największą zaletą diety bezglutenowej wydaje się odchudzający potencjał tego sposobu odżywiania się. Liczne hollywoodzkie gwiazdy zapewniają o skuteczności tej diety. I faktycznie, jesli zrezygnujemy z wszelkich chlebów, makaronów, ciast, ciasteczek i przekąsek i nie zastąpisz ich bezglutenowymi zamiennikami, to prawdopodobnie schudniesz. Jest to dieta określana jako pozbawiona produktów z białej mąki, węglowodanów i glutenu. Jednak wiele osób przestrzegających diety bezglutenowej
kruche babeczkiKule czekoladowe przygotowałam z dodatkiem płatków kukurydzianych, owsa ekspandowanego oraz żurawiny. Ładnie się prezentują i stanowią smaczną słodką przekąskę do kawy. Składniki: 125 gram masła 1/4
Bajeczna Kuchnianaszych tradycyjnych pierniczków, ale równie pyszne. Zbierałam się do ich przygotowania dość długo, w końcu spróbowałam w dwa lata temu. Zrobiłam wszystko według wskazówek Liski i... wyszła klapa. Ciasteczka były prawie czarne i całkowicie przytłoczone smakiem melasy. Poszperałam i okazało się, że są trzy rodzaje melasy, a ja pewnie użyłam najbardziej skoncentrowanej. Kolejna próba, to ta którą prezentuję dzisiaj
Pełny talerzChrupiące, przepyszne ciasteczka, wyjątkowo syte dzięki obecności płatków. Smacznie i zdrowo - zapraszam! SKŁADNIKI: - 100 gram masła - 1/2 szklanki cukru trzcinowego - 50 gram mąki pszennej - 2 szklanki
WielopokoleniowoPyszne i zdrowe chrupiące ciasteczka z dodatkiem oleju kokosowego Zielony Nurt , który miałam okazję ostatnio przetestować. Nie wiem czy wiecie, ale olej kokosowy nazywany jest olejem
słodki bratekIdealna zdrowa przekąska do pracy lub szkoły. Pełnowartościowe ciasteczka z wykorzystaniem mąki z amarantusa i mąki migdałowej. Dodatkowo wzbogacone słonecznikiem i lnem. Wszystkie produkty dostępne w Galeriaherbat.pl . Składniki: 1 jajko 2 łyżki erytrolu 4 łyżki mąki z amarantusa 4 łyżki mąki migdałowej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka słonecznika 1 łyżeczka lnu brązowego szczypta proszku do pieczenia aromat Sposób
Truskawkowa FiestaKiedy słyszymy nazwę „piernik staropolski”, zwykle od razu na myśl przychodzi nam długo dojrzewające ciasto, które nastawia się kilka tygodni przed Świętami. Paweł Małecki
WiszniówkaMoje pierniczki świąteczne już gotowe. Tak, wiem nie są piękne bo nie mam zdolności takich jak co niektórzy i robią dzieła sztuki. Mam nadzieje, że przymkniecie
Ewa w kuchniCranberry Noel to jedne z moich ulubionych świątecznych ciasteczek i muszę przyznać, że od kilku lat nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia bez tych kruchych i bardzo
babka w formieSkładniki: 500 g mąki pszennej; 200 g białego cukru; 1/3 szklanki zimnej wody; 100 g miodu; 1 jajo; 50 g miękkiego masła; 1 łyżeczka sody
Gospodyni Miejskawyniki, można wygrać 5 000zł na spełnienie marzenia lub wybraną kawę. W zeszłym tygodniu przyszła do mnie nagroda od miss cupcake, był to konkurs kulinarny na Halloween, i moje ciasteczka zostały wyróżnione :-) Wygrałam zestaw produktów słodka chwila oraz piękny, duży, mięciutki i cieplutki kocyk. Teraz zimna mi nie straszna hehe Oprócz tego monte santi prowadziło akcję 1000 ambasadorek
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuodwiedziny do moich rodziców, na ten wyjazd przygotowałam przepyszny serniczek złota rosa. Ten pyszny sernik zapakowałam w śliczne pudełeczko, Królewski Smak Dziś chciałam zaprezentować śliczne pudełka do ciast i ciasteczek, oraz inne ozdobne opakowania firmy. Opakowania Cukiernicze.pl Zapraszam do sklepu gdzie znajdziecie wszystko, w atrakcyjnych cenach. Polecam sklep Opakowania cukiernicze.pl (function
Kuchnia DanusiMało na blogu ciast, ciasteczek i deserowych przepisów. Ale ten piernikowy rum i zrobiony na nim kremowy likier świetnie sprawdzą się w roli deseru dla dorosłych. Jeśli tylko jesteście fanami korzennych, perfumiarskich wręcz kompozycji, piernikowego aromatu i likieru w stylu Baileys – to coś dla Was. Perfekcyjny na jesień, zimę i na święta! (i do piersiówki na zimowy spacer, ale ciii
Karo in the KitchenMufinkowe pierniczki są znakomite po 2-3 dniach od upieczenia, robią się wtedy wilgotne a ich piernikowy aromat nabiera mocy. Choinki przygotowane z paluszków
Jadło i czytadłoczasem zostaje nam masa makowa po zrobieniu makowca,możemy zrobić sobie te proste i pyszne ciasteczka. Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 szkl.masy makowej (domowej lub kupnej) Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy.Smarujemy cienko masą makową całe ciasto francuskie.Zwijamy ciasno wzdłuż dłuższego boku.Zrolowane ciasto kroimy w 1 cm ciasteczka.Rozkładamy na blaszce.Pieczemy przez 25 minut w temperaturze
słodkie i nie tylko historie kulinarne