ciasteczka - 39423 przepisów (strona:926/2629)

Czy warto kupić piekarnik parowy 148

Kuchnia jest sercem naszego domu. Tutaj jemy posiłki, tutaj spędzamy czas na wieczornych rozmowach i porannej kawie. W kuchni realizujemy nasze, niekiedy zupełnie szalone, pomysły kulinarne

Cztery Fajery
Malinowa Chmurka 441

Przepis na malinową chmurkę widziałam w różnych wariantach, wszystkie je jednak łączy to, że połączenie takich składników musi smakować bosko! Malinowa chmurka to kruchy spód, galaretka

Ciastkozercy
Mleko migdałowe 130

Dzisiaj jedno z najsmaczniejszych mlek roślinnych, czyli mleko migdałowe . Może być zamiennikiem mleka zwierzęcego, nie zawiera laktozy i jest idealne dla wegan oraz osób odchudzających się

Oryginalny smak
Serek z migdałów 146

Serek z migdałów przygotowałam z masy pozostałej po mleku migdałowym . Jest delikatny i pyszny! Dodałam do niego jogurt naturalny, w związku z czym serek nie jest

Oryginalny smak
Smażone pierogi z kaczką i masłem majerankowym 162

Dzisiaj tradycyjne polskie smaki, które goszczą w kuchni mojej mamy. Smażone pierogi z kaczką to smak mojego dzieciństwa. Robiła je moja babcia, mama, teraz ja robię

Oryginalny smak
Pieczona rolada ze schabu z boczkiem i botwinką 166

Kolejny przepis, który kojarzy mi się z moją mamą. Różnego rodzaju pieczenie były nieodzownym elementem Świąt i zawsze gościły na naszym stole. Pieczona łopatka z dużą

Oryginalny smak
Kwiaty z ciasta nadziewane wędzonym łososiem i ryżem 182

Dzisiaj pięknie prezentująca się przystawka, która na pewno zaskoczy gości Przygotowałam kwiaty z ciasta, nadziewane kulką ryżu z dodatkiem sosu sojowego i owiniętą plasterkami wędzonego łososia

Oryginalny smak
Roladka z łososiem i szparagami w nori z sosem tamaryndowym 193

Kolejny przepis z łososiem, ale tym razem smażonym. Roladka z łososiem i szparagami w wodorostach nori , podana ze słodkim sosem tamaryndowym i świeżą kolendrą. Rewelacja! Danie

Oryginalny smak
Piersi z kurczaka w sosie z suszonych pomidorów 158

Dzisiaj prosty i bardzo smaczny pomysł na obiad, a mianowicie piersi z kurczaka w sosie śmietanowym z dodatkiem suszonych pomidorów. Proste składniki, które tworzą pyszne danie

Oryginalny smak
Smoothie z selera naciowego, jabłka i płatków owsianych 222

Może wydawać się, że seler naciowy w połączeniu z jabłkiem, płatkami owsianymi i sokiem pomarańczowym nie będzie smakować. A jednak smakuje świetnie! W dodatku to bomba

Oryginalny smak
Lody truskawkowo – kokosowe na patyku 146

Lody truskawkowo – kokosowe na patyku to jedne z najprostszych lodów do przygotowania. Wystarczy wszystko zmiksować, przelać do pojemniczków i zamrozić. Idealne na upalne dni Składniki

Oryginalny smak
Deser ptysiowy 162

Czas na ptysia w szklance. Ciastko ptysiowe podane z jogurtem truskawkowym i kremem orzechowym. 4 porcje: Ciasto ptysiowe: 1/4 szklanki wody 35 g masła 1/2 szklanki mąki 2 jajka Jogurt truskawkowy: 250 g jogurtu naturalnego 150 g truskawek Krem orzechowy: 150 g jogurtu skyr 2 łyżki masła orzechowego (ok. 50 g) 1 łyżka syropu daktylowego(...)Jogurt i krem orzechowy: Składniki miksujemy razem. Truskawki kroimy drobno. W salaterce lub szklance wykładamy kolejno warstwy jogurtu, truskawek i kremu orzechowego. Deser przechowujemy w lodówce. Dokładamy ptysiowe ciastko przed podaniem. 1 porcja ma ok. 360 kcal

Kucharzyca
ciasteczka owsiane z żurawiną 193

Ciasteczka owsiane już od dawna za mną chodziły, zwłaszcza, że cała nasza rodzina uwielbia płatki owsiane i wszystko co z nimi związane. Chciałam upiec zdrowszą wersję ciasteczek, dlatego nie dałam zbyt wiele cukru a dosłodziłam je suszoną żurawiną. Po wystudzeniu były chrupiące nawet przez kilka dni zamknięte w szczelnym pojemniku. Moje dziewczyny je pokochały, zabieramy je ze sobą nad rzekę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Nalewka z zielonych orzechów włoskich 227

Nalewka na zielonych orzechach włoskich  Orzechówka staropolska Nalewka z zielonych orzechów włoskich (orzechówka) jest naturalnym lekiem na wiele dolegliwości, zwłaszcza ze strony przewodu pokarmowego. Orzechówka

Cztery Fajery
Lodowiec, czyli najlepsze ciasto lat 90-tych bez pieczenia 177

połączyć (po 1 łyżce) z zimnym (!) budyniem. Krem podzielić na 2 części.   Do jednej z nich dodać kakao. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami namaczanymi w lekko ściętej galaretce. Na ciastkach rozsmarować masę jasną, ułożyć kolejną warstwę biszkoptów maczanych w galaretce, masę ciemną oraz owoce. Całość zalać resztą galaretki i wstawić do lodówki, aby galaretka dokładnie stężała

Di gotuje