ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:280/1234)

Kakaowo-waniliowy torcik bez cukru 132

woda do namoczenia Łyżka budyniu waniliowego bez cukru CIASTO Daktyle moczyć we wrzątku przez około godzinę Czerwoną fasolę dokładnie wypłukać, daktyle odcedzić z wody Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. W razie potrzeby dodać wody, w której moczyły się daktyle Masę wlać do formy, ja wykorzystałam małą foremkę 16cm Piec 50-60 minut w 180 stopniach Zostawić do ostygnięcia

HealthyCreations
Tort śliwkowo-czekoladowy i 5 urodziny bloga 184

mieszać aż powstanie gładka beza a cukier będzie mało wyczuwalny. Wówczas dodawać po jednym żółtku. Na końcu wsypywać partiami mąkę i wymieszać za pomocą szpatułki na jednolite ciasto. Przelać je do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez 30-40 minut. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika

My simple kitchen
Zawijana drożdżówka z musem jabłkowym 225

greckiego Nadzienie: domowy mus jabłkowy bez cukru borówki, poziomki cukier puder Przygotowanie: Mąkę wsypujemy do misy wraz z solą i proszkiem do pieczenia, mieszamy, dodajemy drożdże wymieszane z ciepłą wodą i cukrem, oraz jajko roztrzepane widelcem z jogurtem, mieszamy hakiem robota aż składniki się połączą, wykładamy ciasto na stolnicę wyrabiamy przez kilka minut ręcznie. Rozwałkowujemy ciasto rozwałkowujemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Owsiane ciasteczka czekoladowo-cynamonowe 182

składniki i zagnieść ciasto. Rozwałkować na placek grubości ok 0,5 cm. Foremką wycinać ciasteczka i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 minut w 180*C. Wyjąć, wystudzić.   Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżeczki cynamonu  Czekoladę rozpuścić, wymieszać z cynamonem. Smarować wystudzone ciasteczka. Wartości odżywcze: 1174 kcal bez polewy (wartości należy podzielić

Chocolate Muffin Blog
NAJLEPSZY JABŁECZNIK NA ŚWIECIE - POD BEZĄ 483

masła 4 żółtka 1/2 szklanki cukru beza: 4 białka 150 g cukru 1 lyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo: 1 kg jabłek 2 budynie waniliowe 600 ml mleka do budyniu Wykonanie: *Posiekać masło, dodać mąkę, cukier, żółtka, zagnieść ciasto, które włożyć na 15 minut do zamrażarki. Po tym czasie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć ciasto, równomiernie rozłożyć, ponakłuwać widelcem

Z Majeczką w kuchni
Malinowa chmurka 154

proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie równe części. Rozłożyć na dwie blaszki. Beza:  6 białek  1 szklanka cukru  2 paczki migdałów  Białka ubić z cukrem wyłożyć na ciasto i posypać płatkami migdałowymi. Następnie ciasto posmarować bezą i posypać płatkami migdałowymi. Upiec na złoty kolor w 160 stopniach przez ok 25 minut.  Masa

Aromatyczne Podróże
Chlebek bananowy 171

wysmarujcie masłem. Pieczenie: Temperatura - 170ºC Czas - 45 minut (sprawdźcie po 40 minutach patyczkiem) Po upieczeniu ciasto wyjmijcie i zostawcie na ok. 5 minut w formie, po tym czasie przełóżcie je na kratkę do ostygnięcia, o ile zdołacie się powstrzymać. Ja zawsze kroję i pałaszuję przynajmniej kawałek jeszcze ciepłego ciasta. ;)     Ciasto smakuje wyśmienicie bez żadnych dodatków

Cooking Monster
Focaccia 186

oliwą z oliwek – ciasto , tak żeby utworzyło cieniutką warstwę – kształt dowolny . Nakłuwamy wykałaczką focaccie , żeby podczas pieczenia nie utworzyła ogromnego bąbla . Wierzch dekorujemy pokrojonymi oliwkami , pomidorami , posypujemy solą i rozmarynem w lubianej ilości . Wkładamy do nagrzanego piekarnika o temperaturze 220 C i pieczemy około 10-15 minut , aż wierzch się zezłoci ( bez termoobiegu bo przypalą się

