ciasteczka - 39501 przepisów (strona:1642/2634)

Marchewkowe muffinki z mieszanką keksową 181

Urocze muffinki z dodatkiem marchewki i mieszanki keksowej, dzięki której nabierają świątecznego charakteru. Śliczne czerwone foremki ze świątecznym nadrukiem znajdziecie w sklepie PapilArt . Składniki: (5 dużych

Gotowanie i blogowanie
Herbatnik – kuchnia podkarpacka 3918

Ciasto herbatnik Herbatnik to smaczne przekładane ciasto , które ładnie się prezentuje, a jest proste w wykonaniu. Pomiędzy dwoma blatami kakaowego biszkoptu znajdują się dwie warstwy kremu

Trzeci talerz
Omlet zapiekany z malinami i bananem 222

smak, począwszy od smaków owocowych, jak np. ananas, banan, malina, poprzez smaki czekoladowe w połączeniu z przeróżnymi owocami i kakowe, aż do słodkich ciast tiramisu, serników różnego rodzaju czy ciasteczek kremowych. Mnie najbardziej zaintrygowały banoffee, słony karmel i biała czekolada. W Twojej kuchni nie może być nudno, a białka dodadzą daniu przepyszny smak. Bardzo dobrze rozpuszczają się czy łączą

Tetiisheri
Makowiec drożdżowy - gwiazda betlejemska 445

Kusił mnie ten makowiec chyba ze dwa lata... aż w końcu się za niego zabrałam i okazało się, że nie jest taki trudny jak mogłoby

Kulinarne Inspiracje
CIASTECZKA MIGDAŁOWE 238

Migdały pachną i smakują zniewalająco. Mają w sobie coś tak... Artykuł CIASTECZKA MIGDAŁOWE pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Masło w prezencie 392

Można je jeść samo - zakleja wtedy buzie ;-). Można też wykorzystać je do kanapek, bananów lub jako składnik dań słodkich lub słonych. Masło to doskonale sprawdza się jako składnik fit ciasteczek. Możecie eksperymentować. Powodzenia!   Masło orzechowe składniki: 250g wyłuskanych orzechów arachidowych wykonanie: Ja użyłam rozdrabniacza. Orzechy rozdrabniałam stopniowo. Podzieliłam wszystko na 3 porcje i początkowo zmiksowałam je do konsystencji drobnych

Przysmaki Karolki
Domowy marcepan 2060

się przyda przepis na domowy marcepan. Robiąc go w domu będziecie mieli pewność, że głównym składnikiem będą migdały. Taki marcepan nadaje się do przekładania ciast, pierników oraz do ciasteczek i pierniczków. Ja robię z niego też kartofelki marcepanowe, które można kupić w sklepach za wcale nie małą cenę. Składniki: 200 g migdałów całych 200 g cukru pudru 30 ml likieru

Ala piecze i gotuje
Pierniczki do lukrowania 363

    To już odpowiedni moment, na pieczenie i lukrowanie pierniczków . Pierniczki z tego przepisu szybko miękną i na pewno na Święta będą idealne. Drugą

kolorowotorcikowo
Kruche obwarzanki z piwnego ciasta, z dodatkiem sezamu 180

Kruche piwne ciasto jest jednym z moich ulubionych. Fantastycznie wychodzą z niego wypieki wytrawne i słodkie. Jest po prostu uniwersalne. Bardzo kruche i delikatne, wręcz rozpływa

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jesienny sernik dyniowy 214

łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka pasty waniliowej (lub ekstraktu waniliowego) Polewa 100 g białej czekolady 50 g mlecznej czekolady 50 g jogurtu naturalnego (opcjonalnie) Sposób przygotowania Spód Roztopić masło. Ciasteczka dokładnie zmielić w melakserze, dodać roztopione masło i ponownie dokładnie zmiksować. Masę ciasteczkową wyłożyć na spód i boki tortownicy o średnicy 23 — 24 cm. Wstawić do lodówki na czas przygotowywania

Wypieki i Rumieńce
Ucierane ciasto z żurawiną 232

mnie w kuchni. I to błąd ! Bo żurawina nie dość, że pięknie wygląda, sprawdza się także w wielu wypiekach i daniach, zarówno tych słodkich i słonych. Robiłam już ciasteczka owsiane z żurawiną . Teraz przyszłą kolej na ciasto, a w planach ... coś jeszcze ! Ciasto jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Frosting, czyli polewę na cieście możecie pominąć, nie jest on konieczny

kolorowotorcikowo
Pierniczki ekspresowe z bakaliami 189

cienko wałkujemy na grubości ok.3 mm podsypując troszkę mąki. Kroimy ciasto nożem lub radełkiem na paski o szerokości naszej foremki. Na jednym pasku lekko odbijamy foremkę. W środek każdego ciasteczka nałożyć troszkę dżemu, położyć drugi pasek ciasta, lekko docisnąć ciasto pomiędzy dżemem i foremką wycinać pierniczki.(musimy uważać, aby nie przeciąć foremką, gdyż powidła śliwkowe podczas pieczenia wypłynie

Ciastka - domowe słodkości
„Czekoladowe salami”- włoski deser Salame di cioccolato 910

Czekoladowy baton na zimno wypełniony kruchymi ciasteczkami to deser, który wywodzi się z Włoch i jest znany i wykonywany też w wielu innych krajach, m.in w Polsce. Ja po raz pierwszy jadłam go we Włoszech, a z przepisem zmierzyłam się dopiero niedawno, na warsztatach kulinarnych prowadzonych przez włoskiego szefa kuchni Marco Ghia w Akademii Kulinarnej Whirlpool w […] Artykuł

Wiszniówka
Cynamonowe bułeczki - wianuszki 179

  Mięciutkie, cynamonowe bułeczki drożdżowe w kształcie wianuszków. Bardzo fajnie się prezentują, a jeszcze lepiej smakują. Zwłaszcza tuż po upieczeniu, jeszcze ciepłe, gdy ciasto aż samo

Simply Food
Lukrowane pierniki na miodzie 196

Lukrowane pierniki z przyprawami korzennymi swoim smakiem i zapachem przypominają nam o nadchodzących świętach. Ich przygotowanie zajmuje dużo czasu, ale na szczęście możemy, a nawet powinniśmy

Przepisy Kulinarne