ciasteczka - 38923 przepisów (strona:931/2595)

Trzy musy 232

oryginale zamiast żółtej warstwy powinna być różowa. Nie miałam malin więc zastąpiłam je brzoskwiniami z puszki i też było smaczne . Składniki na spód: 250 g herbatników oreo 50g masła Ciastka zblendować i połączyć z miękkim masłem. Wyłożyć nimi dno tortownicy. Składniki na kremy: 500g mascarpone 400 ml śmietany kremówki 100 ml mleka 100g gorzkiej lub deserowej czekolady 150g cukru

Mam apetyt na ...
Przepis na proste pączki Babci Basi 161

Z okazji Tłustego Czwartku mam dla Was wyjątkowy przepis na pączki. Wpis, który powstał we współpracy z Babcią Basią – moim rodzinnym ekspertem cukierniczym i specjalistą

Ciastkozercy
Pijana wiśnia, czyli proste ciasto z wiśniami 178

przygotowane ciasto z wiśniami nie jest za słodkie i “mulące”, a wręcz przeciśnie – aż chce się chwycić po kolejny kawałek! Polecam też inne słodkie przepisy: Owsiane ciastka z dyni z żurawiną i miodem Fit pancakes na bazie płatków owsianych Słodki jeżyk czyli świąteczny deser bez pieczenia Trudność Początkujący Czas przygotowania 50 min. Czas gotowania

A to pestka
babka piaskowa 143

składniki: 100 g mąki pszennej 200 g mąki ziemniaczanej 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 150 g masła , miękkiego 130 g cukru 1 i 1/2 łyżeczki

Domowy Smak Jedzenia
zupa dyniowa z klopsikami 107

składniki: 550 g miąższu dyni 150 g cebuli 4 ząbki czosnku 750 ml rosołu lub bulionu 2 łyżki masła klarowanego 1/3 łyżeczki kurkumy sól, pieprz wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka z płatków owsianych z bananem i bakaliami. 140

pieczenia. 5. Następnie ciasteczka pieczemy około 25 minut do zrumienienia w temperaturze 180 stopni. 6. Upieczone ciasteczka studzimy i podajemy. Smacznego życzę :) Moje rady: Z przepisu wychodzi 8 sztuk ciastek. Szklanka do odmierzania składników 250 ml. Miód powinien być płynny. Płatki owsiane typu błyskawiczne. Kilka słów o testowanej  desce z ruchomą krawędzią którą testuję: Do tych pysznych ciasteczek

Izabelawkuchni
Kajmakowe kuleczki 140

migdałach, pokruszonych drobno herbatnikach, czy kolorowych posypkach. Schładzamy w lodówce. Uwagi: Kuleczki te robiłam kilkukrotnie. Za pierwszym razem wyszły przepyszne, choć nieco kleiste. Za drugim razem dodałam trochę więcej ciastek. Lepiło się je znacznie lepiej, za to odbiło się to na smaku – były bardziej zbite. Osobiście, pomimo mniej komfortowego sposobu lepienia, wybrałabym ponownie opcję pierwszą, a więc

Smaki Na Talerzu
SERNIK CYTRYNOWY Z WÓDKĄ I MAKIEM 159

nadaje fajną strukturę i nieoczekiwaną chrupkość podczas jedzenia. Połączenie smaków i szybkość wykonania powodują, że sernik jest rewelacyjny i szczerze polecam Wam jego wypróbwanie. SKŁADNIKI SPÓD 150 g kruchych ciastek  50 g masła 3 łyżeczki maku MASA SEROWA 500 g twarogu  150 g (3/4 szklanki) cukru 20 g (2 łyżki) mąki pszennej 2 łyżeczki wódki

cool and minty
Faworki 116

Post Faworki pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY.PL .

Ciastkozercy
Ciasto Lion - bez pieczenia 178

czasie siekamy 4 batony lion na małe kawałki. Na wyłożonej papierem lub folią spożywczą formie, układamy pierwszą warstwę maślanych herbatników. Smarujemy kajmakiem i przykrywamy drugą warstwą tych samych ciastek. Krem I: Śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder i stopniowo serek mascarpone. Do ubitego kremu dodajemy posiekane batony lion i delikatnie mieszamy. Wykładamy na herbatniki i przykrywamy kolejną warstwą- tym razem

Kuchnia w czekoladzie
Kruche ciasto ananasowo-kokosowe z kruszonką 150

Przepyszne! Kruche ciasto ze świeżym ananasem i wiórkami kokosowymi z dodatkiem suszonych daktyli i posypane kokosowo – maślaną kruszonką. Rewelacyjne, jedne z najlepszych połączeń! Musicie spróbować

Oryginalny smak
pączki z masą makową 105

składniki: 550 g mąki 250 ml mleka, letniego 40 g drożdży 60 g cukru 2 jajka 2 żółtka 80 g masła, roztopionego 1 szczypta soli 2

Domowy Smak Jedzenia
frytki z piekarnika 121

składniki: ok. 1000 g ziemniaków sól ok. 2 łyżki oleju wykonanie: Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w słupki. Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, solimy i gotujemy

Domowy Smak Jedzenia
deserek budyniowy a la monte 155

składniki: 500 ml mleka 2 łyżki cukru 40 g mąki ziemniaczanej 2 żółtka 100 ml śmietanki kremówki 36% 3-4 łyżki kremu czekoladowo orzechowego, do smaku

Domowy Smak Jedzenia
Sernik ferrero z galaretką 231

Cukry Nyskie 50 g masła *ja najczęściej używam Wieluń Mój Ulubiony Ważne! Ser i jogurt powinien być w temperaturze pokojowej. Przygotowanie: Spód formy warto wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasteczka rozdrabniamy w misie blendera (jeśli chcecie, aby spód był bardziej zwarty) lub tak jak ja w rękach (użyte ciasteczka są bardzo delikatne). Dodajemy rozpuszczone masło i mieszamy. Wykładamy spód formy. Następnie

Słodkie okruszki