ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:275/1234)

Cantuccini 182

upływie tego czasu ostrożnie przekładamy ciasto na deskę do pokrojenia. Używamy do tego bardzo ostrego noża. Kroimy plastry na grubość ok. 1,5 cm. Układamy je na blaszce i ponownie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C (z termoobiegiem) lub 170 -180 stopni C (bez termoobiegu). Pieczemy przez 10-12 minut, po czym przewracamy ciasteczka na drugą stronę

I LOVE LIFE
Krucha tarta z budyniem i rabarbarem. 166

wykładamy go na budyń. 4. Pieczenie: Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 - 40 minut do zrumienienia. Upieczone ciasto studzimy. 5. Podanie: Gdy tarta będzie zimna kroimy i podajemy. 6. Życzę smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Forma na tartę o średnicy około 25 cm. Budynie bez cukru i na pół litra

Izabelawkuchni
Chleb orkiszowo-pszenno-kasztanowy na zakwasie w sierpniowej piekarni 181

godzin przed mieszaniem ciasta. Wtedy zakwas będzie odpowiednio aktywny. ** Po 10 minutach pieczenia skórka chleba mocno zbrązowiała, więc obniżyłam temperaturę do 200 stopni i piekłam chleb 55 minut. W tym czasie wyparowała cała woda. Gdybym miała kolejny raz piec ten chleb, piekłabym go standardowo w temperaturze 190 stopni przez ok. 70 minut i zdecydowanie bez pary. Chleb orkiszowo

Weekendy w domu i ogrodzie
połówki jabłek pieczone w cieście francuskim... 195

potrzeba duża blacha z piekarnika wyłożona papierem do pieczenia, ciasto francuskie rozwinąć z rulonu, pokroić na 12 porcji, na każdej porcji położyć połówkę jabłka bez skórki i bez pestek, skropić sokiem z cytryny, posypać cukrem Polski Cukier biały , po 1/2 łyżeczki cynamonu na jabłko, nałożyć brzegi ciasta na jabłka i posmarować je wodą piekarnik nagrzany(...)grzanie góra/dół, wstawić blachę na drugi poziom i piec około 35-40 minut, zostawić do wystudzenia w chłodnym miejscu przed podaniem posypać dość obficie pudrem cukrem, cukru pudru nie miałam gotowego więc w młynku do kawy przeznaczonym do takich celów zmieliłam Cukier Polski biały i tyle, ile potrzebowałam - asortyment Cukier Polski "zobacz TUTAJ" bardzo smaczne, aromatyczne jabłka pieczone

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta cytrynowa z bezą 295

skórka otarta z dwóch cytryn  Beza: 4 białka 200g cukru pudru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej  Składniki na spód mieszamy ze sobą, zagniatamy gładkie ciasto. Chłodzimy w lodówce ok. 1 godzinę. Następnie rozwałkowujemy i wykładamy na wysmarowanej masłem formie o średnicy 24cm. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. W rondelku umieszczamy sok z cytryny

Czerwona Porzeczka
piersi pieczone w cieście francuskim z czarnuszką... 189

natrzeć wymieszanymi przyprawami bez czarnuszki, ciasto francuskie podzielić na cztery porcje, dać na blachę z papierem do pieczenia i na każdej porcji ciasta położyć pierś brzegi ciasta nałożyć na piersi, posmarować pędzelkiem maczanym w roztrzepanym jajku, posypać ciasto i piersi czarnuszką piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, wyjąć z piekarnika

W Mojej Kuchni Lubię
Chleb 196

sól, ocet i wodę Ciasto wyrabiamy około 5 minut. Formujemy... ... i przekładamy do ciepłego naczynia.  Odstawiamy do wyrośnięcia na około 15-20 minut Następnie wyjmujemy, smarujemy naczynie tłuszczem i wysypujemy mąką. Chlebek przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia i nacinamy go z wierzchu Piec 30 minut pod folią aluminiową, a kolejne 30 minut bez folii Smacznego

Szczęśliwa kuchnia
Chleb pszenny na zakwasie 136

masę). Ciasto wyrasta w temp ok 40 stopni przez 2,5-3h (najlepiej w piekarniku). Warto „popsikać” wierzch wodą żeby nie było skorupki. Jeżeli chodzi o pieczenie – pierwsze 10 minut w wilgotnej atmosferze (kostki lodu, woda na blasze). Pieczenie – pierwsze 10 minut w wilgotnej atmosferze (różne sposoby). Co ważne pieczemy BEZ termoobiegu

