ciasteczka - 39423 przepisów (strona:922/2629)

Ciasto lodowiec + film 120

dnie formy wyłożonej folią aluminiową lub spożywczą układamy biszkopty jeden obok drugiego. Na biszkopty przekładamy masę budyniową jasną i dokładnie ją rozsmarowujemy. Na masie układamy drugą warstwę biszkoptów, na ciastka wykładamy ciemną masę budyniową i starannie ją rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do lodówki aby masa stężała. Czerwone galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość wody

Smakowite Dania
Papryka faszerowana soczewicą 143

Papryka faszerowana soczewicą przepis na szybki obiad bez mięsa Papryka faszerowana soczewicą - przepis idealny na każdy dzień tygodnia, świetnie się sprawdza jako obiad lub ciepła kolacja

Cztery Fajery
Ciasto Millefuille 203

Opis Ciasto Millefuille: Ciasto Millefuille (wym. milfej) to słynne francuskie ciasto, które po francusku znaczy tysiąc płatków. Ciastko takie często bywa nazywane napoleonką. Millefeuille to nic innego jak 3 płaty ciasta francuskiego, przełożone kremem budyniowym, przy czym wierzchnia warstwa polana jest lukrem i ozdobiona w dość charakterystyczny sposób. Ja jednak chciałam przełamać klasyczną wersję z lukrem i zastąpiłam go cukrem(...)taki sam sposób pieczemy kolejne blaty ciasta. Następnie wystudzone blaty ciasta kroimy na równe nie za duże kwadraty. Później krojenie będzie ciężkie, żeby cały krem nie wypłynął. Każde ciastko musimy przygotowywać po kolei. Następnie przygotowujemy masę. W większym garnku zagotowujemy mleko. Następnie dodajemy do tego ziarenka wanilii i zagotowujemy. Po doprowadzeniu do wrzenia, odstawiamy garnek z ognia. Do miski dodajemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Owsianka czekoladowa z nektarynkami, borówkami i słonecznikiem 131

Czy owsianka może się znudzić? Absolutnie nie, jeśli za każdym razem użyjemy różnych składników. Wystarczy pokombinować, dodać inne owoce, orzechy, przyprawy czy też zamienić mleko na

Oryginalny smak
Babeczki cukiniowe z borówkami. Bez cukru 172

Najprostsze babeczki cukiniowe zrobione z ciemnej, pełnoziarnistej mąki, posypane borówkami. Bez cukru. Muffiny to idealne wypieki dla niedzielnych cukierników, czyli takich co to robić ciastek i ciast nie potrafią, bo wychodzą zawsze. Takie też są cukiniowe babeczki – proste jak dodawanie 2 i 2. Po prostu wystarczy połączyć składniki, przełożyć do foremek i upiec. Cukiniowe babeczki są wilgotne, aromatyczne, słodkie

Niedzielny kucharz
Muffinki czekoladowe last minute 148

waniliowe , babeczki cytrynowe , muffinki czekoladowo-bananowe z nutellą , amerykańskie muffinki czekoladowe Nasze babeczki czekoladowe wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 do 20 minut w zależności od wielkości muffinek. Ciastka są gotowe gdy wbity patyczek jest suchy. Z tej porcji uzyskamy 9 lub 10 standardowych babeczek

Korniszonki
Crème pâtissière francuski krem cukierniczy 183

Crème pâtissière to bardzo podstawowy przepis na francuski krem cukierniczy. Może ktoś z Was jeszcze pamięta domowy budyń na żółtkach, który robiły nasze babcie – w

Ciastkozercy
Ptysie w karmelu 143

Ptysie w karmelu nadziane pysznym francuskim kremem cukierniczym Crème pâtissière . To zdecydowanie deser na specjalne okazje! Ten wpis, razem z przepisem na krem francuski, otwiera całą

Ciastkozercy
Ciasto a’la karpatka z malinami 953

Ciasto a’la karpatka z klasycznego ciasta parzonego, przełożonego dużą ilością pysznego kremu budyniowego (pâtissière) z mascarpone i malinami. Po schłodzeniu krem nie wypływa i

Oryginalny smak
Brownie z malinami 160

Brownie to amerykańska wersja naszego murzynka . Robi się go z rozpuszczonej czekolady, masła, jajek, cukru i niewielkiej ilości mąki. Nie ma w nim jednak ani proszku

Ciastkozercy
Sernik z nutą pomarańczy 1511

łyżeczka żelatyny * woda ok. 4-5 łyżek * 1 łyżeczka cukru wanilinowego Dodatkowo: * prażone płatki migdałów  * maliny Herbatniki rozkruszyłam za pomocą blendera na miałko. Masło roztopiłam i połączyłam z ciastkami. Wymieszałam dokładnie i wylepiłam dno tortownicy. Tortownicę wcześniej wyłożyłam papierem do pieczenia. Średnica 22 cm. Schłodziłam w lodówce do momentu aż zrobiłam masę serową. Białka oddzieliłam od żółtek

Pieprzyć z Fantazją
Boczek z grilla w stylu azjatyckim 123

Dzisiaj przepyszny boczek z grilla w stylu azjatyckim . Dzięki marynacie to prawdziwa eksplozja smaku! Jestem pewna, że Wam zasmakuje. Szaszłyki podałam z ryżem oraz s ałatką

Oryginalny smak
Muffinki serowe z agrestem i truskawkami 134

suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.  (Podczas stygnięcia babeczki nie co opadną, ale to normalne.)   (*) Muffinki można piec w papierowych papilotkach. Papier łatwo odchodzi od upieczonych ciastek

Di gotuje
Tarta bez pieczenia z kokosowym kremem i porzeczkowym musem 115

dobór odpowiednich składników, sposób przygotowania jedzenia i zachowanie równowagi.  I tak w mojej codziennej diecie zawsze znajdzie się miejsce na coś słodkiego. Ale! Nie mam tu na myśli ciastek, batoników czy czekoladek ze sklepowej półki. Ale słodycze przygotowane przeze mnie, ze składników, które są nie tylko smaczne, ale take korzystne dla naszego zdrowia, pełne wartości odżywczych. Na dowód

HealthyCreations
Placuszki serowe z borówkami 117

Placuszki serowe z borówkami to świetny pomysł na śniadanie lub słodki obiad. Jak kto woli Posypałam je cukrem pudrem, ale równie dobrze będą smakować polane roztopioną

Oryginalny smak