ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:162/409)

Beza 131

białka z cukrem. Niby nic, a jednak czasami nie wychodzi. Cała sztuka polega na ich pieczeniu/suszeniu. Musimy pamiętać o dwóch ważnych zasadach. Pierwszy grzech, który popełniamy to zbyt długie bicie piany. natomiast drugim grzechem jest oszczędność cukru. Lepiej dać go troszkę za dużo niż za mało, bo cukier stanowi jakby cement dla delikatnej piany i nie może go zabraknąć. Chodzi

CookMag
Tort batatowo-bananowy 130

łyżki syropu z agawy lub klonowego (opcjonalnie, do smaku) 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1/2 puszki mleka kokosowego z puszki (2/3 szklanki) Dodatkowo do dekoracji: wegańska bita śmietana ulubione owoce Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. Batata obieramy, myjemy, kroimy na niewielkie kawałki i gotujemy na parze. Do blendera wkładamy ugotowanego batata, banany, siemię lniane i mleko kokosowe

Lamarida.pl
Pumpkin pie czyli tarta dyniowa 143

dyniową: 430g puree dyniowego (jak zrobić puree dyniowe przeczytasz tutaj ) 400g mleka skondensowanego słodzonego z puszki 2 jajka łyżeczka cynamonu pół łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta soli szczypta mielonych goździków bita śmietana (opcjonalnie) Wykonanie tradycyjne: Wykonanie ciasta: Rozpuścić masło. Dodać do niego cukier, olej i sól. Podgrzewać aż składniki się połączą. Dodać mąkę i wymieszać z resztą składników, aż powstanie zwarta

Mania Wypiekania
Gofry 141

Każdy gofry lubi podane inaczej, ja najbardziej lubię z cukrem pudrem. Dla małych smakoszy polecam z bita śmietana i… Można by powiedzieć z owocami ale niestety nie miałam  w domu owoców, które by nadawały się do bitej śmietany, więc oprószyłam czekoladą. Gofry Składniki: 1 ½ szklanki mąki pszennej 1 ½ szklanki mleka

Pomysłowa kuchnia
Ciasto kostka alpejska w wersji wegańskiej 231

wymieszaj dokładnie, przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 45-55 minut na środkowej półce piekarnika w temp. 160 C z termoobiegiem (jeżeli Twój piekarnik ma taką funkcję). Bita śmietana, czyli wierzchnia warstwa: 2 puszki po 400 ml mleka kokosowego (to z Lidla najlepsze do tego) 5 łyżek cukru pudru płaska łyżeczka agaru łyżeczka esencji waniliowej lub 2 łyżki

greenscarf
Sernik na bazie jogurtu greckiego- poezja! 156

delektowała się obłoczkiem! Do tego ma jeszcze jedną zaletę- w dużej części składa się z jogurtu, a jogurt to nabiał, który od lat przemycam Marcinkowi , bo mleko, śmietana (nawet bita), sery, serki (te słodkie też) to ZUO. Nie znosi ich wręcz, dlatego aby dostarczyć mu wapnia produkty mleczne wplatam we wszystko w co możliwe, tak by nie wyczuł ich smaku

Arbuziaki
Buchty (Kluski na parze) 153

dosypać 27 znów 28 pół 29 stolnicy 30 zostało 31 gotowanie 32 duży 33 górę 34 kawałek 35 macie 36 mniej 37 pogotuje na parze 38 wymyślić 39 bita śmietana 40 sosy 41 zjeść 42 koledzy 43 Poznaniacy Artykuł Buchty (Kluski na parze) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Tarte tatin z brzoskwiniami i rozwiązanie konkursu na żeliwną patelnię 186

cukru 250 g mąki 10 g proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli morskiej 2 jajka Nadzienie brzoskwiniowe 150 g cukru 70 g masła 7 brzoskwini lub nektarynek Do podania bita śmietana creme fraiche sok z cytryny cukier, opcjonalnie Zacznij od ciasta na tartę. Pokrój masło w kostkę, wrzuć do malaksera i dodaj proszek do pieczenia wymieszany z mąką i solą. Zarób

codojedzenia
DESER DO MOKKI POPOŁUDNIOWEJ 164

Prosty deser do popołudniowej kawy , z przepysznym musem jeżynowym , skropiony  chlustem alkoholu i z lodami malinowymi. pojemnik jeżyn miód lody malinowe bita śmietana kakao lub wiórki czekoladowe koniak dla smaku *********************************  Jeżyny włożyć do malakserze ,kilka zostawić do przystrojenia , dodać odrobinę miodu i koniaku,wszystko razem zmiksować na gładki mus. Ubić kremówkę z łyżeczką cukru pudru.Lody wyjąć z zamrażalnika

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ciasto z malinami i bita smietana 137

dokładnie połączyć -wymieszać łyżką-ja to robię na wolnych obrotach mikserem. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia Piec około 45-50 minut w temp. 170-180 C Bita śmietanka 400 ml śmietanki 30-36 proc. 2 łyżeczki żelatyny 4-6 łyżek gorącej wody dowolne owoce,u mnie maliny z ogródka Wykonanie Żelatynę rozpuścić w wodzie ,mieszając do całkowitego

w mojej kuchni
Błyskawiczne eklerki w czekoladzie 1359

lubią, czy też nie nie mają czasu na pieczenie. Co można zrobić z „prawie gotowych” składników? Błyskawiczne eklerki w czekoladzie. Składniki: - podłużne biszkopty (ilość według potrzeb) - krem lub bita śmietana do przełożenia - 125 g czekolady o zawartości kakao 75% - 125 g czekolady mlecznej - ¾ szklanki słodkiej śmietanki minimum 30% Do przełożenia ciastek można użyć: bitej śmietany, masy ze śmietany i mascarpone

mojewypiekiinietylko
Sernik kremowy 205

pyszny kremowy sernik  Składniki 1 kg dobrego białego sera najlepiej swojskiego  6 jajek  250 g miękkiego masła 2 szklanki cukru pudru  2 budynie waniliowe 1 bita śmietana śnieżka  1 cukier waniliowy  1 szklanka mleka  4 łyżki bułki tartej sok z 1/2 cytryny  starta skórka z cytryny  masło do smarowania blachy

W królestwie smaków Beaty
Stek z sosem grzybowym / Steak with mushroom sauce 196

bacon back to the pan along with heavy cream, snipped fresh thyme. Bring to boil, stir, immediately reduce to simmer and simmer for about 2 minutes to reduce a bit and season with salt and pepper to taste. Serve sliced steak with mushroom sauce. Enojy! Artykuł Stek z sosem grzybowym / Steak with mushroom sauce pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy
Domowe masło ze śmietany (krok po kroku) 1662

chlapać. 2. Mikserem na najwyższych obrotach ubijam śmietanę. Na początku śmietana urośnie, tak jak przy ubijaniu kremówki na krem do tortów. 3. Nie przestaję ubijać i po kilku minutach bita śmietana "siada", zaczyna się warzyć, jej konsystencja przypomina kaszkę mannę. 4. Ubijam dalej, zaczynają się oddzielać grudki tłuszczu i maślanka. 5. Zmniejszam obroty miksera i jeszcze chwilę ubijam, aż grudki

Obiad gotowy
Deser z malin,borówek i galaretki krystalicznej 154

krystaliczna,a ja bardzo lubię testować nowości więc zrobiłam na prędce deser. Deser robi wrażenie,bo owoce są pięknie wyeksponowane.  1 galaretka krystaliczna 500 ml wrzątku maliny borówki bita śmietana do dekoracji Galaretkę rozpuścić we wrzątku i odstawić do wystudzenia. Szklanki napełnić do połowy wysokości owocami i zalać przestudzoną galaretką. Wstawić do lodówki i chłodzić do momentu stężenia się

Kolorowa kuchnia Elki