ciastka - 17601 przepisów (strona:278/1174)

Kefirowe udka pieczone z warzywami 206

Udka z kurczaka w marynacie z kefiru, z dodatkiem czosnku oraz tymianku pieczone na blaszce razem z dużą ilością warzyw - ziemniakami, pieczarkami, bakłażanem, papryką, cebulą oraz

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka ziemniaczana - przepis podstawowy 489

Najprostsza wersja sałatki ziemniaczanej - z ogórkiem kiszonym i cebulą, z dodatkiem koperku oraz szczypiorku, podana z sosem majonezowo-jogurtowym z dodatkiem musztardy. Tylko 5 podstawowych składników

Kuchnia MagdaLeny
Ciastka z cieciorki 155

ciecierzycy . Dziś akurat miałam dobry dzień, postanowiłam więc znowu wyczarować coś słodkiego. A że w szafce akurat stała puszka ciecierzycy, to stała się ona podstawą moich ciasteczek.   Ciastka z cieciorki - przepis Do przygotowania ciastek będziesz potrzebować: puszkę ciecierzycy, 4 łyżki masła orzechowego, 2 łyżki syropu klonowego, 4 łyżki mąki pszennej graham, garść suszonej żurawiny, pół łyżeczki proszku

Z notatnika dietetyka
Jogurtowiec z białą czekoladą i owocami 197

Deser na zimno przygotowany na bazie jogurtu greckiego, z dodatkiem świeżych owoców, na spodzie z gotowych biszkoptów oraz niewielką warstwą galaretki na wierzchu. Słodzony jest białą

Kuchnia MagdaLeny
Kilka słów wyjaśnienia... 131

Witajcie we wrześniu! Dlaczego nie pojawiały się tu nowe przepisy? Skąd taka długa przerwa? Przez ten czas nieobecności dostawałam od Was mnóstwo wiadomości, czy wszystko u

Kuchnia MagdaLeny
Chrupiące ciastka owsiane 134

połączenia. Z ciasta formujemy kuli, a następnie na blaszce  wyłożonej  papierem do pieczenia rozpłaszczamy je łyżką na płaskie ciasteczka. Pieczemy w temp 170st.C przez 15 min. Aż ciastka będą złociste. Po upieczeniu, blaszkę z ciastkami odstawiamy do ostygnięcia. Przepis znaleziony tutaj:  www.mojewypieki.com

kulinarne odsłony pati
Magdalenki 204

Magdalenki to super smaczne i bardzo proste ciastka francuskie. Aby je zrobić potrzebujesz tylko kilku popularnych składników oraz foremki w kształcie podłużnych muszelek.  - tylko 5 składników - stary, sprawdzony przepis - świetne ciastka do herbaty lub kawy

AniaGotuje.pl
Sernik biało-czerwony na zimno 147

wiaderka 100 ml śmietanki kremówki 30 % lub 36 % 3 galaretki przezroczyste 300 ml gorącej wody Dodatkowo: 18 herbatników Instrukcje Blaszkę o wymiarach 26X30 wykładamy papierem do pieczenia i układamy ciastka. Truskawki przekładamy go garnka, podgrzewamy i blendujemy na mus. Do gorących truskawek dodajemy galaretki i dokładnie mieszamy, do czasu, aż się rozpuszczą. Studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno dodajemy biały(...)miksujemy. Dodajemy schłodzoną masę truskawkową, miksujemy tylko tyle żeby składniki się połączyły. Masę przelewamy do wcześniej przygotowanej blaszki z ciastkami. Wstawiamy do lodówki, zostawiamy, aż masa stężeje. W tym czasie, w gorącej wodzie rozpuszczamy trzy przezroczyste galaretki i studzimy je. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy ser i miksujemy. Następnie wlewamy zimną, ale płynną galaretkę, miksujemy do czasu, aż składniki

To co lubię - gotuję i polecam
,,Lekkie ciasto owocowe’’ 120

Masa z jagodowo- borówkowa: 200 ml śmietany 36 % 125 g serka mascarpone 3 łyżek cukru pudru 1 łyżki żelatyny 2 łyżki zmiksowanych jagód garść pokrojonych borówek Spód: 100 g ciastek maślanych 50 g masła Przygotowanie: Spód: Ciastka mielimy w blenderze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 30 minut

Podróż w kulinaria
Owocowo-kokosowe ciasto (deser) bez pieczenia 235

pełne łyżki masła 2 płaskie łyżki cukru 0,5 limonki 1 słoiczek jagód leśnych w żelu 190 g (jeśli nie macie można użyć dobre jakości dżemu) pół opakowania ciastek francuskich Brześć groszek ptysiowy Brześć na wierzch cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Dno formy (20 cm) wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy obręcz. Pół opakowania ciastek francuskich kruszymy

Słodkie okruszki
Sernik na zimno z truskawkową pianką  141

łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny Truskawkowa pianka: 500 ml śmietany kremówki 30% lub 36% (dobrze schłodzonej) 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: opakowanie 200 g ciastek francuskich z cukrem (u mnie z firmy Brześć ) gorzka czekolada do dekoracji Wymiary formy 17 cm x 27 cm. Rozpoczynamy od wyłożenia dna formy papierem do pieczeni i ciastkami

PatiGotuje
Ciasto "Słomka" bez pieczenia 1022

pudrem. Dodajemy po łyżce serka mascarpone, mieszając drewnianą łyżką(nie miksujemy). Pod koniec stopniowo dodajemy ostudzoną, ale nie tężejącą żelatynę, delikatnie mieszając   WYKONANIE: ( blaszka 22x 25 cm) ciastka maszynkowe   masa jabłkowo pomarańczowa   ciastka maszynkowe masa śmietankowa słomka ptysiowa cynamonowa Smacznego! p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 115%; text-align: left

Domowe ciasta
Cytrynowe pyszności w postaci cytrynowej babki z budyniowym kremem i cytrynowym lukrem 139

ciasto ucierane, przykryte waniliowym kremem budyniowym, a dodatkowo zamknięte warstwą zwykłych herbatników i mocno cytrynowego lukru. Wyszło całkiem udane ciasto. Po nocy w lodówce kroiłam je dokładnie po linii ciastek i poszczególne kawałki wyglądały trochę jak deserowa kanapka, łatwa do konsumpcji nawet bez talerzy. Jak przy większości warstwowych wyrobów jest tu trochę zachodu, ale bez przesady, moim zdaniem, przy(...)utarcia na gładko soku z dużej cytryny ze stopniowo dodawanym cukrem pudrem. Najpierw kilka łyżek, po czym kolejne z obserwowaniem, kiedy uzyskamy odpowiednią gęstość lukru. Gęstszy szybciej stwardnieje na ciastkach, choć trochę trudniej będzie go rozprowadzić po całości. Ja gotowy placek schowałam na noc do lodówki, ale przed samym krojeniem i jedzeniem trochę przetrzymałam go na zewnątrz. Kroiłam

I tu będę miała takie te
Sernik jagodowy na zimno 124

macie w zapasach, to czasy takie, że w markecie na pewno znajdziecie mrożone :)  Ciasteczkowy spód: na tortownicę o średnicy 22 cm 2 szklanki mocno pokruszonych, a najlepiej zmiksowanych ciastek owsianych  6 łyżek stopionego masła Przygotowanie: Skruszone ciastka łączymy z roztopionym masłem i taką masą wykładamy dno  tortownicy.  Mocno dociskamy palcami lub małym wałkiem

bistro mama
Cynamonowe rollsy bułeczki à la Cinnabons 127

cukier","cynamon","dro\u017cd\u017ce","serek homogenizowany"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2020-08-04T19:26:45+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT20M","totalTime":"PT50M","recipeCategory":["Ciastka"],"recipeCuisine":[],"recipeYield":["10","10 porcje"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"300 cal"},"recipeIngredient":["500 g m\u0105ki pszennej tortowej","7 g suchych dro\u017cd\u017cy lub 20 g mokrych(...)/cynamonowe-rollsy-buleczki-a-la-cinnabons\/#wpzoom-rcb-direction-step-159656525994010327","image":""}]}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":2}} Drukuj Cynamonowe rollsy bułeczki à la Cinnabons 5 od 2 osób Autor: Martyna Pietruszka Danie: Ciastka Trudność: Średnie Porcje 10 porcje Przygotowanie 30 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 300 kcal Bułeczki cynamonowe à la Cinnabons z gęstą, kremową polewą z serka Philadelphia. Cynamonowe rollsy

ProstePesto.pl