Ogrodnik w podróży
Śniadaniowe bułeczki czosnkowe na mleku 152

obsypać mąką. Każdą część ciasta włożyć do foremki i ugnieść - aby dokładnie wypełniało brzegi . Całość przykryć ściereczką kuchenną i odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut do napuszenia. Przed pieczeniem bułeczki posmarować za pomoc ą pędzelka mlekiem i posypać sezamem w dwóch kolorach. Wstawić do nagrzanego do 230C piekarnika i piec 5 minut - bez termoobiegu, grzałka góra-dół

Grunt to przepis!
Babka piaskowa cytrynowa 326

proszkiem do pieczenia i wszystko połączyć miksując. Białka ubić na sztywną pianę. Połączyć delikatnie z masą. Można to zrobić mikserem, ale na bardzo wolnych obrotach. Wykładamy ciasto do formy na babkę z kominem wysmarowanej masłem  i wysypanej mąką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni bez termoobiegu na 45 minut, aż upiecze się na złoto

Kulinarne Inspiracje
Makowiec pod kokosową chmurką 172

łyżką. Wykładamy na mak Ciasto pieczemy w temp. 180*C przez 40-45 minut Ciasto jest bardzo, ale to bardzo smaczne! Ktoś kto kocha mak będzie tym ciastem oczarowany! Ciasto szybkie do zrobienia, tanie no i jak wspominałam smaczne :) *** Wszystkim kobiecym blogowiczką życzę w Dniu Kobiet wszystkiego Najlepszego! Aby mogły jeść wszelkie słodkości bez skutków ubocznych :) Najlepszego

W Moim Magicznym Domu
Torcik jabłkowy z bezą 140

łyżeczka · kasza manna 1 łyżka BEZA: · białka 5 szt · cukier puder 1 szkl · kisiel w proszku 2 łyżki  Z przesianej mąki, masła, żółtek, proszku do pieczenia zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce - ok 1 godz.. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, Do garnka wlac 40 ml wody i wrzucić jabłka i dusić pare minut mieszając, dodać cynamon, galaretki

Camilla w kuchni
Babeczki korzenne 238

składniki (mąka, cynamon, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, przyprawa do piernika), śmietanę i olej. Natłuszczona formę do muffinek wykładamy papilotkami, następnie umieszczamy połowę ciasta w foremkach, równamy - kładziemy łyżeczkę powideł na środek i przykrywamy drugą częścią ciasta. Tak przygotowane muffinki wkładamy do piekarnika na około 30 minut ("do suchego patyczka") na 170stopni bez termoobiegu. Dekorujemy roztopioną w kąpieli

Gotuj z Natką
Koniczynka 158

posypać pieczarkami ,nakryć drugim krążkiem ciasta , lekko docisnąć.I tak samo z serem żółtym- u mnie ser bez pieczarek... . Nożem naciąć 8 płatków (zostawiając środek nie nacięty) . Biorąc po dwa sąsiadujące płatki, zawijać je do środka, lekko je przy tym zlepiając. Gotowe koniczynki posmarować jajkiem, posypać sezamem lub makiem. Piec ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym

w mojej kuchni
Chleb żytni 150

pozbyć się pęcherzyków powietrza.  Ciasto odkładamy zgięciami w dół na ścierkę i odstawiamy pod przykryciem jeszcze na około 20 - 30 minut.Gdy piekarnik nabierze odpowiedniej temperatury, wyjmujemy nagrzane naczynie w które przekładamy chleb. Wierzch obsypujemy makiem i posypujemy ziarnami słonecznika - przykrywamy pokrywką. Pieczemy 30 minut w 230`C, następnie około 10 minut bez pokrywki to uzyskania złotego koloru.Studzimy

Słodkie Przyjemności