ciastka - 17601 przepisów (strona:279/1174)

Frozen yogurt – mrożony jogurt z owocami leśnymi 166

Frozen yogurt z owocami leśnymi i ciastkami bezowymi, jako zdrowa alternatywa dla słodkości. Niska zawartość cukru, dietetyczny jogurt i oczywiście chłodzące właściwości. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Mro\u017cony jogurt z owocami le\u015bnymi i bez\u0105","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/mrozony-jogurt.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/mrozony-jogurt-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020(...)delikatnie zamieszaj. Masa jogurtowa powinna wyraźnie oddzielać się od musu owocowego. Wstaw do zamrażalnika na co najmniej 3 godziny. Uwagi: Jeśli chcesz uzyskać bardziej dietetyczną wersję deseru, możesz pominąć ciastka bezowe. Instagram Oznacz @prostepesto i dodaj hashtag #prostepesto Facebook Polub nas na Facebooku i dodaj hashtag #prostepesto .wp-block-wpzoom-recipe-card-block-recipe-card.is-style-default .recipe-card-image .wpzoom-recipe-card-print-link

ProstePesto.pl
Ciasto na paluszkach francuskich z kremem mascarpone, owocami i galaretką 137

resztą składników. Zresztą sami spróbujcie! Ciasto na paluszkach francuskich z kremem mascarpone, owocami i galaretką - składniki: (Forma o wymiarach 22 x 26 cm) Spód: 200-210g paluszków francuskich (ciastka Brześć ) Krem:  250g serka mascarpone 330 ml śmietanki 30-36% 3 łyżki cukru pudru (płaskie) kilka kropel aromatu waniliowego/esencji waniliowej (opcjonalnie) Wierzch: 2 opakowania galaretki (u mnie zielona(...)serkiem mascarpone oraz opcjonalnie z aromatem/esencją waniliową.  Całość.   Formę wyłożyć papierem do pieczenia/folią spożywczą oraz na jej dnie równomiernie ułożyć warstwę paluszków francuskich. Na ciastkach umieścić krem i wszystko wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie na kremie umieścić owoce, które następnie należy zalać tężejącą galaretką/galaretkami (*) Ciasto schłodzić w lodówce

Di gotuje
Cukinia faszerowana kuskusem 163

Cukinia faszerowana kuskusem z dodatkiem pomidorów i marchewki, zapieczona w piekarniku razem z twardym serem podpuszczkowym, np. parmezanem lub Grana Padano. Podana ze świeżymi kawałkami pomidorów

Kuchnia MagdaLeny
Sernik z jagodami 224

Sernik przygotowany na kruchym spodzie, ze świeżymi jagodami oraz tartym ciastem na wierzchu. Masa serowa o smaku waniliowym wykonana jest z twarogu sernikowego z dodatkiem waniliowego

Kuchnia MagdaLeny
Co to jest dehydrator 122

słoikach, inne suszymy. I właśnie do suszenia - dosłownie wszystkiego, także mięsa, ryb czy zakwasu na domowy żurek służy dehydrator. Ale nie tylko do suszenia. W dehydratorze można także przygotować ciastka, krakersy i chlebki,  pełnowartościowe dania główne, idealne na wakacyjne wyjazdy i setki innych potraw, których nie uda się nam zrobić inną metodą. Owoce i warzywa można suszyć(...)ziół w dehydratorze można także ususzyć makaron, ryby, mięso i owoce morza. To bardzo uniwersalne urządzenie, w którym przygotujesz także: domowy jogurt naleśniki z owoców chlebki, krakersy i ciastka dietetyczne batoniki   sosy i zupy instant np. sos do spaghetti, żurek i barszcz biały, zupę grzybową bezglutenową pizzę warzywną ekologiczną granolę do dehydratora możesz wstawić ciasto drożdżowe

Cztery Fajery
Zupa ogórkowa 158

Zupa ogórkowa z kiszonych ogórków to klasyka kuchni polskiej. Nie ma chyba osoby, która by jej nie znała. Przepisów jest pełno, bo można wykonać ją na

