Przyszedł czas na lubiane przez wszystkich maślane ciasteczka. Kruche i słodkie idealnie pasują jako dodatek do kawy lub deser dla najmłodszych. Przygotowanie nie trwa długo,a z jednej porcji wychodzi ich całkiem sporo :) Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkazaznaczyć, że strączki po prostu dobrze smakują i znajdują zastosowanie w wielu daniach i to nie tylko wytrawnych! Bardzo często na mieście można już spotkać brownie z fasoli czy ciasteczka. Strączki są naprawdę uniwersalne! Czyja to wina, że brzusio boli? Winy w większości przypadków należy szukać po stronie osoby przygotowującej posiłek oparty na strączkach. Zawarte w strączkach oligosacharydy
BlendmanW dzieciństwie uwielbiałam szyszki i były one obowiązkową atrakcją każdego jarmarku, czy odpustu. Dziś także je uwielbiam - choć wolę swoje, domowe... Tu prezentuję Wam wersję FIT
Di gotujeDrożdżowe, puchate bułeczki, delikatne, nie mocno słodkie, z kontrastującym, mocno słodkim nadzieniem z nutelli podbiły moje serce :-)) Do tego filiżanka gorącej kawy
Walijskie PichcenieTyle jagód w jednej muffince znajdziecie tylko... w swoich własnych muffinkach, zrobionych w domu. Smakują bosko, niczym mocno nadziane jagodzianki, tylko szybsze i łatwiejsze w przygotowaniu
Gotowanie i blogowanieViolaPassion Pierwsza moja Tarta w życiu Tak dobrze czytasz pierwsza Jestem człowiekiem takim jak Ty !!!!, i wciąż się uczę. A ciasta i desery są moją słabą
Viola cooks with passionIdealnie kruche rogaliki wypełnione marmoladą, rozpływają się w ustach. Doskonale smakują w towarzystwie kawy lub gorącej herbaty. SKŁADNIKI 150 g masła, 1 szkl
słodki bratekmężem i mi przypomniał :-)). Muffiny zobaczyłam u Oli - klik , ale zrobiłam z oryginalnego przepisu - klik , bo nie miałam mąki ryżowej, po która wybieram się dziś, żeby zrobić obłędne ciasteczka, również od Oli :-))). Muffiny świetne, wilgotne z dodatkiem kokosu , no moje smaki jak nic :-))). Polecam bardzo :-)) Składniki: 90 g wiórek kokosowych 1/2 szklanki mleka 1 szklanka cukru brązowego 1/4 szklanki oleju
kruche babeczkiDziś znów zabieram Was do Francji! Tym razem nie będziemy jeść eklerek z kremem budyniowym ( patissiere ) , a z przepysznym kremem cappuccino. Chrupiące ptysiowe ciasto, delikatny, niezbyt
Ostra na SłodkoJeśli lubicie czekoladę i kokos to połączenie jest dla Was. Chrupiące z wierzchu i miękkie w środku czekoladowe kokosanki to jedne z moich ulubionych słodyczy. Dzieciaki
WYSPA SZCZĘSLIWAszklanki filtrowanej wody do moczenia, 2 litry filtrowanej wody. Z podanych składników otrzymasz około 1,5 l mleka migdałowego oraz migdałową masę, którą możesz wykorzystać do pieczenia ciast, ciasteczek, zagęszczenia sosu, dodać do kotletów warzywnych lub pasztetu. Migdały ze względu na neutralny smak mogą być dodawane niemal do wszystkiego. Wykonanie 1. Migdały zalej wodą i zostaw na noc. Po namoczeniu
w mojej kuchniDziś znów zabieram Was do Francji! Tym razem nie będziemy jeść eklerek z kremem budyniowym ( patissiere ) , a z przepysznym kremem cappuccino. Chrupiące ptysiowe ciasto, delikatny, niezbyt
Ostra na Słodkociekawa ich smaku..może odważę się i spróbuję je zrobić..W książce jest wiele [ 88] ciekawych przepisów , każdy z nich jest dokładnie opisany ..wiadomo co i jak zrobić..Ciasteczka, zupy, gołąbki, naleśniki, lody i wiele innych potraw..jest w czym wybierać i próbować nowe smaki..Ja już jedną potrawę z książki zrobiłam..mniam..pysznie było..kolejne potrawy czekają
Moje domowe kucharzenieWiecie kto miał dziś urodziny? Jeśli nie, to nie martwcie się, to trudne pytanie ;-) Otóż urodziny miała ulubiona lalka mojej córki :-)W prawdzie lalka ma tyle
Czary - gary w kuchniViolaPassion Skladniki: 3 szklanki mąki 1i1/2 szklanka cukru 1 margaryna temp. pokojowa 4 jajka 3 lyzki smietany 18 % 1 lyzeczka proszku do pieczenia Bulka tarta
Viola cooks with passion