Urozmaicone placki z cukinii... z dodatkiem siekanego kurczaka. Nie są to jednak tradycyjne placki z cukinii. Cukinia starta na tarce o dużych oczkach oraz kawałki fileta
Kuchnia MagdaLenypieczenia krem 8 żółtek 150 g cukru 300 ml + 2 łyżki mleka 1 op. budyniu waniliowego proszek 300 g masła przełożenie 200 ml mocnej kawy około 24-26 proste ciastka maślane (np Leibniza) glazura czekoladowa 200 g gorzkiej czekolady 100 g masła 100 ml kremówki 30% Wykonanie Rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza forma blaszki 21x32 cm wyłożyć papierem(...)około 10 minut. Gotowy budyń przestudzić .Masło w temperaturze pokojowej pokroić na kostki. Budyń miksować z masłem na gładki krem. Na ciasto makowe ,wyłożyć gotowy krem. Na to ciastka zamaczane chwilkę w kawie -nie mogą się dużo namoczyć . Na wierzch glazurę czekoladową. Pokruszoną czekoladę dać do rondelka z masłem i śmietanką w kąpieli wodnej, często mieszając, aż wszystko się
w mojej kuchnipieczenia krem 8 żółtek 150 g cukru 300 ml + 2 łyżki mleka 1 op. budyniu waniliowego proszek 300 g masła przełożenie 200 ml mocnej kawy około 24-26 proste ciastka maślane (np Leibniza) glazura czekoladowa 200 g gorzkiej czekolady 100 g masła 100 ml kremówki 30% Wykonanie Rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza forma blaszki 21x32 cm wyłożyć papierem(...)około 10 minut. Gotowy budyń przestudzić .Masło w temperaturze pokojowej pokroić na kostki. Budyń miksować z masłem na gładki krem. Na ciasto makowe ,wyłożyć gotowy krem. Na to ciastka zamaczane chwilkę w kawie -nie mogą się dużo namoczyć . Na wierzch glazurę czekoladową. Pokruszoną czekoladę dać do rondelka z masłem i śmietanką w kąpieli wodnej, często mieszając, aż wszystko się
mojej kuchniCynamon - najstarsza przyprawa świata, to kora cynamonowca, która sprzedawana jest w formie lasek lub drobno zmielonego proszku. Ma słodki, korzenny i bardzo aromatyczny smak oraz zapach
Kuchnia MagdaLenysmaku i postanowiłam go teraz wypróbować zmieniając co nieco w przepisie. Ciasteczka wychodzą mięciutkie i są bardzo pożywne, idealne na przekąskę do szkoły czy pracy :) Składniki na 10-12 ciastek: 100 płatków owsianych błyskawicznych 100 g mąki pszennej 1 i 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 jajko kl L 4 łyżki oleju rzepakowego(...)momencie obieramy jabłko i kroimy je w drobną kostkę, następnie dodajemy do ciasta. 3. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy po łyżce ciasta formując okrągłe ciasteczka. Ciastka pieczemy w 170 stop. przez 10-15 minut do zrumienienia. Ps. ciasteczka na musie wychodzą bardzo miękkie. Źródło inspiracji Tutaj
Gotowanie...to proste !Przepis na odczarowanie kalafiora! Kąski kalafiorowe w cieście oraz panierce z płatków kukurydzianych, pieczone w piekarniku. Chrupiąca panierka na zewnątrz, a w środku soczysty kalafior. To
Kuchnia MagdaLenyGulasz rybny z dorsza z dodatkiem warzyw - marchewki, cebuli, pieczarek oraz papryki, w sosie pomidorowym. To smaczna alternatywa dla gulaszu mięsnego. Taki gulasz, oprócz tego, że
Kuchnia MagdaLenySernik na śniadanie? Czemu nie! Fit serniczek wykonany z kostki twarogu półtłustego z dodatkiem pszenicy prażonej w miodzie, pieczony w piekarniku. Bez dodatku cukru - słodzony miodem
Kuchnia MagdaLenyMinestrone to włoska zupa pełna warzyw... głównie cukinii, fasolki szparagowej, marchwi, szpinaku oraz pomidorów. Jest podawana na różne sposoby: z drobnym makaronem, ryżem, grzankami
Kuchnia MagdaLenyminut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. (*) Dosładzanie muffinków można pominąć, ponieważ same buraki i mąka kokosowa nadają im wystarczającej słodyczy. A trzeba pamiętać, że w ciastkach jest także czekolada. (*) Muffinki można piec w papierowych papilotkach. Papier łatwo odchodzi od upieczonych ciastek. Nadają się też niewielkie keksówki, ale wtedy czas pieczenia warto wydłużyć o dodatkowe
Di gotujeWegetariańskie curry z dynią oraz ciecierzycą, przygotowane na bazie mleczka kokosowego. Jest to kremowy i bardzo aromatyczny sos o wyrazistym, orientalnym smaku z lekko pikantną nutą
Kuchnia MagdaLenyCiecierzyca (cieciorka) to roślina strączkowa o lekko słodkawym, orzechowym smaku. Popularna jest w kuchni indyjskiej oraz bliskowschodniej. Jest dobrym źródłem białka roślinnego, dlatego ceniona jest przez
Kuchnia MagdaLenyOryginalny pomysł na urozmaicenie kurczaka! Siekane filety z kurczaka w cieście majonezowym zapieczone w piekarniku z dodatkami a'la pizza - papryką, szynką oliwkami oraz mozzarellą. Kurczak
Kuchnia MagdaLenyLahmacun, czyli turecka pizza to cienki, drożdżowy placek z farszem mięso-warzywnym, bez sera. To tradycyjna turecka potrawa, którą bardzo często można spotkać na ulicach, gdyż
Kuchnia MagdaLenyCiasto z jabłkami z dodatkiem śmietankowego proszku budyniowego oraz cynamonu, w wersji bezglutenowej - z mąką jaglaną zamiast pszennej. Bez cukru - słodzone miodem lub syropem z agawy
Kuchnia MagdaLeny