Kuchnia MagdaLeny
Pełnoziarniste galette ze śliwkami 163

Galette ze śliwkami to prosta tarta rustykalna przygotowana bez użycia formy - wystarczy ciasto rozwałkować, nałożyć na środek nadzienie, zwinąć brzegi ciasta i do piekarnika! Tarta

Kuchnia MagdaLeny
Koktajle śniadaniowe z BlendyGo (przepisy + recenzja) 152

Koktajle śniadaniowe to pyszny, zdrowy i szybki pomysł na pożywne śniadanie. Koktajle są przygotowane na bazie mleka zwierzęcego lub roślinnego, z dodatkiem jogurtu greckiego i owoców

Kuchnia MagdaLeny
Grill elektryczny - czy warto kupić? 189

Grillowanie to nieodłączny element spotkań towarzyskich na świeżym powietrzu w okresie letnim. Na pewno większość z nas przynajmniej raz w roku brała udział lub organizowała spotkanie

Kuchnia MagdaLeny
Sernik na zimno z owocami 141

wystarczy kupić galaretkę wiśniową i już mamy zupełnie inny sernik 😀 w zimie genialnie sprawdzają się brzoskwinie w syropie i galaretka brzoskwiniowa. Sernik na zimno z owocami Składniki: 200 g ciastek maślanych 50 g masła 500 g zmielonego twarogu (ja użyłam sera w wiaderku) 4 galaretki – u mnie truskawkowe 250 ml śmietanki 30% lub 35% 3 łyżki cukru pudru(...)Następnie wykładamy dno tortownicy papierem do pieczenia. W blenderze rozdrabniamy ciasteczka i dodajemy do nich roztopione masło. Dokładnie mieszamy – w konsystencji powinny one przypominać wilgotny piasek 🙂 Tak przygotowanymi ciastkami wykładamy równo dno tortownicy. Kiedy galaretki będą zimne rozpoczynamy przygotowania sernika. Do miski wlewamy śmietankę i ubijamy ją na sztywno pod koniec dodając cukier puder. Następnie dodajemy twaróg

PatiGotuje
Czekoladowe omlety biszkoptowe z truskawkami 145

Biszkoptowe omlety to super lekkie, puszyste i niebiańsko smaczne ciastka, na dodatek bardzo proste do przygotowania w domowym zaciszu. Tym razem omleciki zrobiłam z dodatkiem kakao. Nadzienie ciastek stanowi bita śmietana wzmocniona dodatkiem jogurtu greckiego. W środku kupnych omletów ukryta jest kostka galaretki, u mnie łyżeczka domowego dżemu z płatków róży. Dodatek owocowy wg uznania i domowych zasobów

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Surówka z surowego kalafiora 214

Banalnie prosta surówka przygotowana z surowego kalafiora startego na tarce, z dodatkiem koperku, podana z jogurtem naturalnym oraz majonezem. W wersji fit możemy zrezygnować z majonezu

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto z pianką budyniową i wiśniami 186

Kruche ciasto ze śmietankową pianką budyniową i świeżymi wiśniami oraz tartym ciastem na wierzchu. Spód ciasta oraz wierzch wykonane są z tego samego kruchego ciasta przygotowanego

Kuchnia MagdaLeny
Uniwersalny sos kurkowy 148

Najlepszy sos kurkowy przygotowany z dodatkiem masła oraz śmietanki kremówki. Wychodzi bardzo kremowy i aksamitny, o intensywnym smaku kurkowym. Składa się z kilku podstawowych składników i

Kuchnia MagdaLeny
Ensaïmada - słodki wypiek z Majorki 114

jest wykonana z mocnej mąki o dużej zawartości białka, wody, cukru, jaj, drożdży oraz smalcu wieprzowego zwanego tutaj Saim. Ponieważ moja powierzchnia robocza była dość ograniczona zrobiłam 4 małe ciastka i tutaj pełna dowolność, można zrobić jedno ciasto lub kilka mniejszych ciastek. Na Majorce sprzedawane są w każdej szanującej się cukierni. Oryginalny przepis pochodzi z blogu divinaCocina. Zachęcam

Moje Małe Czarowanie