Krążki przygotowane z cebuli, nadziane mozzarellą, panierowane w mące, jajku oraz bułce tartej i smażone na głębokim oleju. Przekąska popularna w Stanach Zjednoczonych - bardzo smaczna i
Kuchnia MagdaLenyRoladki z tortilli nadziewane pastą z serka śmietanowego z dodatkiem gotowanej piersi z kurczaka, suszonych pomidorów, cebuli, natki pietruszki oraz ziaren słonecznika. Świetne przekąski imprezowe, które
Kuchnia MagdaLenyPizza w innej wersji... przygotowana z połączonych, okrągłych bułeczek, nadzianych dodatkami - serem żółtym, szynką i tartą mozzarellą, na wierzchu z masełkiem czosnkowym, zapieczonych w piekarniku. Dzięki
Kuchnia MagdaLenyPyszny, odrywany chlebek przygotowany z małych, okrągłych bułeczek, które przypominają bąbelki - stąd wzięła się jego nazwa. Bułeczki przygotowujemy z ciasta drożdżowego, smarujemy masełkiem czosnkowym i posypujemy
Kuchnia MagdaLenyPierogi z kiszoną kapustą i suszonymi grzybami to tradycyjne, polskie danie wigilijne. Jednak oprócz tradycyjnych, gotowanych pierogów, gdy gotowy mamy już farsz, proponuję zrobić pierogi z
Kuchnia MagdaLenyWięc oto on - świąteczne czekoladowe salami na bazie daktyli, ze sporym dodatkiem orzechów i bakalii! Smakuje po prostu cudownie, naprawdę świątecznie i wzbudza tylko najlepsze, świąteczne emocje. Mocno pachnie ciastkami korzennymi i to tak, że czuć ten smak i zapach z każdym kęsem. Ciasto nie wymaga pieczenia, więc to duży plus. W każdym kawałeczku odnajdziecie żurawinę, lekko chrupki pierniczek(...)Daktyle zalewamy gorącą wodą, wlewamy brandy i odstawiamy pod przykryciem na ok. 2 godziny, aby napęczniały. W międzyczasie, łamiemy ciasteczka na mniejsze, średniej wielkości kawałeczki (kawałeczki pokruszonych ciastek mają być wielkości rodzynka). Orzechy siekamy. Morele kroimy w mniejsze kawałeczki. Napęczniałe daktyle odsączamy i mielimy w malakserze na jednolitą masę. Do tak przygotowanej masy dodajemy roztopione masło, kakao
Kuchnia Łukaszałyżeczka cynamonu 2-4 łyżki cukru pudru (mi wystarczają dwie, warto spróbować masy, zawsze można dodać więcej) masło do posmarowania boków formy 100 – 150 g herbatników lub kruchych ciastek / pierników na dno Pierniki dzielimy na trzy kupki równej wielkości. Jedną rozdrabniamy na bardzo drobne okruszki (najlepiej w malakserze, ale można też za pomocą palców), a pierniczki z dwóch(...)tylko stanie się sztywna, przestajemy miksować). Dodajemy rozdrobnione na okruszki pierniki i mieszamy łyżką (już nie mikserem) do połączenia. Dno tortownicy o śr. 24-26 cm wykładamy herbatnikami lub ciastkami, a boki smarujemy miękkim masłem. Na herbatniki wykładamy ⅓ objętości masy śmietanowej. Na wierzchu układamy porcję połamanych pierników. Dokładamy kolejną ⅓ porcję śmietany i układamy ostatnią porcję połamanych pierników. Przykrywamy pozostałą
Poezja smakudorzucić również garść pestek dyni. Jeżeli jesteście (a nawet jeżeli nie jesteście) fanami ciastek owsianych to te na pewno Wam posmakują. To bomba zdrowotna! Składniki na 1 blaszkę ciastek: 1 kopiasta szkl. płatków owsianych 1/2 szkl. słonecznika 1/2 szkl. żurawiny 1/3 szkl. ksylitolu / erytrolu /cukru 3 łyżki mąki owsianej lub pszennej pełnoziarnistej 1 jajko 1/4 szkl. oleju rzepakowego
Czarnawisienkamieć grubość ok. 3 mm. Przy pomocy foremki wykrawamy parzystą ilość kółek. Następnie w połowie kółek przy pomocy mniejszego foremki wycinamy kółka, które nam stworzą wierzchnią część ciastka. Wszystkie kółka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut. Ciasteczka powinny się delikatnie zezłocić. Po upieczeniu studzimy
Kulinarne przygody GatityKulebiak to potrawa wywodząca się z kuchni rosyjskiej. Na wigilijnym stole najczęściej pojawia się u nas kulebiak z kapustą i grzybami, czyli strucla z ciasta drożdżowego
Kuchnia MagdaLenyKrokiety to faszerowane naleśniki w panierce z bułki tartej, smażone na patelni. Farsz do krokietów można wykonać w wielu wersjach, jednak na święta Bożego Narodzenia najczęściej
Kuchnia MagdaLenyoprzeć i nie zjeść zanim choinka pojawi się w Waszym domu. 😀 Chodzi oczywiście o świąteczne keto pierniczki lukrowane! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Amerykańska , Europejska , Wege Keyword ciastka , ciastka kruche , finger food , lukier , pierniczki Porcje 30 pierniczków Czas przygotowania 45 minut Czas gotowania 30 minut Czas oczekiwania 20 minut Składniki Pierniczki 2 jajka 1/2 szklanki mąki kokosowej 1/4 szklanki
Modern Cave GirlCiasta z makiem to nieodłączny element świąt Bożego Narodzenia, dlatego przygotowałam kolejną propozycję... Ciasto Fantazja to połączenie kakaowego biszkoptu z maślaną masą makową z dodatkiem powideł
Kuchnia MagdaLenyDomowa wędlina - schab pieczony w maślance z dodatkiem cebuli oraz czosnku. Tak przygotowany schab jest delikatny i soczysty, a przede wszystkim naturalny - bez konserwantów i zbędnych
Kuchnia MagdaLenyRolada makowa w wersji uproszczonej... z ciasta biszkoptowego zamiast drożdżowego. Przygotowanie takiej rolady jest dużo prostsze i szybsze od tradycyjnej drożdżowej strucli, gdyż omija nas wyrabianie
Kuchnia MagdaLeny