ciastka jajka - 2000 przepisów (strona:83/134)

Cynamonowe Pączuszki z mascarpone 277

Minęły Święta  ... Nowy Rok ... i święto Trzech Króli A to oznacza , że mamy już karnawał - czas zabaw i szaleństwa - także tego kulinarnego  .Możemy

Malinowa Kawiarenka
Marchewkowe muffiny w walentynkowej odsłonie 201

Wczoraj były  walentynkowe magdalenki, a dzisiaj kolejny walentynkowy przepis z rodzaju last minute ! Szybkie muffiny bez komplikacji czy zbędnych procedur kuchennych: wszystkie składniki mieszamy, przekładamy

Kulinarne przygody Gatity
KRUCHE CIASTO – jak zrobić idealne? 434

tajne” sekrety idealnego kruchego ciasta? Jakie są proporcje ? I czy kruche ciasto można mrozić? Poczytajcie! Ciasto kruche jest tym ciastem, które najczęściej wykorzystujemy do przygotowania tart, babeczek, ciastek i ciasteczek oraz kruchych placków z kremem, owocami czy też innymi dodatkami. Taka żelazna proporcja kruchego ciasta to 3:2:1 , co oznacza , że używamy do jego przygotowania 3 części(...)powierzchnia była zdecydowanie bardziej gładka ( np. przy ciasteczkach ), to zamiast zwykłego cukru używamy cukru pudru. Jeśli chcemy, by ciasto było bardziej twarde ( np. przy niektórych tartach) żółtko zastępujemy całym jajkiem. Mąka do pieczenia powinna być sucha i przesiana. Najlepsza do kruchego ciasta jest krupczatka, ale z powodzeniem możemy użyć pszennej typu 500. Masło użyte do kruchego ciasta powinno być masłem

Ostra na Słodko
Zdrowe ciasteczka owsiane z bananem i orzeszkami przed i po treningu 650

zabrać ze sobą do szkoły czy pracy. Dają energię jak żadne inne!  Pokuście się o zrobienie podwójnej porcji - moje ciastka zniknęły w przeciągu kilku chwil! MOJE ULUBIONE CIASTKA OWSIANE Z BANANEM I ORZESZKAMI Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 3/4 szklanki mąki z pełnego przemiału 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/8 łyżeczki soli(...)Przygotowanie: W dużej misce wymieszaj płatki, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, otręby i orzeszki ziemne.  Rozpuść olej kokosowy, połącz go z miodem lub syropem z agawy, dodaj jajko, wymieszaj. Dodaj ekstrakt waniliowy.  Połącz suche składniki z mokrymi, dodaj rozgniecionego banana. Wszystko dobrze wymieszaj.  Wstaw do lodówki na około 30 minut. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza

Gotowanie to kochanie
Makaroniki z marcepanem i makiem 188

Pierwsza niedziela adwentu za nami.A przed nami nie tylko radosne 4 tygodnie oczekiwania na swieta Bozego Narodzenia,ale rowniez ciasteczkowe manewry kuchenne.Przyznam szczerze ,ze nie przepadam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik dyniowy 256

mamy kawałki. Zawsze należy sprawdzić czy jest już wystarczająco miękka. Ugotowaną należy dobrze odcedzić na sicie. Zmiksować dynię, a jeśli puree jest za rzadkie to odcisnąć np. w ściereczce1. Ciastka imbirowe rozdrobnić robotem lub zamknąć szczelnie w woreczku foliowym i rozwałkować wałkiem. Wszystkie składniki połączyć i wyłożyć do tortownicy o średnicy 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec(...)Dodać mąkę, cukier i przyprawy i miksować kolejne 2-3 minuty (zbierając masę ze ścianek). Dodać wanilię i puree z dyni i zmiksować do połączenia składników. Dodawać po jednym jajku, dobrze miksując masę po każdym dodaniu jajka. Delikatnie mieszając drewnianą łyżką dodać kwaśną śmietanę. 3. Piec w temperaturze 150 stopni około 70-80 min aż wierzch będzie ścięty i tylko

