ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:169/409)

Szybki deser czekoladowo-bananowy 186

smak. W takie dni jak ten nie trzeba nic więcej Zgodzicie się? Składniki: około 5 waniliowych herbatników bez cukru 1 mały dojrzały banan około 1/2 szklanki przygotowanego budyniu* bita śmietana szczypta ciemnego kakao* *te i inne produkty możecie nabyć w sklepie eSłoneczko Przygotowanie: Budyń przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu – odkładamy około 1/2 szklanki, resztę możecie wykorzystać

Słodkie okruszki
CISTO TRUSKAWKOWA CHMURKA + FILMIK 168

Ciasto truskawkowa chmurka jest znana z nazwy "malinowa chmurka". Robiłam je pierwszy raz i wyszło pyszne. Na spodzie jest ciasto półkruche, na to wylana jest galaretka truskawkowa, następnie bita śmietana i przykryte ciastem bezowym.  Ciasto półkruche:  3 szklanki mąki pszennej 200 g margaryny 3 duże łyżki cukru pudru  4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Kulinarne Fantazje Marioli
CISTO TRUSKAWKOWA CHMURKA + FILMIK 168

Ciasto truskawkowa chmurka jest znana z nazwy "malinowa chmurka". Robiłam je pierwszy raz i wyszło pyszne. Na spodzie jest ciasto półkruche, na to wylana jest galaretka truskawkowa, następnie bita śmietana i przykryte ciastem bezowym.  Ciasto półkruche:  3 szklanki mąki pszennej 200 g margaryny 3 duże łyżki cukru pudru  4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka warzywna z ciecierzycą, Jujyfruits (Seinfeld) 166

bell pepper ½ iceberg lettuce ½ tin sweet corn 1 ripe avocado 1 big handful green olives 1.5 glass boiled chickpeas (or 1 tin) Dressing ingredients: lemon juice + olive oil + a bit of water salt + black pepper + favourite herbs Cut vegetables and olives into smaller pieces. Mix dressing ingredients. Stir vegetables, olives and dressing n a big bowl. That

Qlinarnie i Qlinarnie
Wegański mazurek jaglany 169

przez sitko.  Pestki nie będą nam potrzebne. Pozostały sok połączyć z 1/2 łyżeczki agaru i gotować 2 minuty na małym ogniu. Ciepła jeszcze przelać na masę jaglaną. Kokosowa bita śmietana 1/2 szklanki śmietanki kokosowej  3 łyżki cukru pudru maliny do ozdobienia Śmietankę kokosową ubić mikserem na puszystą stabilną masę. Ozdobić mazurek, używając rękawa cukierniczego. Poukładać maliny

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasto 3 BIT 161

pudrem i z cukrem waniliowym na sztywno , po czym wlałam wcześniej przygotowaną i przestudzoną żelatynę. Na wierzch ciasta wylewamy przygotowaną śmietanę. Na sam wierzch sypiemy starta czekoladę . I ciasto 3 BIT gotowe :) Ja włożyłam na całą noc do lodówki . Smacznego

Różne smaki w kuchni
PANCAKES WANILIOWO - POMARANCZOWE 110

niewielkiej chochelki nakładamy porcje ciasta, smażymy na złoty kolor z każdej strony i gotowe. Pancakes podajemy z ulubionymi dodatkami, mogą to być : cukier puder, syrop klonowy, dżem, owoce , bita śmietana i inne. Świetne racuszki na podwieczorek, deser lub na piknik (jak już zacznie się sezon) polecam także inne przepisy na udany i smakowity podwieczorek >>> Smacznego

Moja Książka Kucharska
GOFRY BELGIJSKIE 106

chrupiące - idąc za autorką : " delikatne, chrupiące, wypełnione mnóstwem kieszonek powietrza, które czynią je bardzo lekkimi".   Gofry te podajemy ze słodkimi, ulubionymi dodatkami , mogą to być owoce, cukier puder, bita śmietana i inne. Dzieci będą zachwycone (zresztą nie tylko dzieci) Polecam przepis na brukselskie gofry ! SKŁADNIKI: na około 10 gofrów 180 ml wody gazowanej 210 ml letniego mleka pełnotłustego

