ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:170/409)

Czekolada na gorąco 130

koniecznie na gorzkiej - z odrobiną cukru trzcinowego i cynamonu. Polecam! Składniki (1 porcja) 200 ml tłustego mleka 75 g gorzkiej czekolady, posiekanej na kawałki łyżeczka cukru trzcinowego szczypta cynamonu bita śmietana starta czekolada Mleko podgrzać, dodać cukier, cynamon i czekoladę, odstawić, żeby się rozpuściła. Wymieszać dokładnie, następnie ubić (ja to robię przyrządem do spieniania mleka). Przelać do kubka, udekorować śmietaną

Słodkie inspiracje
Placuszki kokosowe – potrójna siła 168

placuszki ładnie się usmażyły i co najważniejsze, pięknie pachniały, a jeszcze lepiej smakowały. Ja podałem moje placuszki kokosowe ze startą gorzką czekoladą, ale bardzo fajnymi dodatkami mogą okazać się bita śmietana z mleczka kokosowego , ananas, banany czy pomarańcza. Wybór należy do Ciebie. Pytania i odpowiedzi: Czy mogę zamiast mąki kokosowej użyć więcej wiórek? Jasne że tak! Placuszki nadal wyjdą pyszne

Blendman
Jabłkowa krówka bez pieczenia 260

puszki masy krówkowej. Zmiksować tylko do połączenia składników. Przełożenie: herbatniki, połowa masy krówkowej, herbatniki, połowa jabłek, połowa masy śmietankowo-krówkowej, herbatniki, połowa jabłek, połowa masy śmietankowo-krówkowej, herbatniki, odłożona bita śmietana, ewentualnie starta czekolada

Cukiernia Pychotki
Ciasto Puszek 233

Przepyszne ciasto od niezawodnej s. Anastazji. Wbrew pozorom bardzo proste do zrobienia, bo piecze się jedynie biszkopt. Reszta to masa kajmakowa, migdałowa, bita śmietana i gotowe biszkopciki. Eleganckie, wytworne, a jednocześnie lekkie. Po raz pierwszy robiłam kakaową bitą śmietanę, wyszła super i w smaku i z wyglądu. Polecam! Biszkopt: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Muffinki czekoladowe 148

Bardzo czekoladowa muffinka z dodatkiem czekoladowych kropelek świetnie pasuje na małe co nieco do popołudniowej kawki. Jej wierzch można zwieńczyć bita śmietaną lub śmietankowym kremem.   Składniki: (na 10-12 sztuk) 110 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g kakao szczypta soli 150 g masła 150 g cukru trzcinowego muscavado 80 ml śmietanki kremowej

Pyry na Gaz
Mandarynkowa panna cotta 173

mleka 3,2% 1 laska wanilii ½ szklanki cukru 3  listki żelatyny Warstwa mandarynkowa: 250 ml   soku mandarynkowego Cymes  lub pomarańczowego 3 listki żelatyny Dodatkowo: Bita śmietana Świeże mandarynki Jak wykonać ?  Warstwa waniliowa: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Do rondelka wlać śmietankę z mlekiem, dodać wydrążone ziarenka z wanilii i laskę, wsypać cukier doprowadzić do wrzenia, zestawić

Wanilia i Kardamon
Czekoladowy brzoskwiniowiec 244

rodzina poradziłaby sobie z blaszką takiego ciasta, bez dodatkowej pomocy z zewnątrz ;)). Dwa biszkoptowe, czekoladowe blaty, przełożne brzoskwiniami i pysznym, śmietankowo-brzoskwiniowym kremem, oblane polewą czekoladową. W elemencie ozdoby bita śmietana oraz czekolada w postaci eleganckich zdobień, […] Artykuł Czekoladowy brzoskwiniowiec pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Gofry na soku jabłkowym 169

sztuk: 1 jajko 1 szklanka  soku jabłkowego Cymes 1 szklanka mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli 1 łyżka cukru 2 łyżki oleju rzepakowego Dodatki: Bita śmietana Ulubione owoce Sos owocowy do polania Sposób przygotowania: Żółtko oddzielić od białka, białko ubić na sztywną lśniącą pianę. Żółtko utrzeć z cukrem i szczyptą soli, wlać sok, wsypać mąkę wymieszaną