UgotujmyTo.pl
Drożdżówki z truskawkami i rabarbarem 252

Pyszne drożdżowe bułeczki wypełnione truskawkami i rabarbarem. Można je zrobić z różnymi dodatkami: z jagodami, serem, samymi truskawkami lub budyniem. Na wierzchu można posypać kruszonką, ja

Monia miesza i gotuje
Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi 248

Pyszne kokosanki... fakt, jest przy nich trochę dłubania, ale ich smak wynagradza wszystko ! Delikatne, chrupiące, rozpływają się w ustach ! I niestety uzależniają, jak się człowiek przysiądzie

Kulinarne przygody Gatity
Szybkie tarty z czerwoną pomarańczą 244

Szybkie tarty z czerwoną pomarańczą przygotowałam na bazie gotowego ciasta francuskiego. Do farszu wykorzystałam  serek mascarpone z  dodatkiem jogurtu naturalnego, żeby troszkę go odchudzić

Kulinarne przygody Gatity
Rogaliki ziemniaczane z dżemem pomarańczowym i czekoladą (pyszne!) 328

Przepyszne rogaliki z ugotowanych ziemniaków. W smaku - zaskakująco smaczne, coś pomiędzy drożdżowymi i kruchymi. Robiłam je bardziej z ciekawości, bez większego przekonania - a później, od pierwszego

Kto ugości moich gości?
Drożdżówki z jagodami i serem 229

Bardzo lubię wypieki drożdżowe z jagodami. Niedawno robiłam jagodzianki, ale chciałam zrobić jeszcze inne bułeczki. Trafiłam na blog Galeria chleba i tam znalazłam fajną recepturę. Polecam

Kuchnia domowa Ani
Pączki dla początkujących ;) 462

Jeśli dotychczas zrobienie pączków było czarną magią lub kompletną klapą to ten przepis wszystko odmieni. Dla początkujących polecam pączki upiec w piekarniku i poprostu posypać cukrem

prawdziwe jedzenie
Domowe drożdżówki ze śliwkami 131

Cześć Wam moi Kucharze! Zapewne większość z Was w dzieciństwie traktowała drożdżówkę ze śliwką jako coś niezbyt lubianego, przyznam się -tak też było ze mną. Na

Kuba Gotuje
Mini serniczki bananowe na kakaowym spodzie 207

Pozostaję w klimacie serniczków - ostatnio były mini serniczki z kakaowymi markizami i czekoladą , dziś bananowe na czekoladowym spodzie z wiórkami czekoladowymi i bitą śmietaną. Pycha! :) Składniki

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ekspresowe muffinki czekoladowe 888

Niedziela, większość dnia przed telewizorem i nic słodkiego. Więc naszło mnie na muffinki czekoladowe Szybkie przeszukanie googli i nowy fajny blog, szybki przepis Kuchni na obcasach

W kuchni bez szafek
Pączki Serca z Dżemem Malinowo - Miętowym 198

jajko zmiksowałam z cukrem na jasną puszystą masę. Mąkę przesiałam do dużej miski. Kiedy rozczyn podwoił swoją objętość wlałam go do miski z mąką, wlałam pozostałe mleko, utarte jajka, sok z cytryny, nie miałam spirytusu, więc wlałam kieliszek wódki, wsypałam sól i dodałam ziarenka z laski wanilii. Wszystko razem wymieszałam i długo wyrabiałam. Kiedy ciasto przestało mocno kleić się(...)godziny, miskę przykryłam ściereczką. Jak ciasto wyrosło, wyrobiłam je jeszcze przez chwilę i na mocno obsypanym mąką blacie rozwałkowałam ciasto na grubość 1 cm i foremką do ciastek wycinałam serca, które przykryła ściereczką i zostawiłam do wyrośnięcia. Smażyłam je z obu stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Usmażone pączki wykładałam na talerze wyłożone ręcznikami papierowymi. Szprycą do nadziewania nadziałam ciepłe

Blondynka Gotuje