ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:158/409)

Czekoladowy sernik ze śliwkami 141

konkuruję z teściową o tytuł Mistrzyni Serników:) Jej Isaura albo sernik z brzoskwiniami nie mają sobie równych. Ale i ja nie jestem w ciemię bita, szybko się uczę, a do tego opracowałam już swój sposob na pyszne serniki. I nieskromnie powiem, że tym czekoladowym sernikiem mogłabym wygrać niejedną konkurencję. Sernik smakuje kremowo-czekoladowo, jest wilgotny, a jednocześnie nie brakuje

Obiad gotowy
SAINT- HONORÉ 138

laska wanilii ● 4 żółtka jajek ● 100 g drobnego cukru ● 40 g maizeny ● 6 g żelatyny w płatkach Beza włoska: ● 200 g drobnego cukru ● 75 g wody ● 4 białka jajek Bita śmietana: ● 150 ml śmietany kremówki 36% ● 1 łyżka cukru pudru ● 1 laska wanilii Niezbędne akcesoria: ● rękaw cukierniczy ● termometr ● wałek do ciasta Przygotowanie ciasta ptysiowego: W rondlu zagotuj wodę z masłem

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
JABŁECZNIK KRÓLEWSKI 765

następnie przekrawamy na dwie części. MASA JABŁKOWA: • 1,5 l jabłek prażonych • 2 galaretki cytrynowe Jabłka przełożyć do garnka, dodać galaretki i podgrzać, mieszając aż galaretki się rozpuszczą, odstawić. BITA ŚMIETANA: • 400 ml śmietanki 30% • 2 x śmietan fix • 1 cukier waniliowy • 1 łyżka cukru Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno razem z cukrami, na koniec dodać śmietan

KUCHNIA POLSKA
Placek z jabłkami 116

Układamy kolejno: kruche ciasto ciepłe jabłka kruche ciasto ciepłe jabłka (odstawiamy wszystko do wystudzenia) Gdy jabłka są już chłodne wykładamy bitą śmietanę, na chwilę wstawiamy placek do lodówki żeby bita śmietana stężała. Gdy śmietana trochę się zetnie polewamy wszystko czekolada. Artykuł Placek z jabłkami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Proziaki z domowym masłem pietruszkowo-czosnkowym 183

może być tłustsza) 2-3 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki 2 ząbki czosnku Najpierw przygotowujemy masło. Śmietankę wlewamy do misy miksera i ubijamy na największych obrotach. Po kilku minutach, bita śmietana zacznie się rozwarstwiać i wytrąci się kefir. Jeśli podczas ubijania, będzie za bardzo chlapać, można zmiejszyć obroty. Gdy zauważymy wyraźne grudki masła, wyłączamy mikser. Powstałe masło odsączamy i kilkukrotnie

Mienta blog
Koktajl pierniczkowy 111

Polka Dot. Polecam! Koktajl pierniczkowy Składniki na 2 porcje: 400ml mleka 6 pierniczków (bez lukru, czekolady czy posypki) 1 łyżka kakao pół łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki miodu bita śmietana do podania w wersji dla dorosłych 50ml whiskey Wykonanie: Mleko wlewamy do rondelka, dodajemy pokruszone pierniczki, miód, kakao oraz cynamon i podgrzewamy aż pierniczki zaczną się rozpadać (najlepiej jednak koktajl zmiksować

Smak mojej kuchni
Waniliowo-kokosowy pudding z perełek tapioki 111

porcje) 1/3 szklanki drobnych perełek z tapioki (1 szklanka = 250 ml) 3 szklanki mleka kokosowego 3 łyżki cukru waniliowego (polecam domowy - klik ) 1 szczypta soli Dodatkowo:  bita śmietana z mleczka kokosowego - klik   Perełki z tapioki należy wsypać do garnuszka, zalać mlekiem kokosowym i odstawić na godzinę. Następnie dodać cukier waniliowy oraz sól i zagotować. Całość gotować na małym

Di gotuje
Ciasta na święta 2793

ciast na święta Linki do przepisów: https://mgotuje.pl/makowiec- zawijany/ https://mgotuje.pl/miodownik/ https://mgotuje.pl/ cytrynowiec/ https://mgotuje.pl/ciasto- ambasador/ https://mgotuje.pl/malinowa- chmurka/ https://mgotuje.pl/ciasto-3- bit/ https://mgotuje.pl/babka- makowa-z-polewa-czekoladowa/ https://mgotuje.pl/blok- czekoladowy-z-bakaliami/ https://mgotuje.pl/ciasto- wisnia-z-makiem/   Propozycje ciast na święta   Linki do przepisów