Szybko Tanio Smacznie
Malinowa chmurka 1126

tematyce ciast poruszamy się zawsze z ostrożnością, miewaliśmy swoje wzloty i upadki, i przyznajemy bez zażenowania, że są w tej dziedzinie znacznie lepsi specjaliści niż my;) Tym niemniej jest kilka takich ciast, które możemy uznać za nasze ulubione, a wręcz za swoiste "specialite de la maison". Kiedy moja żona zdecyduje się na ich upieczenie, muszę zmobilizować całą swoją silną(...)mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie równe części. Rozłożyć na dwie blaszki. Beza:  6 białek  1 szklanka cukru  2 paczki migdałów w płatkach Białka ubić z cukrem, c iasto posmarować tak otrzymaną bezą i posypać płatkami migdałowymi. Upiec na złoty kolor w 160 stopniach przez ok 25 minut.  Masa

Aromatyczne Podróże
Dietetyczne chrupki śniadaniowe z czekoladą 130

gorzkiej czekolady bez cukru 1/2 łyżeczki sody 1/2 szklanki wody lub mleka Maki i sodę wymieszać. Dodać jajko, miód i wodę. Zagnieść ciasto. Czekoladę posiekać drobno i wmieszać do ciasta. Łyżeczką nabierać ciasto i formować kuleczkę wielkości orzecha laskowego. Spłaszczyć i układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 10-15 minut

Chocolate Muffin Blog
Chleb z papryką i suszonymi pomidorami 170

iedniej konsystencji . Jeśli mikser nie będzie dawał rady, można dokończyć wyrabianie rękoma. Wyrobione ciasto przełożyć do miski, przykryć ściereczką kuchenną i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 1 godzinę. W tym czasie powinno 2-3 razy zwiększyć swoją objętość.  Po tym czasie uderzyć w ciasto kilka razy pięścią żeby je odpowietrzyć. Foremkę keksową wysmarować masłem i obsypać kaszą(...)przypala. Włożyć do niej ciasto, opruszyć lekko mąką, naciąć na skos kilka razy ostrym nożem i ponownie zostawić na 1 godzinę do wyrośnięcia - aż mniej więcej podwoi swoją objętość . Chleb piec ok. 35-40 minut w nagrzanym do 200C piekarniku - u mnie 1/3 wysokości piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Czas pieczenia zależy mocno od piekarnika - trzeba obserwować

Grunt to przepis!
Kremówka z truskawkami i bezą kokosową 198

owocami. Ciasto: Biszkopt kakaowy z 4-5 jajek upieczony według dowolnego przepisu, (blaszka 26x34). Beza kokosowa: 4 białka 1 i 1/4 szklanki cukru 20 dag kokosu          Białka ubić na sztywno z cukrem, wymieszać z kokosem. Piec w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w temperaturze 140 stopni przez 45 minut. W razie

Praktyczna pl
Puszyste pancakes z płatkami ryżowymi 317

mąkę, mleko oraz proszek do pieczenia. Całość łączymy mikserem. Dodajemy miód i płatki ryżowe, po czym nadal miksujemy. Ciasto powinno dość gęste, ale nie za bardzo :) Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni, najlepiej BEZ TŁUSZCZU! :) Dla przygotowania jednego pancakes wystarczą 2-3 łyżki ciasta, które delikatnie łyżką rozlewamy tworząc kółka. Smażymy po kilka minut z każdej strony. Najlepiej smakują

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Pomarańczowe ciasteczka digestive 195

minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 4-5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w nagrzanym piekarniku) około 15 minut w temperaturze 180°C.   (Ciasteczka powinny być zarumienione.) Upieczone ciastka można posypać cukrem pudrem, posmarować czekoladą lub zostawić bez żadnych dodatków. Mogą być

Di gotuje
Polewa czekoladowa 171

więc okres  w którym pieczemy ciasta, ciasteczka i pierniki. Zachęcam Was do robienia domowej polewy czekoladowej. Polewy na bazie naturalnego kakao. Jej przygotowanie nie jest wcale skomplikowane, a jej zrobienie trwa parę minut. W zamian otrzymamy naturalną polewę z produktów, które z reguły  zawsze mamy w domu pod ręką. Bez zbędnych dodatków ani polepszaczy, które znajdują się

Kulinarne przygody Gatity