Sałatka w wersji fit z kilku prostych składników ułożonych warstwowo - sałaty lodowej, pomidorów, ogórka, cebuli oraz serka wiejskiego i szczypiorku, podana z sosem czosnkowym na
Kuchnia MagdaLenySernik ze śmietankową masą serową, przygotowany na biszkopcie pszenno-kukurydzianym, z brzoskwiniami oraz bezą kokosową. Dość pracochłonny, ale jaki pyszny! Masa serowa jest bardzo delikatna
Kuchnia MagdaLenyDomowe bułki do hot-dogów i hamburgerów. Pyszne maślane bułeczki, posypane po wierzchu sezamem - wychodzą puszyste i mięciutkie w środku. Są po prostu przepyszne! Można je
Kuchnia MagdaLenyBliny to placuszki drożdżowe z mąki gryczanej (robi się też gryczano-pszenne), które można podawać z przeróżnymi dodatkami, również na słodko. Wykonane są tylko z mąki
Kuchnia MagdaLenyTaco ziemniak, czyli pieczony ziemniak nadziewany ostrym farszem mięsnym z mielonej wołowiny oraz świeżymi warzywami - pomidorami i sałatą lodową (pasuje też awokado), a to wszystko polane
Kuchnia MagdaLenySprawdzone marynaty idealne do mięs na grilla. Pasują do filetów z kurczaka, udek, schabu, a także karkówki. Dzięki marynatom mięso staje się bardziej aromatyczne oraz kruche
Kuchnia MagdaLenySernik na zimno o smaku pralinek Ferrero Rocher - bez pieczenia! Przygotowany na kakaowym spodzie herbatnikowym, z masą czekoladową z mleka zagęszczonego i serka mascarpone oraz dużą
Kuchnia MagdaLenyZakręcone bułeczki z ciasta drożdżowego nadziane domowej roboty konfiturą z czerwonej cebuli, zapieczone z serem mozzarella. Niebanalne drożdżówki w wersji półwytrawnej - wychodzą mięciutkie i puszyste.
Kuchnia MagdaLenyPaluszki francuskie z powidłami . Słodkie, domowe paluszki ciastka z ciasta francuskiego z powidłami. Proste, szybkie w przygotowaniu i pyszne domowe paluszki z ciasta francuskiego. Paluszki francuskie z powidłami można nadziać dowolną konfiturą, czy dżemem, ja posmarowałam domowymi powidłami . Ciasto francuskie to produkt tani i uniwersalny, zawsze mam w lodówce opakowanie ciasta. Miłośnikom takich szybkich wypieków z ciasta francuskiego polecam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSałatka z makaronu typu cienkie rurki (również będzie tu pasował makaron typu kolanka) z dodatkiem szynki, sera żółtego, selera sałatkowego ze słoika, kukurydzy oraz szczypiorku, podana
Kuchnia MagdaLenyłyżki budyniu śmietankowego (lub skrobi ziemniaczanej) 400 g chałwy (ja wybrałam kakaową) pół szklanki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) *składniki muszą być w temperaturze pokojowej Przygotowanie: spód Ciastka kruszymy i łączymy z masłem. Spód dużej prostokątnej formy (37x25) wykładamy papierem do pieczenia i układamy spód z ciastek. Wsadzamy do lodówki na czas przygotowania masy. masa serowa
zdrowo i aktywniełyżki budyniu śmietankowego (lub skrobi ziemniaczanej) 400 g chałwy (ja wybrałam kakaową) pół szklanki cukru pudru (u mnie zmielony słodzik) *składniki muszą być w temperaturze pokojowej Przygotowanie: spód Ciastka kruszymy i łączymy z masłem. Spód dużej prostokątnej formy (37x25) wykładamy papierem do pieczenia i układamy spód z ciastek. Wsadzamy do lodówki na czas przygotowania masy. masa serowa
Zdrowie i pysznie na talerzuNacinamy prostokąty o dowolnych wymiarach, nakłuwamy głęboko patyczkiem do szaszłyków lub widelcem i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę do schłodzenia. Po wyjęciu z lodówki rozdzielamy ciastka, zachowując odstępy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 - 160 st. C na 15 - 20 minut. Ciastka nie muszą być rumiane. Studzimy na blaszce. Przechowujemy w zamkniętym pudełku. Smacznego
Maminek kulinarnySernik na zimno z truskawkami i galaretką truskawkową. Przygotowany na pieczonym biszkopcie, z masą serową z mascarpone i dodatkiem mleka oraz zatopionymi kawałkami świeżych truskawek, a
Kuchnia MagdaLenyZupa botwinka pojawia się na naszych stołach wraz z nadejściem wiosny. Przygotowuje się ją z młodych liści i korzeni buraków ćwikłowych. Botwina to warzywo
Kuchnia MagdaLeny