mecooks
Ciasto miodowe czyli miodu nigdy nie za dużo 225

każdą okazję, słodkie i aromatyczne. Pyszne świąteczne ciasto . Ciasto miodowe Składniki: prostokątna foremka 25 cm x 18 cm 3 jajka, duże 200 g masła, miękkiego 100 g brązowego cukru + 2 łyżki do posypania 250 ml miodu 200 g pszennej mąki 100 g pszennej mąki pełnoziarnistej 1½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka korzennej przyprawy do pierników 150 g włoskich(...)zmiksuj składniki do połączenia. Wymieszaj obie mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie połącz z maślaną masą. Wysmaruj formę masłem i oprósz mąką. Wyłóż masę do formy, wygładź powierzchnię, posyp cukrem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 40-50 minut lub do suchego patyczka. Ostudzone ciasto oprósz cukrem pudrem i pokrój na kawałki. Źródło: Paweł Małecki The post

codojedzenia
Ciasteczka owsiano-kokosowe wegańskie 127

mleka kokosowego Przygotowanie: Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia, dodajemy płatki owsiane i wiórki kokosowe, mieszamy całość. Dolewamy syrop roślinny, olej a następnie mleko. Wyrabiamy ciasto ręcznie (będzie się kleić na początku, można dłonie wysmarować olejem, nie dosypujmy mąki ani płatków). Odstawiamy ciasto na 5 minut (lekko napęcznieje, płatki wchłoną płyn i już nie powinno się kleić). Nagrzewamy(...)papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kule wielkości orzecha włoskiego, układamy je na blaszce w 2 cm odległości od siebie (ciasteczka urosną),spłaszczamy każdą kulę przy pomocy dna od kieliszka (można go nasmarować olejem, aby się nie przyklejał). Wstawiamy blaszkę z ciasteczkami (u mnie 12 szt na blaszce) do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 12-15 minut (mają być

Państwo Wojtczuk gotują
Krucha tarta z cynamonowymi jabłkami i budyniem 168

kuszący, że ostała się na talerzu zaledwie przez kilka minut ;) SKŁADNIKI 250g mąki krupczatki ( ja użyłam pół na pół ze zwykłą pszenną) 125g masła 60g cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka śmietany 1 łyżka lodowatej wody 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia doatkowo 2 budynie waniliowe lub śmietankowe ( jeśli są bez cukru należy dosłodzić wedle uzania) 600 ml mleka(...)kwaśnych jabłek cynamon brązowy cukier SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia należy przesiać i dokładnie wymieszać. Dobrze schłodzone masło przesiekać albo zetrzeć na tarce. Połączyć z sypkimi składnikami tworząc grubą kruszonkę. Dodać śmietanę, wodę i żółtko. Szybko zagnieść i schłodzić w lodówce lub zamrażarce. W tym czasie przygotować budynie zmniejszając ilość mleka do 600 ml.  Jabłka

DefinicjaSmaku
46 i 45 tygodni - Sernik na zimno i Zebra 192

serca, tak jak zaprezentowała go na swoim blogu Dorota . Ja dodałam do przepisu swoją wariację, jak zwykle z resztą, w postaci biszkoptów, bo nie wyobrażam sobie sernika na zimno bez biszkoptowego spodu. Sernik na zimno  350 g twarogu trzykrotnie zmielonego półtłustego 1 puszka mleka skondensowanego, słodzonego (400 g) 1 łyżeczka pasty z wanilii lub ekstraktu z wanilii(...)ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęstą, puszystą masę (ok. 8 minut) - niestety z ubijaniem jajek już tak jest, że są lepsze jeśli ucierać je dłużej, jak w bezach. Wciąż miksując, ale na mniejszych obrotach, dodać oranżadę i olej, a następnie dosypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Masę podzielić na dwie części, do jednej wsypać kakao, do drugiej

Przepysznik - BLW i nie tylko
Pizza calzone z pieczarkami i tuńczykiem. 188

Doprawić solą i pieprzem. Smażyć 10-15 minut co jakiś czas mieszając. Wyłączyć gaz i dodać pokrojone na cztery części oliwki. Wszystko razem wymieszać. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę. Podzielić na 3 części. Z każdej części uformować kulkę. Następnie każdą kulkę rozwałkować na okrągły placek. Gotowy placek posmarować delikatnie olejem (tylko środek, bez brzegów), następnie posmarować keczupem i posypać(...)farszu. Skleić jak pieroga. Gdyby ciasto się nie kleiło, to można brzegi lekko posmarować wodą. Moje dość ładnie się kleiły. Na wszelki wypadek sklejone brzegi wywinęłam do góry. Gotowe pizze wyłożyć na blaszkę do pieczenia wysmarowaną olejem. Wierzch pierogów tez lekko posmarować olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 stopni i piec 20 minut. Podałam z sosem czosnkowym

Agusiowe smakołyki
Rolada szpinakowa z łososiem 346

przyprawami smażymy na patelni (bez tłuszczu), następnie odstawiamy do ostygnięcia. Dodajemy żółtka z 4 jaj, łyżkę mąki i łyżeczkę masła, wszystko mieszamy. Z białek ubijamy sztywną pianę i delikatnie łączymy z pozostałymi składnikami. Następnie powstałą masę wylewamy na blachę z wyposażenia piekarnika, na której wcześniej rozłożyliśmy papier do pieczenia. Całość pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym(...)Nadzienie: serek śmietankowy, ok 0,5 kg 4 łyżeczki chrzanu łosoś wędzony w plastrach, opakowanie ok 300 g Serek i chrzan mieszamy na jednolitą masę, nakładamy równomiernie na wystygnięte ciasto szpinakowe, Następnie układamy plastry łososia tak, by nie pozostawić wolnych przestrzeni i zawijamy całość w roladę, możemy sobie pomóc ścierką lub pergaminem. Gotową roladę owijamy papierem, a następnie folią spożywczą

Taste Of My Day