Wanilia i Kardamon
BABKA Z GALARETKI Z OWOCAMI 163

możemy się bawić w przygotowanie jej na bazie żelatyny od podstaw ,ale dziś babka dla leniwych ha ha :). 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka wiśniowa 1 op.mrozone owoców do kompotu Bita śmietana jak kto lubi  *************************************** Galaretki przygotowujemy według przepisu na 0.5 litra wody , w osobnych naczyniach.Studzimy.Do opłukanej zimną wodą formy wsypujemy owoce,zalewamy galaretką wiśniową.Wstawiamy do lodówki i czekamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
CIASTO 3-BIT, BEZ PIECZENIA, NA CIASTKACH PEŁNOZIARNISTYCH 177

tych, którzy nie przepadają za pieczeniem, ale uwielbiają słodkości. Pyszne, delikatne, rozpływające się w ustach 3-bit. Dodam jeszcze tylko, że przygotowuje się je błyskawicznie, mimo wersji z domowym budyniem. Zalanie ciastek gorącym budyniem sprawia, że szybko miękną tak, że nie trzeba nawet czekać przepisowych 12 godzin na nałożenie kremówki, wystarczy dobrze schłodzić i można kończyć ciasto. Choć oczywiście najlepiej

Smaczne Zdrowe
Lody mango 110

lodów. Mam jednak nadzieję w tym sezonie uzbroić się w nią i zaprezentować Wam dużo przepisów na smaczne, zdrowe i proste domowe lody. Do podania świetnie będzie pasowała wegańska bita śmietana , wiórki kokosowe, starta gorzka czekolada, ale również możesz podać je bez dodatków. Artykuł Lody mango pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Sorbet kawowy 184

Składniki: 500 ml ostudzonej mocnej kawy 500 ml śmietany kremówki 12 % 150 g drobnego cukru bita śmietana do dekoracji Sposób przygotowania: Kawę i śmietanę schłodzić w lodówce. Zmieszać je ze sobą, dodać cukier. Całość dokładnie wymieszać, najlepiej zmiksować. Włożyć do lodówki na pół godziny. Po tym czasie zmiksować kolejny raz. Zmiksowaną masę zamrozić. Wyjąć z zamrażalnika na 15 minut przed

Menu Zdrowia
Biszkopt z rabarbarem i bitą śmietaną 147

piekarnika i pieczemy 15 minut. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Upieczony i przestudzony biszkopt przecinamy poziomo na 2 części. Dolną część biszkopta smarujemy 1/3 musu z rabarbaru, nakładamy bita śmietanę i przykrywamy górnym krążkiem. Posypujemy cukrem pudrem i kroimy. Pozostałą część musu z rabarbaru, podajemy na talerzyku obok ciasta. Smacznego! Autor: Mama

Moja Mama Gotuje
Semlor, czyli szwedzkie bułeczki na tłusty wtorek 200

milk with sugar and yeast, stir until yeast dissolves). 2. Add remaining ingredients and knead the dough until flexible and soft. 3. Sprinkle the bowl with a little bit of flour, put in the dough, cover with a cloth and set aside in a warm place to rise for 30-40min. 4. Divide dough into 8 equal parts, shape

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Mini Pavlova z mascarpone i frużeliną malinową 149

specjalnie dla niej. Nie do końca wiadomo kto jest autorem tego deseru, ale jedno jest pewne - jest obłędny w smaku! Tort Pavlovej to bezowy torcik z bit ą  śmietaną i owocami. W moim przepisie do kremu dodałam serek mascarpone, a wierzch obficie oblałam frużeliną malinow ą . Beza i krem są bardzo

kulinarne odsłony pati

Proponowane wyszukiwania