Chlebek bananowy to popularne amerykańskie ciasto przypominające słodki chleb. W wersji podstawowej jest lubiane i dobrze znane przez większość z nas. Jednak moja wersja tego chlebka
Kuchnia MagdaLenyPlacki, które stały się HITEM w moim domu! Bezglutenowe placki z kaszy gryczanej niepalonej w wersji wytrawnej... z dodatkiem smażonej cebulki oraz czosnku. Tylko 3 składniki
Kuchnia MagdaLenyMiód Manuka jest to naturalny miód wytwarzany w Nowej Zelandii, z nektaru kwiatów krzewu Manuka (Leptospermum scoparium) zwanego również drzewem herbacianym. Jest to rzadki i
Kuchnia MagdaLenyModa na gotowanie trwa w najlepsze! W dzisiejszych czasach nie służy ono już tylko temu, by zaspokoić głód. Gotowanie dla jednych może być sztuką, pasją i
Kuchnia MagdaLenyRoladki z polędwiczek z indyka nadziewane farszem pieczarkowym, pieczone w piekarniku. Znakomita propozycja na ciepło jako wykwintny obiad, np. z ziemniakami i surówką lub ogórkiem kiszonym
Kuchnia MagdaLenyKawa - zwana "płynnym czarnym złotem", to najpopularniejszy napój na świecie! Wypija jej się około 400 miliardów filiżanek rocznie . Jest to też jeden z najważniejszych
Kuchnia MagdaLenyBagietki z mąki orkiszowej przygotowane na kefirze. Wystarczy kilka składników, aby otrzymać pyszne, domowe bułeczki, bez żadnych polepszaczy. Chrupiące z zewnątrz, a w środku mięciutkie i
Kuchnia MagdaLenyKiełki to przeogromna skarbnica witamin, minerałów, białka oraz innych składników niezbędnych dla prawidłowego rozwoju organizmu. Należą do najzdrowszych pokarmów na świecie. Kiełki powstają z nasion. Jednak
Kuchnia MagdaLenypolecam go na jakieś uroczystości. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze 1 kawałka (12) 169 kcal B 7 g W 23 g T 5 g Składniki: spód ▸200 g ciastek pełnoziarnistych ▸2 banany ▸2 łyżki kakao ▸20 g masła rozpuszczonego masa ▸400 g twarogu (dałam półtłusty) ▸1 mango ▸20 g żelatyny + 150 ml wody wierzch ▸1 banan(...)galaretka + 250 ml wody Przygotowanie: 1. Ciastka kruszymy. Dodajemy banany, kakao, rozpuszczone masło i blendujemy do połączenia składników. Formujemy spód (forma 22) i wkładamy do zamrażarki. 2. Żelatynę rozpuszczamy i studzimy. Galaretkę rozpuszczamy i również studzimy. Mango blendujemy. 3. Twaróg razem z mango miksujemy i na koniec dodajemy żelatynę (można dosłodzić). Masę przelewamy do formy. 4. Pokrojonego
Zdrowie i pysznie na talerzuOmlet śniadaniowy na słono z zielonymi szparagami i pomidorkami koktajlowymi to pomysł na szybkie i lekkie śniadanie. A do tego pyszne i zdrowe! Taka śniadanie jest
Kuchnia MagdaLenyZdrowe ciacho... bez glutenu, bez cukru, bez tłuszczów. To propozycja dla osób, które unikają słodkiego, ale od czasu do czasu zjedliby kawałek zdrowego ciasta. Nie jest
Kuchnia MagdaLenycoś słodkiego i czekoladowego. Moja propozycja zawiera w sobie obie te cechy, ciasteczka czekoladowe, miękkie, po prostu pyszne, dwa takie ciacha i już humor lepszy ;) Składniki na 12 sporych ciastek: 55 g masła 1 jajko kl M 110 g cukru trzcinowego 100 g mąki pszennej tortowej 2 i 1/2 czubate łyżeczki kakao 1/3 łyżeczki sody 80 g posiekanej(...)mąkę pszenną i miksujemy do połączenia. 4. Na sam koniec dodajemy posiekaną czekoladę i orzechy i mieszamy. 5. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy po łyżce ciasta, formując ciastka. Pieczemy w 160 stopniach grzanie góra-dół z termoobiegiem przez 10-12 minut. Upieczone ciasteczka wykładamy na kratkę aby przestygły. Smacznego
Gotowanie...to proste !Małe pizze w wersji wegetariańskiej, wypełnione serem mozzarella oraz pomidorkami koktajlowymi, podane ze świeżymi listami oregano. Ciasto na pizze jest dość nietypowe, gdyż zostało przygotowane z
Kuchnia MagdaLenySmalczyk roślinny - 100% wegański, który zarówno z wyglądu, jak i ze smaku przypomina tradycyjny smalec. Jest to pasta z białej fasoli z suszonym jabłkiem oraz smażoną
Kuchnia MagdaLenymlekiem słodzonym, czyli kajmakiem. Tak bardzo nam posmakowała, że kolejną wariacją był sernik na zimno o smaku kajmakowym. Kajmakowy sernik na zimno Składniki: na spód: 150g pełnoziarnistych ciastek (digestives albo owsiane) 50g masła 2 łyżki kakao masa serowa: 400g twarogu półtłustego zmielonego dwukrotnie 200ml śmietanki 30% 50ml mleka 250g kajmaku (masy krówkowej) 3 łyżeczki żelatyny(...)proszku 1 łyżeczka esencji waniliowej czekoladowe kulki lub wiórki do dekoracji Ciastka pokruszyć w malakserze, dodać roztopione masło i kakao, zmiksować do uzyskania kruszonki. Formę (u mnie tortownica 20cm) wyłożyć papierem. Wysypać kruszonkę i szklanką dokładnie ugnieść ją po całym dnie formy. Formę wstawić do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Żelatynę zalać mlekiem, odstawić do napęcznienia. Twaróg
Obiad gotowy