ciasteczka - 38923 przepisów (strona:1840/2595)

Pierogomania Tupperware 270

posłuży nam nie tylko do robienia pierogów czy ravioli..a także do ciastek..Ja już wypróbowałam ten przyrząd do różnego rodzaju ciast... były pierogi- ravioli z grzybami  były ciasteczka francuskie z makiem  i przed chwilą pieczone .. ciasteczka kruche z jagodami W planach mam jeszcze inne pomysły z wykorzystaniem pierogomanii..a jakoś czasu brak..ale wszystko pomalutku

Moje domowe kucharzenie
Recenzja książki "Kawa - sekrety baristy" 138

aromatycznymi zdjęciami, które niesamowicie zachęcają do wypróbowania każdego z nich. Kolejna cześć książki pełna jest przepisów na słodkości, które idealnie pasują do kawy. Od lekkich jak puch bez, po ciastka przekładane pysznym kremem. Przedostatni rozdział zawiera wyśmienite przepisy na ciasta, które zawierają w sobie w różnym stopniu i formie dodatek kawy. Rolady, torty, przekładańce i babeczki - to wszystko znajdziecie

Emcia Pichci
Śniadaniowe robaczki 170

Składniki: 1 jabłko 150 g jogurtu naturalnego 3 ciasteczka belVita kakaowe Przepis: Jabłko myjemy i osuszamy. Następnie obieramy ze skórki i kroimy na drobną kostkę. Skórkę z jabłka kroimy w cienkie paseczki. Do miseczki lub pucharka nakładamy schłodzony jogurt naturalny wymieszany z pokrojonym jabłkiem. Na jego wierzch kruszymy ciasteczka kakaowe. Następnie na wierzchu układamy nasze jabłkowe robaczki i gotowe! Idealnym

Emcia Pichci
Sorbet truskawkowy 169

Składniki:  500 g mrożonych truskawek  kilka łyżeczek drobnego cukru  1/4 szklanki wody mineralnej niegazowanej  ciasteczka kokosowo-czekoladowe do dekoracji  Przygotowanie:  Truskawki umieszczamy w blenderze, dodajemy cukier, wodę mineralna i miksujemy do momentu uzyskania gładkiej masy. Podajemy zaraz po przygotowaniu z pokruszonymi ciasteczkami czekoladowo-kokosowymi

Moja smaczna kuchnia
Rożki francuskie z jabłkiem 220

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Rożki francuskie z jabłkiem to popularne ciastka sprzedawane w cukierniach. Warto wykonać je w domu ponieważ są bardzo szybkie w wykonaniu. Wystarczy pokroić gotowy płat ciasta francuskiego na kwadraty, nałożyć jabłka pokrojone w drobną kostkę z cynamonem i zlepić. Wychodzą bardzo chrupiące, delikatne z dużą

Marta Gotuje
Sernik na zimno z truskawkami 609

lepszych serników na zimno jakich jadłam. Twaróg z dodatkiem śmietany z nutką cytynowego smaku dodaje mu niepowtarzalny smak, Do tego spód z  rozdrobnionych ciastek. U mnie z truskawkami ale równie dobrze smakuje z brzoskwiniami lub innymi owocami. Przepis pochodzi od mojej ulubionej blogerki pani Doroty . Post Sernik na zimno

Marta Gotuje
Bajaderki 167

sprzedawanych w cukierniach. Miękkie kuleczki z bakaliami, które mogą za każdym razem smakować inaczej a to zależy od użytych ciast. Bajaderki powstają z ciastek, reszty ciast a nawet upieczonych zakalców, z którymi nie ma co zrobić Bardzo smaczne, znikają w mgnieniu oka. Polecam. Post Bajaderki pojawił się poraz pierwszy

Marta Gotuje
Garden party 193

czym masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (użyłam formy o średnicy 18cm). Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Po wystudzeniu, foremką do ciastek wycinamy 3 krążki. Przekładamy je zmiksowanym twarożkiem z bananem lub gotowym deserkiem dla dzieci. Ozdabiamy owocami. Ale najważniejsze od tego wszystkiego jest szczęśliwe i zadowolone dziecko :) function load(url, callback

