Domowe lody mleczne o smaku Milky Waya. Bez jajek! Tylko 4 składniki! Dzięki połączeniu mleka, śmietanki kremówki i serka mascarpone lody wychodzą delikatne i kremowe w
Kuchnia MagdaLenyAronia jest owocem, który niewątpliwie należy do superfoods. W Polsce niestety nie jest jeszcze doceniana, choć łatwo dostępna, gdyż uprawiana jest u nas na szeroką skalę
Kuchnia MagdaLenyTradycyjny przepis na bitki w sosie własnym, czyli klasykę kuchni polskiej. Mogą być one wołowe lub wieprzowe. Jednak najlepiej zrobić wersję mieszaną, czyli zarówno z mięsa
Kuchnia MagdaLenyMięso w słoiku to taka domowa konserwa, tylko że bez konserwantów i sztucznych e-dodatków. Tylko mięso, czosnek i przyprawy. Taka domowa konserwa to doskonała alternatywa
Kuchnia MagdaLenyCzekoladowe doniczki to deser, który podbije serca największych łasuchów. Składniki (10 doniczek) : 5 czekolad mlecznych lub gorzkich śmietana tortowa 36% cukier puder ciastka Oreo listki mięty owoce: maliny, borówki... Czekolady rozpuszczamy w wodnej kąpieli. Równomiernie rozlewamy je po bokach kubeczków (ok. 3 łyżek). Schładzamy w lodówce ok. 2-3 godzin. Następnie rozcinamy kilka(...)razy górną część kubeczków i wyjmujemy czekoladowe doniczki. Uważamy, aby czekolada nie pokruszyła się. Śmietanę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Nakładamy ją do doniczek. Na wierzchu sypiemy pokruszone ciastka Oreo. Ozdabiamy owocami i listkami mięty. Przechowujemy w lodówce. Smacznego
Pyszności SłodkościKuchnia włoska jest jedną z najsmaczniejszych kuchni - uwielbiam ją! Dlatego postanowiłam przygotować danie w iście włoskim stylu... Domowy makaron tagliatelle z carpaccio z czarnej trufli oraz
Kuchnia MagdaLenyfrancuskie - idealny deser, bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Uwielbiam w chłodne, zimowe popołudnie zanurzyć się pod kocem z książką, kubkiem herbaty z imbirem i ciastkiem francuskim z jabłkami. Czas wtedy na chwilę się zatrzymuje, nie muszę się spieszyć i pędzić. Lubię te chwile oderwane od rzeczywistości. Składniki: c iasto francuskie(...)rodzynki, dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty, na środek każdego kwadratu nałożyć farsz jabłkowy, rogi ciasta zwinąć do środka i skleić razem. Ciastka posmarować rozmąconym jajkiem, wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec około 20 minut. Po wystudzeniu można polukrować lub posypać cukrem pudrem. Smacznego
Moja kraina smakówpapierem do pieczenia, ciasto nakładać łyżką w sporych odstępach. Nie przejmujcie się niezbyt perfekcyjnym kształtem, ciastka pod wpływem temperatury uformują się same. Piec 10 minut. Tuż po upieczeniu ciastka są bardzo miękkie, po wystygnięciu (około 15-20 minut) nadają się do jedzenia. Z podanego przepisu wychodzi około 20 ciasteczek. Smacznego
Moja kraina smakówzostawiamy do posypania na wierzchu. Masę dokładnie mieszamy. Blaszkę 25-30 cm, wykładamy papierem do pieczenia, rozkładamy 1 część ciastek i wylewamy na nią masę. Układamy 2 część ciastek i lekko je dociskamy. Ciasto chłodzimy a w między czasie rozpuszczamy mleczną czekoladę z odrobiną mleka i studzimy. Na zimne ciasto wylewamy czekoladę, rozsmarowujemy i posypujemy pozostałymi płatkami
Kulinarne Fantazje Marioliużyłam foremki w kształcie koła i zakrętki z butelki po Amaretto). Ciastka nakłuwamy kilka razy widelcem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (nie trzeba zachowywać odstępów, ciastka nie rosną). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 ° C i pieczemy ok. 10 minut, aż się zrumienią i wysuszą. Krakersy domowe to małe, słone umilacze na spotkania, imprezy, wycieczki
mojewypiekiinietylkoPomysł na bardzo prostą, ale jednak wykwintną kolację we włoskim stylu. Bruschetta z mozzarellą oraz carpaccio z czarnej trufli. Bruschetta to rodzaj grzanki wywodzącej się z
Kuchnia MagdaLenyCzerwone porzeczki to małe niepozorne owoce sezonowe, które mają kwaśny smak, ale za to dużą wartość odżywczą. Te czerwone perełki są jak multiwitamina! Zawierają liczne witaminy
Kuchnia MagdaLenyCiasto jogurtowe, które zawsze się sprawdza! U mnie w wersji z rabarbarem i kruszonką, ale tak naprawdę jest to ciasto uniwersalne i pasują do niego prawie
Kuchnia MagdaLenyPieczarki portobello nadziewane kaszą kuskus ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, zapieczone z żółtym serem. Pyszna przekąska, którą można przygotować w piekarniku lub na grillu. Suszone pomidory
Kuchnia MagdaLenyKruche ciasto z serkiem mascarpone o smaku cytrynowo-miętowym oraz świeżymi malinami i białą czekoladą. Spód został wykonany dokładnie z ciasta półkruchego - o czym świadczy dodatek
Kuchnia MagdaLeny