Widzieliście kiedyś zielone ciasto? Nie od barwnika, naturalnie! Musiałam spróbować. Jak można wsadzić tyle zielska, którym straszą dzieci i nazwać to ciastem? A no
W kuchni bez szafekPrzyznam się, że najbardziej podkusiła mnie do wykonania tego ciasta pianka kisielowa. Nie mogłam przejść obojętnie obok masy wykonanej z połączenia kremówki z kisielem i galaretką
Smaki Na TalerzuSkala smaku 10/10 - zamiast delicji można użyć zwykłych biszkoptów, czekolada też może być odstępstwem jednak ja z niej nigdy nie rezygnuje -mój brat nie uznaje sernika na zimno bez kawałków czekolady:) Składniki 1 łyżka żelatyny 2 galaretki brzoskwiniowe 1/4 szklanki wody 100 g czekolady mlecznej ok. 2 opakowania delicji brzoskwiniowej 500 g serka kremowego (typu Ostrowia(...)skondensowanego Do dekoracji: brzoskwinie mogą być z puszki lub inne sezonowe owoce Sposób przygotowania Przygotowujemy tortownicę o średnicy 26 cm lub blaszka 25x29 (może być większa wtedy ciasto wyjdzie niższe) i wykładamy dno oraz boki podwójną warstwą folii aluminiowej. Żelatynę mieszamy w wodzie, a następnie podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia. Odstawiamy do wystygnięcia. Czekoladę łamiemy na kawałki
Kubki smakuCiasto o smaku, bardzo przypominającym czekoladę miętową, którą bardzo lubię. Właśnie ze względu na ten oryginalny nie powtarzalny smak, zdecydowała się przygotować, ciasto miętowe. Smaczne miętowe
RAROSSANieziemskie ciasto czekoladowe z delikatnym, śmietanowym kremem czekoladowym, bitą śmietaną i wiśniową frużeliną to jedne z najlepszych połączeń smakow ych wśród czekoladowych ciast jakie moż em
Słodka StronaOsobiście mam słabość do ciast bezowych i obok żadnego nie mogę przejść obojętnie Do tego pyszna kawka i jestem w niebie… W związku z tym
Oryginalny smakObłędny w smaku tort, słodki i delikatny. Przygotowanie nie trwa długo, a sam tort znika zadziwiająco szybko. By nie był zbyt słodki to zamiast kremu czekoladowego
Gotowanie i blogowanieDziś mam dla Was wyjątkowy deser – rurki z kremem! Zawsze wydawało mi się, że zrobienie ich w domu jest skomplikowane – nic bardziej mylnego! Rurki
CiastkozercyPodziel go nożem na 7 równych części. Spłaszcz każdą kulę ciasta pomiędzy dłońmi. Kładź na każdy krążek 2 łyżki nadzienia. Dokładnie zlepiaj pierogi. Piecz 25-30 minut. PS Do ciasta dodałam również 1 żółtko – ponoć jest bardziej kruche. Nadzienie: z jarmużu usuń łodygi, resztę ugotuj i drobno posiekaj. Rozgrzej na patelni olej. Wrzuć drobno posiekane ząbki czosnku, chwilę podsmaż. Następnie(...)baking powder in a bowl. Gradually add flour and knead the dough. It should be quite greasy but shouldn’t stick to your hands. If it does, add a bit more flour. Preheat oven to 180°C. Form a log. Divide it into 7 equal pieces. Flatten each ball of dough with your hands. Place 2 tbs of filling
Qlinarnie i QlinarniePamiętam moje pierwsze ptysie, totalna porażka urósł tylko jeden a z reszty zrobiły się placuszki , to mnie bardzo zniechęciło do tego rodzaju ciasta. Ale z tego
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniakisielową, dokładnie wymieszaj. Zestaw z ognia. Ostudź. Piecz ciasto przez ok. 20 minut. Następnie wylej masę wiśniową i posyp kruszonką. Piecz kolejne 10-15 minut, aż wierzch się przyrumieni. Ciasto z wiśniami to atrybut pewnego serialu amerykańskiego, a kto go oglądał, wie również, że uwielbiał je agent Cooper: This must be where pies go when they die… Cooper przyjeżdża(...)millet flour (but the pie won't be gluten-free) and use flaxseed instead of potato starch. Filling ingredients: 1 glass pitted cherries with juice (add a bit more than ½ glass juice) 3-4 tbs sugar (brown sugar or xylitol ) 1 packet red fruit-flavoured starch jelly e.g. strawberry or cherry Pour a few tablespons of cherry juice
Qlinarnie i QlinarnieUwielbiana na całym świecie od ponad 200 lat. Występuje w coraz to bardziej wymyślnych odsłonach. To już nie tylko ciasta, pralinki czy lody, ale również piwo, mydło, a nawet masaż! Trudno się dziwić temu szaleństwu, ponieważ czekolada bardzo długo czekała na swoje odkrycie. Co prawda, czekoladowym napojem raczyli się już Majowie i Aztekowie, ale ziarna kakaowca dopiero na początku(...)gorzkiej czekolady 50 g masła + do posmarowania foremek 2 jajka 4 łyżki cukru szczypta soli 1 łyżka mąki + do posypania foremek Do podania: cukier puder, świeże owoce, lody lub bita śmietana Przygotowanie: Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C. 4 foremki smarujemy dokładnie masłem i oprószamy mąką (nadmiar wysypujemy). Foremki stawiamy na blasze do pieczenia. Czekoladę razem z masłem rozpuszczamy
Smakowity Blog KulinarnyPrzepyszny tort bezowy przełożony bitą śmietaną, serkiem mascarpone i malinami. Dzięki gorzkiej czekoladzie blaty bezowe nie są za słodkie, a całość po prostu rozpływa się w
Oryginalny smaksię bez problemu umieścić do na paterze, nigdy nie składam tortu na dnie tortownicy. Dolny blat ciasta umieszczam od razu na paterze i zapinam wokół niego obręcz tortownicy. Ważne jest aby obręcz od środka wyłożyć papierem lub folią albo posmarować olejem, wtedy masa nie pociągnie charakterystycznego blaszanego smaku brytfanki i łatwiej będzie wyjąć ciasto. * Blaszki do pieczenia biszkoptu(...)łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli na krem: 300 ml śmietanki kremówki 36% 200 g czekolady deserowej dodatkowo: 4 łyżki kwaśnego dżemu wiśniowego 500 g truskawek 1/2 szklanki poziomek 1/2 szklanki jagód kilka moreli szklanka lekko posłodzonej herbaty z cytryną na dekorację: duża paczka podłużnych biszkoptów (około 23 sztuki) krem maślany lub bita śmietana perełki cukrowe kwiatuszki z masy
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaJuż jakiś czas temu wypatrzyłam ten rodzaj tortu, i czekałam aż nadejdzie czas Wielkanocy i będę mogła go przygotować. Prezentuję się prześlicznie (niestety fotki nie oddają
RAROSSA