Moja Książka Kucharska
Mrożona kawa bananowa 124

Mrożona kawa bananowa   Składniki na 1 porcję:   2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 200ml zimnego mleka łyżeczka brązowego cukru 1 dojrzały, miękki banan kilka kostek lodu bita śmietana do dekoracji posypka do kawy (kakao, posypka malinowa)   Wykonanie: Obranego banana, kawę, mleko, cukier i kostki lodu umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy blenderem. Kawę przelewamy do wysokich szklanek, dekorujemy bitą

Smak mojej kuchni
Tosty francuskie z chałki, pieczone. Śniadanie na słodko 224

dwie dorosłe porcje dla głodnych łakomczuchów, albo dla pary z dzieckiem. Świetnie pasuje do nich sos waniliowy, syrop z agawy, z czarnego bzu, golden syrup, syrop klonowy, melasa, bita śmietana, słodka śmietanka, jogurt grecki i owocowy – i koniecznie dodatek świeżych owoców. Takie poranki to ja rozumiem! SKŁADNIKI 300g chałki 3 jajka M 200ml mleka, dowolnego 1 pełna łyżeczka cynamonu

Karo in the Kitchen
Bezglutenowe, wegańskie, dwukolorowe muffiny; Cocina Verde 201

package coconut cream xylitol (or regular sugar, etc. – as much as you want) 1 glass frozen bluberries (you can use preserves, too) Cook millet in milk (can be a bit overcooked). Add lemon juice, xylitol and chopped coconut cream. Blend all to a smooth paste. Divide into 2 parts. Add blueberries to one part and blend/mix again. Preheat

Qlinarnie i Qlinarnie
Mała czarna 147

Mleko ze śmietanka zagotować. Zdjąć z "ognia" dodać połamana czekoladę rozpuścić .  Zagotować cały czas mieszając ( na niewielkiej mocy palnika) aż do zgęstnienia. Przelać do filiżanek . Posypać chili, piankami, bita śmietana lub jak kto lubi  Moc jest z nami

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Placki z amarantusa 224

malinowy i zachęcam Was do spróbowania go. Wykonanie to zaledwie kilka chwil, a jest zdecydowanie smaczniejszy i zdrowszy od sklepowego. Poza dżemem, bardzo fajnym dodatkiem może być oczywiście wegańska bita śmietana , syrop klonowy, miód, czekolada roztopiona, jak i świeże owoce. Artykuł Placki z amarantusa pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Pavlova z frużeliną z czerwonych porzeczek 149

mniej/więcej - do smaku) Umyte porzeczki wrzucić do garnuszka (najlepiej z nieprzywierającym dnem), zasypać cukrem i gotować. Najpierw owoce puszczą sporo wody, potem - gdy odparuje - frużelina stanie się gęsta. Bita śmietana 250 g śmietany 36% płaska łyżka cukru pudru Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem Na bezę wyłożyć ostudzoną frużelinę i ubitą śmietanę. Udekorować porzeczkami. Najlepiej podawać od razu

Słodkie inspiracje
Świąteczna gorąca czekolada tylko dla dorosłych 131

Składniki (2 porcje jak na zdjęciu) 300 ml tłustego mleka 60 g gorzkiej czekolady łyżka cukru z wanilią szczypta przyprawy do piernika 50 ml wiśniówki lub więcej, do smaku bita śmietana i pokruszony pierniczek do dekoracji Mleko przelać do garnuszka i podgrzać, dodać połamaną na kawałki czekoladę, cukier i przyprawę do piernika. Całość podgrzewać, aż do rozpuszczenia czekolady. Nie gotować

Słodkie inspiracje

Proponowane wyszukiwania