lubią pokochają ten sernik z całego serca. Aksamitnie serowy z wyraźną, charakterystyczną nutką marcepanu, wzbogacony dodatkiem prażonych w soli morskiej migdałów. Rozpływa się w ustach :) Spód: 300 g ciasteczek pół kostki masła Sernik: 500 g twarogu 350 g marcepanu 3 jajka szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej laska wanilii Polewa: 50 g marcepanu kartonik śmietany 18% pół szklanki cukru(...)łyżki masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g migdałów Masło rozgrzewamy na wolnym ogniu, mieszamy dokładnie z pokruszonymi ciasteczkami (lub miksujemy na gładko), wykładamy na tortownicę i przyklepujemy. Twaróg w temperaturze pokojowej miksujemy z rozdrobnionym marcepanem lub masą marcepanową - może to chwilę potrwać, bo twarde migdały opornie łączą się z serem. Po chwili dodajemy
sama złodyczjuż tylko złożenie deseru :) Na kruchy spód wykładamy 2-3 łyżki strawberry curd i przykrywamy bezą. Podajemy z dodatkową porcją masy truskawkowej. Z podanej ilości składników wychodzi 5 gigantycznych ciastek. Wspaniały głos, kilka fajnych piosenek - szkoda, że tylko kilka
sama złodyczpyszną, zdrową przekąskę, która nie wymaga spędzenia długiego czasu w kuchni to zapraszam do zapoznania się z poniższym przepisem. Idealna propozycja kiedy macie ochotę na coś słodkiego między posiłkami. Ciasteczka są bardzo sycące i bogate w błonnik. Polecam!! Ciastka owsiane z bananem i gorzką czekoladą Składniki: 1,5 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 0,5 szklanki płatków owsianych górskich 1/3 szklanki(...)Przekładamy na blachę i spłaszczamy, aby uzyskać kształt ciastka. Najlepiej zmoczyć sobie nieco ręce. Masa będzie mniej się kleiła. Pieczemy około 15-17 minut w 160 stopniach, ciasteczka mają mieć lekko złotawy kolor
Mania Gotowaniapiekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 10-12 minut. Krem: Kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy mascarpone, galaretkę w proszku i sok z cytryny. Delikatnie mieszamy. Przestudzone ciastka napełniamy kremem i przystrajamy ulubionymi owocami
Moje Kuchenne RewelacjePrzepyszne makowe paluchy z ciasta francuskiego - szybkie, proste i pyszne :) SKŁADNIKI 2 prostokątne płaty ciasta francuskiego 250g gotowej masy makowej z bakaliami
Moje Kuchenne Rewelacjedzisiejsze popołudnie w kuchni królowała moja córcia Alicja ze swoją przyjaciółką Marysią. Zdecydowały się na ciasteczka z m&m'sami. Popatrzcie na zdjęcia. Składniki: 250 g mąki 100 g cukru pudru 2 żółtka 200 g masła szczypta soli 150 g cukierków m&m's Masło ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami. Dodajemy mąkę i szczyptę soli(...)przygotowanego ciasta wykrawamy ciasteczka, na których układamy cukierki. Blaszkę posypujemy mąką i umieszczamy na niej ciastka. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 13-15 minut. Smacznego
Salonik smakówwyciskamy przez rękaw cukierniczy ciasta w kształcie podłużnych eklerków lub ptysi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni - ok. 30 minut. Po upieczeniu piekarnik wyłączamy i zostawiamy ciastka na 10 minut. Po ostudzeniu przekrajamy je na pół i przekładamy bitą śmietaną. Wierzch możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego
Salonik smakówstopni, opcja góra i dół, BEZ TERMOOBIEGU – podobno źle wpływa na wypiek muffinów. 2. SKŁADNIKI SUCHE (3 min): posiekajcie czekoladę w małe kawałeczki (takie jak zazwyczaj są w ciastkach) i wrzućcie do sporej miski razem z resztą suchych składników (mąki nie trzeba przesiewać, wiec spokojnie można wrzucić ją prosto z torebki). Całość mieszamy. 3. SKŁADNIKI MOKRE (1 min): wlewamy
Nerds Kitchenmija weekend ? U nas trochę pochmurnie, ale temperatura jest przyjemna, dlatego na poprawę humorów zjedliśmy sobie lody z kruszonymi ciasteczkami i galaretką, polane sosem karmelowym z miodem. Pragniemy przedstawić Wam jak w prosty i ciekawy sposób udekorować lody. Tak nie wiele trzeba aby zwykłe lody przemieniły się w wspaniały i kolorowy deser. Polecamy pobawić się z dziećmi
cookplPrzepis na te dziwne zwijaki poleciła mi moja koleżanka Ania. Zainteresował mnie on z dwóch powodów po pierwsze ich wygląd jest dosyć ciekawy i nietypowy, a
ciastkarnia na kruchym spodziespecjalnego sentymentu do Halloween ale kiedyś już wpadł mi śmieszny przepis, którego nie miałam okazji wykorzystać. Akurat nadszedł dzień w którym przepis sprawdził się jak ulał. Ciastka te nie są może skomplikowane w wykonaniu ale na pewno mogą wystraszyć. Wystarczy zagnieść kruche ciasto i zrolować je w niewielkie paluchy. Koniec palucha należy posmarować dżemem i przykleić na niego
ciastkarnia na kruchym spodzierozwałkować i wykroić trójkąty. Na koniec każdego trójkąta ułożyć trochę marmolady lub dżemu i zwinąć. Gotowe rogale należy ułożyć na brytfankę i piec w 180 stopniach 20 min. gotowe ciastka można posypać cukrem pudrem. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieWalentynki jutro to pomyślałam, że się podzielę przepisem na małe słodkości, może ktoś będzie chętny:) W tym roku jakoś nie miałam weny na serduszkowce
ciastkarnia na kruchym spodzienależy się przejmować jeśli ułożymy je zbyt blisko i się skleją. Odrywane bułki też są smaczne:) Zostawiamy ją około 15 minut żeby ciasto jeszcze troszkę podrosło. Na koniec smarujemy ciastka roztrzepanym jajkiem. Pieczemy 35 minut w temperaturze około 200 stopni. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieteraz nie dopadnie mnie przeziębienie, na wszelki wypadek jednak zaopatrzyłam się w pokaźną butlę tranu:) A tym czasem do podróży przyda się coś smacznego. Tym razem zrobiłam ciasteczka o bardzo ciekawym smaku, połączenie cytryny i czekolady. Na pewno będą one pasować poszukiwaczom nietypowych smaków. Składniki na około 20 ciasteczek 150 g masła 3 łyżki cukru 2 jajka cytryna tabliczka gorzkiej
ciastkarnia na kruchym spodzie