Marta Gotuje
20 ciast idealnych na Boże Narodzenie 310

zimno z jogurtem naturalnym  – przygotowany na bazie serków homogenizowanych CIASTA NA ZIMNO 15. Galaretkowiec  – ciasto na zimno przygotowane na bazie jogurtu naturalnego i galaretek 16. Ciasto 3BIT  - ciasto na zimno przełożone herbatnikami, masą kajmakową, budyniem i śmietaną 17. Brzoskwiniowiec  – sernik na zimno nadziany brzoskwiniami NIECODZIENNE   18. Brownie z burakami  – ciasto czekoladowe nadziane startymi burakami

Ugotować
Mrożony mus czekoladowy z konfiturą z róży 152

zamawiać dopiero, kiedy dowiedziałam się, że wiele restauracji korzysta z gotowej mieszanki, którą wystarczy ubić i schłodzić. Bynajmniej nie jest to zdrowe jedzenie, ale przecież tłuszcz jest nośnikiem smaku. Bita śmietana, masło i czekolada – czego chcieć więcej? Róży! Róża to mój ulubiony zapach w perfumach typu Portrait of a Lady czy Rose 31. Ale też ulubiony dodatek do deserów

Ugotowane pozamiatane
CIASTO KUBANKA 207

świetnie przełamuje słodycz   oraz śmietanki kremówki. Wbrew pozorom nie jest to ciężkie ciasto, biszkopt jest wilgotny, a krem delikatny, mimo, że na bazie masła i budyniu no i bita śmietana która jest przysłowiową kropką nad „i” , i świetnie łączy się z całością. Idealne ciasto na przyjęcia rodzinne. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style

Słodkie zapomnienie
KOSTKA ALPEJSKA 122

ubijamy do białości około 8 minut, w takcie ucierania dodajemy likier   lub kawę, następnie partiami dodajemy masę kajmakową cały czas ubijając. Gotową masę mieszamy z   pokruszonymi bezami Bita śmietana: żelatynę namaczamy w 3 łyżkach soku z cytryny, odstawiam. Napęczniałą żelatynę przekładamy do   rondla i podgrzewamy, aż się rozpuści, studzimy śmietanę kremówkę razem z cukrem pudrem ubijamy

Słodkie zapomnienie
10 pomysłów na pyszne i efektownie wyglądające ciasta, którymi zaskoczysz swoich gości! 1317

słodka (chociaż jeśli lubimy słodsze możemy dodać troszkę więcej cukru), lekko kwaskowata za sprawą malin, co świetnie komponuje się ze słodkim kremem z mascarpone :))   9. Ciasto „3 bit” (przepis TUTAJ ). Łatwe i szybkie ciasto bez pieczenia o smaku karmelowym. Nie znam chyba nikogo kto byłby w stanie się mu oprzeć. Polecam!   10. „Domowy kopiec kreta

Blog z Apetytem
pieczony sernik bez spodu z michałkami... 184

Składniki: jajka 7 sztuk "M", cukier 1 szklanka, aromat rumowy 1/2 łyżeczki, twaró smietankowy półtłusty 1,20 kg, mąka ziemniaczana 5 łyżek, bita śmietana w proszku 1 opakowanie, mleko 3,2% 3/4 szklanki, cukierki michałki - ile potrzeba, cukier puder- ile potrzeba składniki o temperaturze pokojowej = jajka, cukier, aromat rumowy mikserem na najwyższych obrotach ubijać z 4 minuty do białości

W Mojej Kuchni Lubię
Mrożona kawa 113

espresso 0,25 szklanki (60-70 ml) espresso zamrożonego w kostkach 2 łyżki brązowego cukru 1 szklanka mleka 2% 2-4 gałki dobrych lodów śmietankowych 10 g gorzkiej czekolady bita smietana (opcjonalnie) Przygotowanie: 1) Przygotować kostki z espresso (dzięki temu, że użyjemy kostek z kawy, a nie z wody napój nie będzie się rozcieńczał), wysokie szklanki schłodzić w zamrażarce

Fitsweet.me