ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:199/892)

Sernik na biszkopcie makowym z owocami 193

łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 1,5 szkl cukru pudru 1 galaretka cytrynowa 1,5 szkl wody 5 łyżeczek żelatyny 0,5 l kremówki 30%  1 szkl czerwonej porzeczki Dodatkowo: 2 galaretki przeźroczyste borówki amerykańskie Przygotowanie: Biszkopt makowy: Białka ubić na sztywno z cukrem. Ubijając dodawać po jednym żółtku i ubijać tak długo(...)misy miksera wsypać cukier puder i zmiksować końcówką do ucierania. Nadal miksując wlewać zimną i lekko tężejącą galaretkę. Miksować do momentu połączenia się składników. Ubić na sztywno zimną kremówkę dodać do masy serowe i delikatnie wymieszać łopatką. Na końcu wsypać umytą i oczyszczoną porzeczkę i ponownie delikatnie wymieszać. Biszkopt przekroić wzdłuż. Jeden biszkopt włożyć z powrotem do blaszki wyłożyć

Ala piecze i gotuje
Torcik Malinowy Ombre Bez Pieczenia 735

Składniki: Spód: 180g wafelków kokosowych w polewie z białej czekolady 2 łyżki wiórków kokosowych 40g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) Krem: 450g gotowego sera na sernik 300g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 przezroczysta galaretka + 200ml gorącej wody 2 łyżeczki żelatyny 250g malin + dwie garście malin 1 łyżka cukru kryształu(...)Wierzch: około 100ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 łyżeczka fixu do śmietany (niekoniecznie) 2 łyżeczki cukru pudru około 300g malin do ozdoby Spód: 1. Do blendera przełożyć wafelki, dodać wiórki kokosowe i zmiksować. Dodać miękkie masło, wymieszać, powstanie dosyć wilgotna masa. Masę wafelkową przełożyć do tortownicy o średnicy 20cm lub 21cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Brzeg tortownicy

Mała Cukierenka
Czekoladowy sernik na zimno 127

wszystko lubicie różne łakocie, bardzo go Wam polecam. Sernik: 700 g serka kremowego, śmietankowego np. philadelphia 250 g nutelli (nie ważyłam, dałam około 4-5 łyżek) 250 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: ok. 150 g biszkoptów posypka czekoladowa Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody (mniej więcej 1/3 szklanki) i odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy(...)rozpuszczonej żelatyny, mieszamy – jeśli ładnie się połączy, dodajemy ją do reszty masy i miksujemy (jeśli żelatyna zbije się w grudki, ponownie ją podgrzewamy, powtarzając cały proces). Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Bitą śmietanę łączymy z masą serową. Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (24cm) rozkładamy biszkopty. Następnie wykładamy masę serową, wyrównujemy, dociskając masę

Smaki Na Talerzu
Kruche babeczki z kremem mascarpone i owocami 1098

zawsze podobają się gościom     Składniki na ciasto: 100g miękkiego masła 200g mąki 3 łyżki cukru pudru 1 żółtko   Składniki na krem: 200g serka mascarpone 200ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego Dodatkowo: sezonowe owoce     *** Składniki na ciasto zagniatamy razem aż powstanie jednolita masa *** *** Jeżeli używamy metalowych foremek należy je wysmarować(...)natłuszczać gdyż upieczone ciasto ładnie z nich „wychodzi” *** *** Foremki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200′ C i pieczemy około 15 minut, pilnując aby ciasto się nie przypaliło *** *** Kremówkę ubijamy mikserem a następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone i cukry, cały czas mieszając aż powstanie jednolita masa. Gotowy krem wykładamy do wystudzonych babeczek *** *** Na wierzchu układamy umyte i wysuszone owoce

Blog z Apetytem
LETNIA KOSTKA KOKOSOWO-PORZECZKOWA 109

mleka 2 łyżki cukru 5 łyżek cukru pudru 150 g masła 150 g wiórek koksowych 5 łyżek likieru kokosowego MASA PORZECZKOWA: 3 łyżeczki żelatyny 250 ml śmietany kremówki 125 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 1/2 szkl. czerwonych porzeczek 100 ml wrzątku WIERZCH galaretka malinowa mały koszyczek czerwonych porzeczek Przygotowujemy biszkopt: Jajka ubić z solą i cukrem na puszystą(...)mieszając. Gdy składniki się zmieszają dodać kokos. Wymieszać. Przygotowujemy masę porzeczkową: Porzeczki zmiksować na gładki mus. Żelatynę rozpuścić we wrzątku i wystudzić do temperatury pokojowej. Dodać zmiksowane porzeczki. Śmietanę kremówkę, mascarpone i cukier puder zmiksować na puszystą masę. Dodać żelatynę z porzeczkami i zmiksować do połączenia się składników. Na spód formy do ciasta  ułożyć 1 warstwę ciasta kakaowego

Kuchnia w oparach
Sernik czekoladowy z owocami bez pieczenia 101

Składniki robiłam w obręczy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia śr.24cm   dno ・ kilka herbatników pokruszonych Masa serowa ・ 500 ml śmietanki kremówki ・ 500 g serka waniliowego ・ kilka herbatników  pokruszonych ・ dowolne owoce,u mnie maliny i jagody ・ 1 łyżeczka żelatyny ・ 1/4 szkl ciepłej wody Wykonanie Ciasteczka pokruszyć i wyłożyć dno formy. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Czekoladę rozpuścić(...)kąpieli wodnej. Kremówkę ubić na sztywno,następnie dodać po łyżce serka nadal miksując na niższych obrotach . Dodać rozpuszczona żelatynę( do rozpuszczonej żelatyny dodać łyżkę serka ,wymieszać dokładnie ,a dopiero dodać do masy śmietanowo- serowej) i letnią rozpuszczoną czekoladę . Wrzucić kilka kawałków pokruszonych herbatników. Całość delikatnie wymieszać do połączenia składników. Masą serową wyłożyć dno formy,wygładzić ,na wierzch poukładać owoce lekko

w mojej kuchni
jogurtowiec z truflami 130

łyżki oleju 2 łyżki wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na piankę: 150 g cukierków trufle w czekoladzie 350 g jogurtu greckiego 2 łyżki cukru pudru 200 ml śmietanki kremówki galaretka krystaliczna 50 g czekolady deserowej 4 łyżki mleka dodatkowo: 3 łyżki konfitury malinowej Stovit maliny borówki amerykańskie łyżeczka kakao Przygotować biszkopt:  białka ubić na pianę, następnie dodać cukier(...)Galaretkę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku. Cukierki posiekać. Połowę odłożyć, pozostałe wsypać do miski, dodać połamaną czekoladę i mleko. Miskę z cukierkami ustawić nad garnkiem z wrzątkiem i rozpuścić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Dodać do niej jogurt, rozpuszczone cukierki z czekoladą i galaretkę. Zmiksować. Na końcu delikatnie wmieszać odłożone posiekane trufle. Masę wylać na biszkopt i wstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Domowe lody malinowe 580

width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe lody malinowe – Składniki: 660 ml śmietanki kremówki 36% 1 szklanka cukru (ok. 220g) 500g świeżych malin (lub mrożonych) + kilka malin do ozdoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe lody malinowe – Wykonanie: Maliny wrzucić do garnka, dodać cukier. Gotować(...)przez drobne sitko (najlepiej metalowe) lub przecisnąć dokładnie przez gazę (u mnie powstało około 400 ml syropu). Następnie wstawić syrop do lodówki i schłodzić go wraz ze śmietanką. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno, na najwyższych obrotach, za pomocą miksera. Do schłodzonego syropu malinowego dodawać łyżka po łyżce ubitą śmietanę (ok. 4-5 łyżek), cały czas mieszając. Następnie tak przygotowaną mieszankę

Kulinarne Przeboje
Czekoladowy tort z jeżynami 159

jajka 6 łyżek mąki pszennej (około 65 g jeśli macie wagę) 3 łyżki kakao (płaskie) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 9 łyżek cukru Składniki na krem czekoladowy: 800 g śmietany kremówki 300 g gorzkiej czekolady 3 śmietanFixy lub inny utrwalacz do bitej śmietany (warto dodać je jeśli na dworze jest bardzo gorąco lub/i jeśli tort musi dość długo czekać na gości(...)zrobić tort czekoladowy z jeżynami? Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można upiec go poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Poprzedniego dnia przygotowujemy także ganache na krem: śmietanę kremówkę zagotowujemy i zalewamy nią pokrojoną na kawałki czekoladę, odstawiamy na kilka minut pod przykryciem, potem mieszamy aż do uzyskania gładkiej jednolitej polewy. Kiedy czekoladowa śmietana nie jest już gorąca wkładamy

Ciastkozercy
Tort bezowy z czekoladą i malinami 133

Składniki: Blaty bezowe: 6 białek 1 i 1/2 szklanki drobnego cukru 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru pudru około 500 g malin Przygotowanie: Blaty bezowe: Dwie blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i narysować dwa koła o średnicy około 22 cm. Czekoladę roztopić(...)minut, potem temperaturę zmniejszyć do 140°C i piec przez 80-90 minut. Wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczki. Pozostawić, aż do ostygnięcia. Krem: Serek mascarpone zmiksować ze śmietaną kremówką i cukrem pudrem, do uzyskania gęstego kremu. Dodać około 3/4 malin i delikatnie wymieszać. Na jednym blacie bezowym rozprowadzić krem i przykryć drugim. Na wierzch rozłożyć resztę malin. Schłodzić. Smacznego (adsbygoogle

Oryginalny smak
Warstwowy deser z crème pâtissière i malinami 121

pewno jedzący będzie zachwycony i smakiem i ilością, bo można go jeść bez końca. Składniki (na 4 duże lub 6 mniejszych porcji): 500g świeżych malin 200ml śmietanki kremówki około 16 okrągłych biszkoptów Na crème pâtissière: 750ml mleka ziarna z 1 laski wanilii 200g cukru 1 całe jajko 1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej   Zaczynamy od zrobienia(...)ilość malin na wierzchu, ale też 2 lub 3 na każdy deser, aby sugerowały jaki smak mamy w środku, też stanowczo wystarczą. Maliny w misce rozgniatamy widelcem. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na półsztywno.   Składamy deser – na dno układamy warstwę biszkoptów, ich ilość zależy od wielkości pucharków, u mnie wyszło 1 na dno i 3 na drugą warstwę

Smaczna Strona
Deser z czereśniami i kardamonem 126

łyżki cukru 1 serek mascarpone (250 g) 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta kardamonu 2 garście czereśni Sos czekoladowy: 50 g mlecznej czekolady 30 g gorzkiej czekolady 50 g śmietany kremówki Przygotowanie: Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i bardzo dokładnie wszystko miksujemy. Do rondelka wlewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia. Ustawiamy malutki ogień i dodajemy masę(...)masa uzyska konsystencję budyniu, nie przerywając mieszania (bo zrobią się grudki!). Gotowy krem pâtissière studzimy, następnie miksujemy z serkiem mascarpone i szczyptą kardamonu. Sos czekoladowy: W rondelku podgrzewamy śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączamy gaz. Dodajemy połamane czekolady i mieszamy do całkowitego połączenia składników. Studzimy. Na dno pucharków nakładamy krem, potem wydrylowane czereśnie. Całość polewamy czekoladą

Oryginalny smak
Malinowa chmurka 275

chmurka – wierzch: 3 białka dużych jaj 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej 4 łyżki płatków migdałów Malinowa chmurka – krem: 500 ml śmietany kremówki 30% 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Kruchy spód: Wszystkie składniki wyrabiamy na jednolite ciasto (w malakserze, mikserze z hakiem lub ręcznie). Wstawiamy do lodówki(...)brzegach) – mieszamy ją z malinami i wylewamy na upieczony spód. Chowamy do lodówki, aż całkowicie zastygnie. Krem: Mascarpone miksujemy z cukrem i ekstraktem, a następnie stopniowo dolewamy kremówkę. Miksujemy, aż masa się ubije i będzie sztywna (uważajmy, aby nie ubijać zbyt długo, inaczej powstanie masło). Kremem smarujemy równomiernie zastygniętą galaretkę na cieście. Wierzch: Białka ubijamy, a gdy będą już

Poezja smaku
Tort czekoladowo truskawkowy 241

biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 (płaskie) łyżki kakao 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 500-600 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietanFixu lub innego utrwalacza do bitej śmietany +truskawki do dekoracji, białe wytrawne wino na poncz lub dowolna owocowa herbata jeśli tort będą jadły dzieci(...)dzieci poncz przygotowujemy z wody i wina w proporcjach 1:1. Ja zamiast wina użyłam owocowej herbaty (nie dosładzam już ponczu, bo biszkopty są bardzo słodkie). Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietanFixem. Do sztywnej śmietany dodajemy po łyżce serek mascarpone i mieszamy na wolnych obrotach miksera. Na paterze układamy pierwszy spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka

Ciastkozercy
Kawa po irlandzku 101

dlatego przygotowanie nie zajmie wam dużo czasu. składniki na 1 porcję. filiżanka świeżo zaparzonej kawy 1 kieliszek dobrej jakości whisky ( polecam whisky Paddy) 0,5 łyżeczki brązowego cukru śmietana kremówka Ubić śmietanę kremówkę z odrobiną cukru pudru.  Zparzyć kawę , przelać ją do wysokiej szklanki, posłodzić brązowym cukrem, wlać kieliszek whisky.  Ok 2 łyżki ubitej śmietanki przełożyć do szklanki

noteskulinarnyfiga