Mienta blog
Cinnabon rolls 195

Moja fascynacja tymi cynamonowymi babeczkami rozpoczęła się w USA. Kiedy po raz pierwszy zobaczyłam (a raczej poczułam) je w centrum handlowym nie mogłam się oprzeć. Osoby

Mania Gotowania
Cake Pops 154

ozdobionej bajaderki na patyku. Ostatnio stają się bardziej modne niż cupcakes. Pierwszy raz zobaczyłam je na blogu Bakarelli, która jest mistrzynią w robieniu najbardziej wymyślnych cake popsów. Te wdzięczne ciasteczka są niezwykle proste w wykonaniu. Jedyna trudność to zdobienie, które jest niestety bardzo czasochłonne. No ale dla takiego efektu warto się trochę pomęczyć. Oczywiście w wersji dla leniwych możemy pozostawićje(...)prostu w polewie czekoladowej i będą również smakowitą przekąską. Te ciasteczka na patyku są idealnym rozwiązaniem na imprezę,szczególnie taką z udziałem dzieci. Na pewno podbiją serca wszystkich. Uważam,że lepiej sprawdzą się niż tradycyjny tort. Są bardziej interesujące i przede wszystkim praktyczniejsze (przysparzają mniej kłopotów przy jedzeniu (połączenie krem+dziecko, hmmm chyba wszyscy wiemy jaki jest wynik :D) Zachęcam

Mania Gotowania
Ciastka marchewkowe z płatkami owsianymi 224

Ponieważ miałam akurat zapas marchewki w domu postanowiłam ja wykorzystać. Mój M. w przeciwieństwie do mnie, nie lubi ciasta marchewkowego w którym jest dużo cynamonu, dlatego wpadłam na pomysł ciasteczek. Oczywiście cynamon dodałam do masy jednak zminimalizowałam jego ilość. Osobiście uważam, że można by go było dodać śmiało więcej. W proporcjach na ciasteczka podam już jego zwiększona ilość. Ciastka wyszły

Mania Gotowania
Mazurek migdałowo-kajmakowy z bezą 174

jeśli beza zbytnia się zarumieni możemy zmniejszyć nieco temperaturę pieczenia. Z pozostałego ciasta przygotować ozdoby do mazurka. Ciasto rozwałkować i stworzyć z niego dowolny wzór za pomocą foremek do ciasteczek. Ja użyłam foremki w kształcie motylków. Ciasteczka piec przez 10 minut w 180 stopniach. Następnie ozdobić je lukrem lub czekoladą. Można użyć kolorowych posypek. Masę kajmakową przełożyć do rondelka, dodać

Mania Gotowania
Tradycyjny jabłecznik z budyniem 228

wykorzystując 750 ml mleka i 4 łyżki cukru. Jabłka wyłożyć na podpieczone ciasto. Zalać je ciepłym budyniem. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i za pomocą foremki wyciąć z niego ciasteczka. Ja użyłam foremek w kształcie motyli, ale można oczywiście wykorzystać dowolny kształt. Ułożyć ciastka na wierzchu. Jeśli nie chcemy się męczyć z wycinaniem ciasteczek, możemy ciasto włożyć do zamrażalnika

Mania Gotowania
Ciasto marchewkowe light 241

Moje ulubione ciasto korzenne, naprawdę nie ma sobie równych. Wilgotne, mięciutkie, bardzo aromatyczne, zdrowe, a przy tym banalne w wykonaniu. Idealne ciasto na Dzień Dziecka J

Mania Gotowania
Sernik Tiramisu 178

paczka podłużnych biszkoptów 2 płaskie łyżeczki żelatyny w proszku 1/6 szklanki wrzącej wody ½ szklanki kawy (najlepiej mocnej espresso) Wierzch: około 3 łyżek dobrej jakości kakao   Przygotowanie: Masło roztapiamy. Ciasteczka mielimy w blenderze. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Tortownice o średnicy 23 - 25 cm lub średniej wielkości blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka łączymy z masłem, kawą rozpuszczalną i likierem

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania