rozdrabniamy można to zrobić blenderem, ale można też zawinąć je w ręcznik kuchenny i pokruszyć przy użyciu wałka do ciasta. Masło rozpuszczamy w garnuszku i przestudzamy dodajemy je do ciastek i dokładnie mieszamy. Tak przygotowana masę wykładamy na spód tortownicy. Żelatynę rozpuszczamy w około 70 ml wody. Twarożek mieszamy z cukrem pudrem i waniliowym dodajemy przestudzoną żelatynę i połowę
cookplPróba ogarnięcia tego bloga nie jest łatwe, myślę że dojdę do wprawy za jakiś miesiąc. Może w przerwie świątecznej uda mi się to zrobić. Miał być
Delicious Titbitsprzy tym radości. Naprawdę polecam. Masa solna 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki soli 1 szklanka wody dość ciepłej Dodatkowo: słomka (wycinamy dziurkę na sznurek) foremki do ciastek (moje z Ikei) farba w sprayu ( u mnie czerwona i srebna) tasiemki, lamówki (wszystko co macie w domu: pieprz, goździki, posypka do ciasta - perełki, mak itp.) klej vikol (niezastąpiony u mnie
Delicious Titbitsłyżeczki Meyer Lemon Curd (być może dostępny jest w jakimś dużym markecie), 2 łyżeczki cukru pudru, konfitura z porzeczek (mojej własnej produkcji - przepis na nią podam niebawem), kilka rozkruszonych ciastek zbożowych do posypania. Galaretki robimy wg przepisu na opakowaniu. Wlewamy do pucharków kolejno, po skrzepnięciu poprzedniej warstwy. Następnie ubijamy śmietankę z cukrem pudrem, do której na koniec dodajemy Lemon(...)Curd i dalej na wolnych obrotach mieszamy. Na galaretkę wykładamy kilka łyżeczek konfitury porzeczkowej, bitą śmietanę i pokruszone ciastka. Na wierzch można dodać jeszcze jedną łyżeczkę konfitury. Wyszło mi aż 6 pucharków deseru, a śmietanka z curdem tak smakowała domownikom, że musiałam zrobić jej więcej
Delicious TitbitsPrzepis na to przepyszne ciasto dostałam od znajomej. Jest wilgotne, pysznie kakaowe... najbardziej smakowało mojemu mężowi :) Składniki:
Delicious TitbitsUzależniłam się od tego ciasta :) Pierwszy raz miałam okazję spróbować go u naszych znajomych i się nim zachwyciłam. Gdy zapytałam skąd pochodzi przepis, to okazało się
Delicious TitbitsWiosna zaczęła się na dobre i u nas też zrobiło się i zielono :) zarówno w sercach, jak i w kuchni... Dziś przedstawiam propozycję smacznego ciasta
Delicious TitbitsNie macie jeszcze przepisu na babkę to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Ta babka nie może się nie udać. Po pierwsze jest z pewnego źródła czytaj "przepis
Delicious TitbitsPost Babeczki sowy – muffiny sowy pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojepomidorkami z sosem musztardowym Sałatka z wędzonym kurczakiem, makaronem, pomidorami, orzeszkami ziemnymi i słonecznikiem Sałatka z wędzonym kurczakiem, sałatą lodową, ananasem i kukurydzą Sałatka jarzynowa (warzywna) z kukurydzą Ciasta Ciasteczka ‚jajka sadzone’ Red Velvet Cake – czerwone ciasto z kremem Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptach Bardzo puszysty sernik Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym) spodem Post Wielkanoc. Przepisy
Kulinarne PrzebojePost Sernik z kajmakiem i Snickersami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl. Snickers, sernik, przepis.
Kulinarne PrzebojeWśród wiosennych wypieków nie może zabraknąć ciasta z rabarbarem :) Rabarbar pamiętam z dzieciństwa, najczęściej w kompocie lub w drożdżówce, a dziś proponuję w połączeniu z jabłkami
Delicious TitbitsMuffinki pomarańczowe nie tylko ze względu na wygląd, ale także na skład, ponieważ zawierają dwie zmiksowane pomarańcze :) Zachęcam, aromat i smak są nieziemskie ;) Przepis pochodzi z
Czerwona PorzeczkaNiedługo święta, więc postanowiłam wypróbować jeden z przepisów ;) Wykorzystałam przepis na babkę piaskową, którą spokojnie można upiec w dużej formie. U mnie wersja
Czerwona PorzeczkaPrzepis pochodzi z bloga Kuba Pichci. Polecam, muffinki są na zewnątrz wspaniale chrupiące a w środku puszyste i wilgotne ;) Od siebie dodałam polewę z białej
Czerwona Porzeczka