Śledzie w towarzystwie duszonych warzyw - marchewki, pietruszki, selera, pora oraz cebuli, w sosie pomidorowym. Wyrazisty smak śledzia świetnie komponuje się z delikatnymi warzywami w słodko-kwaśnym
Kuchnia MagdaLenyinnych moich przepisów na różności z kaszy manny, np: naleśniki z kaszy manny (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/nalesniki-z-kaszy-manny.html), ciasto serowo - mannowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/ciasto-serowo-mannowe-bez-pieczenia.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/kokosowe-ciastka-z-kaszy-manny.html), ciastka z kaszy manny z marmoladą (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/08/ciastka-z-kaszy-manny.html), knedle z kaszy manny z truskawkami (link
Waniliowe ImprowizacjeKoktajl mleczny o smaku czekoladowo-orzechowym przypominający nutellę. Przygotowany jest na bazie mleka zagęszczonego niesłodzonego z dodatkiem pieczonych orzechów laskowych oraz gorzkiej czekolady. Osoby lubiące słodkie
Kuchnia MagdaLenywymieszałam do rozpuszczenia się czekolady. Czekolada polałam ciasto i odstawiłam je do lodówki, aby polewa zastygła. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia pozostałych moich przepisów na ciasta, ciastka i torty orzechowe, np.: gotowana babka orzechowa (link do przepisu:https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/04/gotowana-babka-orzechowa.html), ciastka amerykańskie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/02/ciastka-amerykanskie.html), ciasto orzechowe z jabłkami (link do przepisu
Waniliowe ImprowizacjeBardzo lubię ciasta bez pieczenia, przekładane ciastkami, różnymi kremami, masą kajmakową czy czekoladą. Takie, które mają wiele warstw i pięknie wyglądają po rozkrojeniu. Są one z reguły dość słodkie, ale mi to nie przeszkadza. Tym razem postanowiłam zrobić właśnie jedno z tych ciast. Postawiłam na snikersa bez pieczenia, czyli ciasto na herbatnikach kakaowych i krakersach, z kremem mlecznym(...)kawałki czekoladę gorzką i mieszałam, aż się rozpuściła. Czekoladą polałam wierzch ciasta, tworząc esy floresy. Gotowe ciasto schłodziłam w lodówce. Najlepsze jest na drugi a nawet trzeci dzień, gdy ciastka zmiękną dobrze od masy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia innych moich przepisów na ciasta w tym stylu, np.: ciasto kombinowane (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/02/ciasto-kombinowane.html),
Waniliowe ImprowizacjeŚwietny pomysł na urozmaicenie kotletów z kurczaka... filety z kurczaka pieczone w piekarniku z dodatkami a'la pizza - cebulą, pieczarkami, szynką, papryką oraz mozzarellą. Tak przygotowany
Kuchnia MagdaLenyPodróbka tradycyjnych flaków w wersji wegańskiej. Flaczki z boczniaków to pyszna zupka pełna warzyw. Jest lekka i dietetyczna, a do tego świetnie smakuje! Przygotowanie jej jest
Kuchnia MagdaLenysłodzika/cukru masa śmietankowa 200 ml śmietanki 30% 70 g jogurtu naturalnego 1 łyżka żelatyny 2 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) Przygotowanie: Ciastka kruszymy na proszek i mieszamy z rozpuszczonym masłem. Spód formy (24 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a boki natłuszczamy masłem lub olejem. Formujemy z ciastek spód oraz boki Wstawiamy
zdrowo i aktywniesłodzika/cukru masa śmietankowa 200 ml śmietanki 30% 70 g jogurtu naturalnego 1 łyżka żelatyny 2 łyżki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) Przygotowanie: Ciastka kruszymy na proszek i mieszamy z rozpuszczonym masłem. Spód formy (24 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a boki natłuszczamy masłem lub olejem. Formujemy z ciastek spód oraz boki Wstawiamy
Zdrowie i pysznie na talerzuWitam Kochani, dziś zapraszam na pyszne i bardzo łatwe eklerki. Eklery są to klasyczne ciastka z ciasta parzonego z bitą śmietaną lub dowolnym kremem, polane czekoladą :) Z tego przepisu zawsze wychodzą, są bardzo leciutkie, pyszne i wychodzi ich bardzo dużo. Zapraszam po przepis w formie filmu na którym macie pokazane jak zrobić te pyszne ciastka Z tego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuProsty i sprawdzony przepis na oponki serowe. Ciastka wychodzą lekkie i puszyste a do tego chrupiące i pachnące wanilią, pyszne. Składniki: (porcja na dwa duże talerze oponek) 250 g sera białego zmielonego (może być z wiaderka) 2 żółtka 1/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki śmietany kwaśnej 1,5 szklanki mąki /250 g 1 łyżeczka sody(...)żeby swobodnie smażyć oponki, na wysokość ok. 5 cm. Do oleju wlej kieliszek spirytusu, zapobiegnie to wchłanianiu tłuszczu przez oponki. Olej rozgrzej do wysokiej temperatury. Wrzuć na próbę jedno ciastko, jeśli po chwili wypłynie na powierzchnię, olej jest dobrze rozgrzany. Oponki smaż z dwóch stron do zrumienienia. Gotowe oponki posyp cukrem pudrem. Smacznego
Słodki Blogżółtka - 200 g masła - 350 g mąki orkiszowej jasnej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 4 łyżki cukru pudru Zagniatamy ciasto, chłodzimy w zamrażalniku przez kwadrans. Rozwałkuj, wycinaj ciastka i piecz od razu w nagrzanym piekarniku. Wystudzone ciastka przekładamy gotowym kajmakiem z puszki i łączymy ze sobą, jak markizy. Smacznego
SMYKWKUCHNIciasto 3 min/ interwał ] Owinąć ciasto folią spożywczą i włożyć na ok.45 minut do lodówki.S chłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 4 mm, delikatnie podsypując mąką.Wykrawać ciastka dowolną foremką , układać na blaszce wyłożonej papierem. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 2 minuty, następnie obniżyć temperaturę do 180 stopni i piec ciastka
Moje domowe kucharzenieboczku. Daktyle z boczkiem Bułeczki drożdżowe faszerowane Bagietka faszerowana Bruschetta z kaki i mozzarella Dietetyczne jajka faszerowane kurczakiem Dietetyczna galaretka z kurczaka Cukinia faszerowana sałatką jarzynową Galareta wieprzowa Francuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą Ciastka francuskie z gruszką i serem pleśniowym Domowe chipsy Pikantne roladki z ciasta francuskiego Jajka z majonezem Jajka caprese Pieczarki faszerowane w sezamowej panierce
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCheese balls to nic innego jak kulki serowe, bogato nadziane dodatkami, popularne w kuchni amerykańskiej. Przepis znalazłam na angielskojęzycznej stronie i trochę go zmodyfikowałam pod siebie
Kuchnia MagdaLeny