ciasto 3 bit bez pieczenia - 1443 przepisów (strona:72/97)

Tort różowy 188

pracochłonny. Tort składa się z 6 biszkoptów: dwa ciemno różowe, dwa różowe i dwa jasnoróżowe. Między biszkoptami jest żelka malinowa i bita śmietana. Tort pokryty jest cienką warstwą bitej śmietany oraz bezą włoską. Zapraszam. Inspiracja na biszkopt i bezę włoską blog Moje Wypieki. Składniki na tortownicę 20 cm: Należy przygotować 3 tortownice o średnicy 20 cm lub biszkopt przygotowywać(...)kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Do surowego biszkoptu dodać 1 porcję barwnika, delikatnie wymieszać, 1/3 ciasta biszkoptowego przelać do formy, wyrównać. Dodać 2 porcję barwnika, delikatnie wymieszać, 1/2 ciasta przelać do drugiej formy, wyrównać. Dodać 3 porcję barwnika, delikatnie wymieszać, pozostałe ciasto przelać

moj przepis na
Rabarbarowe ptasie mleczko 174

Delikatne, puszyste, leciutkie jak chmurka... mowa o ptasim mleczku ! A co jeśli dołożyć do tego jeszcze kwaskowy smak rabarbaru i delikatny biszkopt na spodzie? Wychodzi naprawdę

Jedzeniomania
Prosty torcik bezowy z bitą śmietaną o smaku zielonej herbaty 167

 Tu widać lekko zielone zabarwienie kremu: Przepis autorski (mój). Nie ważne czy jest jakaś okazja - czy pora roku, bo taki torcik zawsze rewelacyjnie smakuje i

Di gotuje
Dacquoise (Dakłas) 230

Torcik ten zrobiłam całkiem spontanicznie, z lekką obawą i pewnym nastawieniem, że nie wyjdzie… Efekt? Torcik wyszedł niebiańsko;)! Nie było osoby, której by nie smakował

Smaki Na Talerzu
LEKKI SERNIK NA ZIMNO Z CZARNĄ PORZECZKĄ I BORÓWKAMI 222

Przepis na ten sernik na zimno gości już na blogu od ponad 2 lat, i zawsze w okresie wakacyjnym święci swój prym. Sernik na zimno, to idealne rozwiązanie na ciasto w lato, nie trzeba uruchamiać piekarnika i dodatkowo grzać mieszkania. Robi się go na prawdę szybko i jest łatwy w wykonaniu. Sernik jest dwukolorowy jedna masa jest  z czarnymi(...)masę z porzeczek. Wylewamy na białą masę w tortownicy. Wstawiamy do lodówki na minimum 5 -7 godzin. Gdy masy całkowicie stężeją, tuż przed podaniem ubijamy na wierzch bitą śmietanę. BITA ŚMIETANA NA WIERZCH - 250 ml śmietany 36% - łyżka czubata cukru pudru - 1 śmietan fix Dodatkowo można posypać sezonowymi owocami w całości bądź zmiksowanymi. Sernik przechowujemy w lodówce. Smacznego

SMYKWKUCHNI
Pavlova z czereśniami, wodą różaną i pistacjami! 166

Ostatnio pisałam Wam o swojej nowej zabawce - maszynce do lodów!  Wiecie jaka jest dodatkowa korzyść z robienia lodów w domu, takich z żółtkami? Dodatkowym plusem

Plate of Joy
Pączki domowe 153

krócej. Pączki wychodzą naprawdę wyborne. Mięciutkie, ciasto doskonale ugina się pod naciskiem zębów. Są lekkie i puszyste. Smaczne nawet drugiego dnia, ale nie wiem, u kogo tyle wytrzymają. To decydowanie jeden z najlepszych przepisów na pączki jakie robiłam. Przepis pochodzi z bloga Domowe Wypieki . Drukuj Pączki domowe window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 500g mąki pszennej 50g świeżych drożdży 100g(...)Zaczynamy wyrabiać, dodając w trakcie rozpuszczony tłuszcz. Na koniec wyrabiania dodajemy spirytus. Ciasto wyjdzie nam klejące. Odstawiamy je do wyrośnięcia na pl 40-60 min. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 1 cm. Wykrawamy szklanką krążki. Na połowę krążków nakładamy nadzienie. Krążek z nadzieniem przykrywamy krążkiem bez nadzienia, zlepiamy dobrze brzegi. Pozostawiamy na ok. 30 min do napuszenia. Przed włożeniem

Mieszam w Garnku
Tort bezowy z rabarbarem i truskawkami 241

T ruskawkowy szał czas zacząć! A dla wszystkich świętujących dziś dzieciaków mam nie lada gratkę - tort bezowy cud-miód-palce-lizać! Cztery chrupiące bezowe blaty tradycyjnie

Food Square
Mega babeczki ze snikersem, bitą śmietaną i karmelem. 276

Mega smaczne, mega urocze i mega..... Przepis  Dorotki z MW. (...)Składniki - 225 g mąki pszennej- 100 g drobnego cukru do wypieków- 2 łyżeczki proszku do

Malinowe Pocałunki
Ciasto z truskawkami galaretką i bitą śmietaną 435

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszne ciasto z truskawkami, galaretką i bitą śmietaną, trochę pracy przy nim jest ale po upieczeniu smak ciasta rekompensuje włożony

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasto czekoladowe z bezą 296

Ciasto czekoladowe z bezą to ostatnio mój faworyt wśród przekładanych ciast. Czekoladowy biszkopt, krem z mascarpone i czekoladowa, chrupiąca beza, to mój przepis na idealne ciacho

Pieguskowa Kuchnia
Czy nieudane ciasto może być dobre? – Fale Dunaju 215

Fale Dunaju Szczególnie się przy tym cieście starałam, ponieważ miało być dla gości. Ale jak sami widzicie i może znacie z autopsji im bardziej się staram

Relaxtime
Tort Snickers 338

W tym torcie jest tyle pyszności, że nie wiem od czego zacząć! Puszyste czekoladowe biszkopty, delikatny krem śmietankowy, chrupiące orzeszki i kajmak. Dla mnie bomba! To

Ciastkozercy
Naleśniki z brzoskwiniami 189

całość mąki, dolać połowę wody i zmiksować). Jeśli macie czas, odstawcie ciasto na naleśniki na 30 minut. Po tym czasie (lub od razu, jeśli nie możecie czekać) ciasto rozrzedzić wodą (nie wlewamy od razu całej ilości) tak, aby dawało się łatwo rozprowadzić na patelni i ponownie wymieszać. Ciasto na naleśniki nie może być ani za rzadkie, ani za gęste(...)usmażyć naleśniki: Nieprzywierającą patelnię (a najlepiej specjalną patelnię do naleśników) rozgrzać, wlać odrobinę oleju i rozsmarować pędzelkiem. Gdy tłuszcz się zagrzeje wlać chochlą ciasto na środek patelni i od razu poruszając patelnią drugą ręką – rozprowadzić ciasto równomiernie po całej powierzchni patelni. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor. Obrócić na drugą stronę dopiero wtedy, gdy brzegi zaczną się kurczyć

Moja Delicja
Tort Czekoladowo Wiśniowy 313

najniższy poziom stopniowo dodajemy po jednym żółtku, po czym małymi partiami wsypujemy mąkę tortową, kakao i proszek do pieczenia. Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 175-180°C. Pieczemy ok. 20-25 minut do "suchego patyczka".Wystudzony biszkopt przekrawamy wzdłuż na dwie części.Masa Czekoladowa:Do mleka dodajemy cukier, budyń(...)wykładamy masę wiśniową i w takiej postaci całkowicie studzimy. Następnie na wiśnie kładziemy 2/3 masy czekoladowej. Całość przykrywamy górnym biszkoptem. Ciasto ponczujemy likierem wiśniowym (lub wódką wymieszaną z syropem wiśniowym). Calosc pokrywamy pozostałą masą czekoladową. Tort możemy udekorować bita śmietaną, wisienkami koktajlowymi i startą czekoladą.Moje posty

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania