ciasteczka - 38923 przepisów (strona:2239/2595)

Portugalskie ciastko z wiśniami 204

duże zainteresowanie nimi z Waszej strony, więc tym bardziej wypada go opublikować. A wszystko to za sprawą bloga , na którym je znalazłam. Jest on dla mnie skarbnicą pomysłów, a ciastka od samego początku mnie kusiły, więc wiedziałam, że prędzej czy później się tutaj pojawią. Nie wiem, czy jest to oryginalna receptura na tego typu wypiek, gdyż widziałam też

Fabryka pomysłów
Jogurtowiec z malinami 715

szklanki mleka lub wody (do rozpuszczenia żelatyny) 5 łyżek cukru ½ kostki masła 1 galaretka malinowa Przygotowanie: Ciastka pokruszyć lub zblendować. W garnku roztopić masło i połączyć z pokruszonymi ciastkami i dokładnie wymieszać. Masą z ciastek wypełnić dno tortownicy oraz jej brzegi, dobrze ugnieść dłońmi. Wstawić na około kwadrans do lodówki. W tym czasie przygotować masę jogurtową. Jogurty

Fabryka pomysłów
Ciastka owsiane 202

łyżeczka sody  Wykonanie: Ucieramy mikserem masło + cukier+ jajka +mąka, soda i proszek. Dodajemy resztę składników. Ciasto wychodzi dosyć gęste, więc proszę się nie przerażać  :)  Formujemy małe ciasteczka i pieczemy w 180 stopniach 20 minut. Smacznego

Czerwona Porzeczka
Muffinki z Princessą 158

Składniki mokre: 1 szklanka maślanki naturalnej 100 ml oleju 2 jajka   Składniki suche: 300 g mąki pszennej 0.5 szklanki cukru pudru ( można mniej jak ktoś

Czerwona Porzeczka
Rogaliki z Nutella ;) 374

Składniki na 16 małych rogalików: 250 - 300 g mąki  20 g świeżych drożdży  2 żółtka  125 ml ciepłego mleka  80 g cukru

Czerwona Porzeczka
Rurki z kremem 365

Składniki na ciasto: 750 g mąki pszennej 1 margaryna 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru 1 szklanka gęstej śmietany Składniki na krem: 0,5

Czerwona Porzeczka
Muffiny czekoladowe z nadzieniem ;) 185

Składniki: Muffiny: Składniki suche: 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli Składniki mokre: 1/2

Czerwona Porzeczka
Bułeczki drożdżowe z budyniem ;) 230

Składniki: Ciasto drożdżowe: 50 g świeżych drożdży 4-5 łyżek cukru  3 szklanki mąki pszennej 1 jajko + 1 żółtko  szklanka mleka  2 łyżki

Czerwona Porzeczka
Muffiny czekoladowe przyprószone śniegiem ;) 156

Składniki: 200 g mąki szklanka cukru pudru 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki sody jajko 125 ml maślanki naturalnej 125g masła 175ml coca-coli 2 łyżki kakao

Czerwona Porzeczka
Drożdżówki ślimaczki 186

Mięciutkie i pachnące drożdżówki, dużo lepsze niż te kupowane w sklepie ;)  Przepis pochodzi z wspaniałej strony Moje Wypieki. Nie zmieniałam nic w przepisie, ponieważ ciasto

Czerwona Porzeczka
Sernik na Zimno 466

rozdrabniamy można to zrobić blenderem, ale można też zawinąć je w ręcznik kuchenny i pokruszyć przy użyciu wałka do ciasta. Masło rozpuszczamy w garnuszku i przestudzamy dodajemy je do ciastek i dokładnie mieszamy. Tak przygotowana masę wykładamy na spód tortownicy. Żelatynę rozpuszczamy w około 70 ml wody. Twarożek mieszamy z cukrem pudrem i waniliowym dodajemy przestudzoną żelatynę i połowę

cookpl
Ogarniam bloga - pierniczki 186

Próba ogarnięcia tego bloga nie jest łatwe, myślę że dojdę do wprawy za jakiś miesiąc. Może w przerwie świątecznej uda mi się to zrobić. Miał być

Delicious Titbits
Przywieszki świąteczne z masy solnej 193

przy tym radości. Naprawdę polecam. Masa solna 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki soli 1 szklanka wody dość ciepłej Dodatkowo: słomka (wycinamy dziurkę na sznurek) foremki do ciastek (moje z Ikei) farba w sprayu ( u mnie czerwona i srebna) tasiemki, lamówki (wszystko co macie w domu: pieprz, goździki, posypka do ciasta - perełki, mak itp.) klej vikol (niezastąpiony u mnie

Delicious Titbits
Tęczowy deser z konfiturą porzeczkową, bitą śmietaną i Lemon Curd 156

łyżeczki Meyer Lemon Curd (być może dostępny jest w jakimś dużym markecie), 2 łyżeczki cukru pudru, konfitura z porzeczek (mojej własnej produkcji - przepis na nią podam niebawem), kilka rozkruszonych ciastek zbożowych do posypania. Galaretki robimy wg przepisu na opakowaniu. Wlewamy do pucharków kolejno, po skrzepnięciu poprzedniej warstwy. Następnie ubijamy śmietankę z cukrem pudrem, do której na koniec dodajemy Lemon(...)Curd i dalej na wolnych obrotach mieszamy. Na galaretkę wykładamy kilka łyżeczek konfitury porzeczkowej, bitą śmietanę i pokruszone ciastka. Na wierzch można dodać jeszcze jedną łyżeczkę konfitury. Wyszło mi aż 6 pucharków deseru, a śmietanka z curdem tak smakowała domownikom, że musiałam zrobić jej więcej

Delicious Titbits