ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:171/409)

BABKA Z GALARETKI Z OWOCAMI 151

możemy się bawić w przygotowanie jej na bazie żelatyny od podstaw ,ale dziś babka dla leniwych ha ha :). 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka wiśniowa 1 op.mrozone owoców do kompotu Bita śmietana jak kto lubi  *************************************** Galaretki przygotowujemy według przepisu na 0.5 litra wody , w osobnych naczyniach.Studzimy.Do opłukanej zimną wodą formy wsypujemy owoce,zalewamy galaretką wiśniową.Wstawiamy do lodówki i czekamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
CIASTO 3-BIT, BEZ PIECZENIA, NA CIASTKACH PEŁNOZIARNISTYCH 168

tych, którzy nie przepadają za pieczeniem, ale uwielbiają słodkości. Pyszne, delikatne, rozpływające się w ustach 3-bit. Dodam jeszcze tylko, że przygotowuje się je błyskawicznie, mimo wersji z domowym budyniem. Zalanie ciastek gorącym budyniem sprawia, że szybko miękną tak, że nie trzeba nawet czekać przepisowych 12 godzin na nałożenie kremówki, wystarczy dobrze schłodzić i można kończyć ciasto. Choć oczywiście najlepiej

Smaczne Zdrowe
Lody mango 101

lodów. Mam jednak nadzieję w tym sezonie uzbroić się w nią i zaprezentować Wam dużo przepisów na smaczne, zdrowe i proste domowe lody. Do podania świetnie będzie pasowała wegańska bita śmietana , wiórki kokosowe, starta gorzka czekolada, ale również możesz podać je bez dodatków. Artykuł Lody mango pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Sorbet kawowy 161

Składniki: 500 ml ostudzonej mocnej kawy 500 ml śmietany kremówki 12 % 150 g drobnego cukru bita śmietana do dekoracji Sposób przygotowania: Kawę i śmietanę schłodzić w lodówce. Zmieszać je ze sobą, dodać cukier. Całość dokładnie wymieszać, najlepiej zmiksować. Włożyć do lodówki na pół godziny. Po tym czasie zmiksować kolejny raz. Zmiksowaną masę zamrozić. Wyjąć z zamrażalnika na 15 minut przed

Menu Zdrowia
Biszkopt z rabarbarem i bitą śmietaną 139

piekarnika i pieczemy 15 minut. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Upieczony i przestudzony biszkopt przecinamy poziomo na 2 części. Dolną część biszkopta smarujemy 1/3 musu z rabarbaru, nakładamy bita śmietanę i przykrywamy górnym krążkiem. Posypujemy cukrem pudrem i kroimy. Pozostałą część musu z rabarbaru, podajemy na talerzyku obok ciasta. Smacznego! Autor: Mama

Moja Mama Gotuje
Semlor, czyli szwedzkie bułeczki na tłusty wtorek 186

milk with sugar and yeast, stir until yeast dissolves). 2. Add remaining ingredients and knead the dough until flexible and soft. 3. Sprinkle the bowl with a little bit of flour, put in the dough, cover with a cloth and set aside in a warm place to rise for 30-40min. 4. Divide dough into 8 equal parts, shape

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Mini Pavlova z mascarpone i frużeliną malinową 140

specjalnie dla niej. Nie do końca wiadomo kto jest autorem tego deseru, ale jedno jest pewne - jest obłędny w smaku! Tort Pavlovej to bezowy torcik z bit ą  śmietaną i owocami. W moim przepisie do kremu dodałam serek mascarpone, a wierzch obficie oblałam frużeliną malinow ą . Beza i krem są bardzo

kulinarne odsłony pati
"Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem" Weronika Madejska 114

wyjątkowe okazje).  Pierwszym rozdziałem są podstawy, gdzie znajdziemy wskazówki dotyczące zamienników, podstawowe przepisy na produkty, których będziemy używać do przygotowania słodkości z książki (mleko kokosowe, migdałowe, jaglane, bita śmietana, jogurt kokosowy, lukier, aquafaba itd).  Autorka zachęca nas do eksperymentowania, ponieważ dzięki temu nabierzemy wprawy. Mamy się nie zrażać tym, że coś nam nie wyjdzie, bo czasem robimy coś

kruche babeczki
Tarta wafelkowa z nutellą 289

więcej. Składniki: Spód wafelkowy: 200 g wafelków mlecznych Lusette 50 g masła Krem z nutellą: 125 g serka twarogowego z wiaderka 125 ml zimnej kremówki 36% 200 g nutelli Bita śmietana: 150 ml zimnej kremówki 36%  Do dekoracji: orzechy laskowe wafelek mleczny Lusette czekolada mleczna Przygotowanie: Spód wafelkowy:  Wafelki zmiksować w blenderze. Przełożyć do naczynia wlać letnie rozpuszczone

Ala piecze i gotuje
Maślane ciasteczka owsiane, Most nad Sundem 179

Źródło Oat cookies with butter, The Bridge Perfect eaten alone, washed down with a cup of milk or coffee. Got the recipe from my sister and changed It a bit. Ingredients: 400 g mountain oat flakes ¾ glass sugar 200 g melted butter 2 eggs 1 ts baking soda or baking powder 1 handful raisins ½ glass peanuts (or other nuts) ½ glass

Qlinarnie i Qlinarnie
Pasta soczewicowa, Jackie 128

loved her husband deeply but I reckon there is something missing here. Sometimes I felt the film was just about the funeral of the president and it seemed a bit chaotic

Qlinarnie i Qlinarnie
Tort ala Ferrero Rocher 167

dodatkiem orzeszków laskowych, przełożony kremem ala Ferrero Rocher (zrobiony na bazie śmietany kremówki, mlecznej oraz gorzkiej czekolady i nutelli) tworzy pyszną harmonię smaków-dobrze znaną wszystkim wielbicielą kuleczek Ferrero. Bita śmietana, delikatnie podprażone orzeszki i kuleczki Ferrero Rocher w elemencie ozdoby, dodatkowo […] Artykuł Tort ala Ferrero Rocher pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Czekoladowy tort z truskawkami 110

połączenie słodyczy ciemnej oraz białej czekolady, delikatnie przełamanej świeżością truskawek. Czekoladowy biszkopt, przełożony krem z białej czekolady oraz truskawkami, a w elemencie ozdoby białe i ciemne kropelki czekoladowe, bita śmietana oraz obtoczone w czekoladzie truskawki. Tęsknicie za latem?! Czekoladowy tort z truskawkami to takie pyszne i miłe wspomnienie lata. Czekoladowe kompozycje […] Artykuł Czekoladowy tort z truskawkami pochodzi z serwisu

Domowe Torty
Tort Chałwowy 162

Tort Chałwowy! Trzy warstwy kakaowego biszkoptu- przełożonego konfiturą wiśniową, czekoladą i wyjątkowym kremem chałwowym- całość pod pyszną pierzynką z czekolady i wiórków kokosowych, a w elemencie ozdoby wisienki i bita śmietana.Czujecie już ten pyszny smak?! Tort Chałwowy to mój ulubiony tort-i jestem pewna,że […] Artykuł Tort Chałwowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort kokosowy ala Raffaello 123

Pulchniutki, migdałowy biszkopt- przełożony konfiturą wiśniową i pysznym kokosowym kremem-na bazie z białej czekolady. Wszystko w delikatnej, kokosowo-migdałowej oprawie- a w elemencie ozdoby kuleczki Raffaello i bita śmietana. Tort jest pyszny, podzielny i smakuje nie tylko wielbicielom […] Artykuł Tort kokosowy ala Raffaello pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty