Słodki , karmelowo - śmietankowy smak to , to, co lubimy najbardziej :) Idealny deser jako dodatek do kawy .Nie ukrywam , że czas oczekiwania jest baaardzo długi ( zrobiłam go wieczorem
Różne smaki w kuchniDziś domowe eklerki z prostego ciasta parzonego. To dla mnie trochę taka cukiernicza magia, że ciasto rośnie tak pięknie bez żadnego proszku, nie wiem jak
Ciastkozercymieszanką, a na samym wierzchu ułóż mozzarellę. Tak przygotowaną całość piecz około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni, sprawdzaj co jakiś czas czy ser się nie pali albo ciasto nie jest już za bardzo brązowe. First the marinade – mix all the ingredients in a small jar, if that amount of ingredients won’t be enough(...)cutting board skin down and cut it at angle of 45 degrees (as shown in the pic). Take the pastry out of the fridge, roll it out a bit – it’ll be easier to fill the baking form with it. Take a rather big heat-resistant vessel and fill it with the pastry, I made it too thick
Martyna CooksBardzo pyszny tort, który zasmakuje nie tylko wszystkim czekoladoholikom, ale również każdej innej osobie. A to za sprawą tego, że krem jest delikatny i ma wyważony
Passions hobbies lifesamo co zagraniczne,które są bez smaku.Chciałam poczuć wiosnę i stąd te ciasto :) Ciasto kruche 200 g mąki pszennej 100 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli 4 łyżki zimnej wody Przesianą mąkę,masło,cukier puder i sól zmiksować w malakserze.Dodać żółtka,zimną wodę i lekko wymieszać.Ciasto wyjąć na blat obsypany mąką(...)schłodzić jeszcze przez 15 minut.Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia lub folię aluminiową i obciążyć kulkami ceramicznymi,fasolą lub ryżem (kto co ma w domu).Piekarnik nagrzać do 180 º C i wstawić ciasto na 10 min.Po tym czasie zdjąć papier z obciążeniem i piec jeszcze ok.10 minut lub do zrumienienia.(Nie przepiec ciasta bo będzie twarde).Wyjąć
Anielskie wypiekimusisz używać wałka. Piecz ciasto przez 25-35 minut w 170°C. Następnie dodaj jasną masę jaglaną, wyrównaj, później truskawkową, również wyrównaj. Wyłącz dolne grzanie w piekarniku i piecz ciasto jeszcze przez ok. 25-30 minut. Gdy ostygnie, polej je rozpuszczoną białą czekoladą i udekoruj truskawkami. Przepis dodaję do akcji: Wayward Pines (2015-, Chad Hodge) porównywany jest(...)much as you want) 2 glasses strawberries + for garnish optionally: 1 strawberry jelly powder 2 bars of white chocolate for icing Cook millet in milk (can be a bit overcooked). Add lemon juice, xylitol and chopped coconut cream. Blend all to a smooth paste. Divide into 2 parts. Add strawberries (and jelly powder) to the bigger part and blend/mix
Qlinarnie i QlinarnieŚwietnym pomysłem , na uroczystości rodzinne jest tort Malakoff. Delektować się nim mogą tylko i wyłącznie goście +18. Swój niepowtarzalny smak i aromat bowiem zawdzięcza małej nutce
Różne smaki w kuchniŁączyliście pewnie nie raz tężejącą galaretkę z ubitą śmietaną. Pewnie też ze śmietaną łączyliście kisiel… ale czy próbowaliście połączyć z nią budyń? Ja spróbowałam i
Smaki Na Talerzuwstawiamy do rozgrzanego do 150 stopni piekarnika na 5 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 130 stopni i pieczemy ok 30 minut do suchego patyczka. Po kilku minutach do formy przykładamy deskę, odwracamy ją razem z ciastem i rzucamy biszkopt na ziemię z ok 30 cm, aby ładnie nam odszedł. Całą sytuację powtarzamy przy drugim biszkopcie, dodając(...)wyrobieniem masy należy blat oraz wałek oprószyć cukrem pudrem, aby masa nie przykleiła się do spodu. Rozwałkować i nakręcić delikatnie na wałek. Przenieść na ciasto i odciąć nadmiar masy. Całość udekorować np kwiatkami (u mnie bita śmietana połączona z czerwonym barwnikiem). Namalować oczy np czerwonym pisakiem spożywczym lub rozpuścić czekoladę i delikatnie pędzelkiem dorysować. Część masy zrolować i zakręcając uformować
ChilliJemyUrodzinowych deserów ciąg dalszy :) Oprócz tortu jednorożca i sernika na zimno , zaplanowałam też minipavlove z granatem. Chciałam, żeby pracę można było rozłożyć sobie na części, dlatego
CiastkozercyUpadłe ciasto czekoladowe bez mąki, a właściwie bardzo mocno czekoladowe – pełne przepysznej czekolady, za to zupełnie bez mąki. Zastanawia aksamitną, wilgotną strukturą, zakochuje
Pociąg Do KuchniCiastka, które rozpływają się w ustach nasączone aromatycznym ponczem obowiązkowo z dodatkiem alkoholu J. Pomimo
RAROSSAMiała być wuzetka z grubą warstwą kremu, ale okazało się, że w lodówce mam zaledwie 400g kremówki. Powstała więc "dietetyczna" wersja tego pysznego ciasta. Z tego
Gotowanie i blogowanieBeza Pavlova to królowa wszystkich ciast. Kojarzy mi się z elegancją, wykwintnością i ekskluzywnością. Chrupiąca na zewnątrz, a w środku miękka i delikatna - prawdziwa poezja! Obowiązkowo
Kuchnia MagdaLenyPamiętam wszystko jakby to było wczoraj. 2 kreski na teście ciążowym, miesiące oczekiwań... A tu mój synuś kończy 7 lat. A córcia skończyła 4
Malinowe Pocałunki