EKLERKI Z CZARNĄ PORZECZKĄ

EKLERKI Z CZARNĄ PORZECZKĄ

EKLERKI Z CZARNĄ PORZECZKĄ

Przepis na : deser

Przepyszne eklerki z lekko kwaśnym kremem śmietankowo-serowym z dodatkiem dżemu z czarnej porzeczki. SKŁADNIKI Ciasto parzone: 1 1/5 szkl. mąki, 1 szkl. wody, 125 g margaryny, 4 jajka, szczypta soli, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1 szkl. śmietany kremówki, 200 g serka kremowego, 2 łyzki cukru pudru Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki, polewa czekoladowa WYKONANIE Ciasto parzone: Margarynę zagotowujemy z wodą, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą, energicznie mieszamy aż ciasto zaczni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodki bratek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję