ciasteczka - 38923 przepisów (strona:1626/2595)

PRZEPYSZNY CHLEBEK BANANOWY 178

Ten chlebek jest niesamowity,lekki,wilgotny i bardzo zdrowy :) Nadaje się na drugie śniadanie np.dla dzieci jak i na podwieczorek. Zakochałam się w smaku tego chleba

Mała w garnku miesza
KAKAOWO-KASZTANOWE AMARANTUSKI 151

Pamiętacie dmuchany ryż i szyszki robione właśnie z dmuchanego ryżu :)? Moje amarantuski zawierają dmuchany amarantus tzw.popping amarantusowy bo ryżu nie miałam :),wyglądem nie przypominają szyszek ale

Mała w garnku miesza
MUFFINKI BANANOWO-DAKTYLOWE 138

Uwielbiam te babeczki ;) robi się je szybko i są naprawdę pyszne,pulchne i bardzo słodkie :). Składniki (wychodzi 8 szt.babeczek o średnicy ok.6cm) 1 dojrzały banan 120g

Mała w garnku miesza
CHAŁWA SŁONECZNIKOWA 125

Przepis na tę chałwę znalazłam na którymś z blogów bardzo mi posmakowała więc udostępniam Wam :) I jeszcze ten słonecznik bardzo zdrowy :). Słonecznik, pyszne ziarenka niezwykle cenne

Mała w garnku miesza
PYSZNE BUŁECZKI MAŚLANE Z RODZYNKAMI 126

Takie bułeczki można zjeść na kolację i na śniadanie.Smakują nie tylko dorosłym ale także maluchom. SKŁADNIKI 1 kg mąki pszennej 150 g masła 500 ml

Mała w garnku miesza
Mini serniczki cappuccino 170

kawowego + 300 ml śmietany kremówki cukier puder kawa rozpuszczalna (proszek) Ciastka pokruszyć na piasek za pomocą wałka lub blenderem. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Na dno foremek wykładać pokruszone ciasteczka, wyrównać. Kremówkę podgrzać, dodać kawę, mieszać, do rozpuszczenia kawy. Zdjąć z ognia, przestudzić. Do misy przełożyć twaróg, jajka, kremówkę z rozpuszczoną kawą, cukry, mąkę pszenną i likier kawowy. Zmiksować tylko

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto kruche i francuskie – jak je przygotować? 204

Niekiedy przepisy na ciasta i ciasteczka wydają się być skomplikowane. Nic bardziej mylnego, bo w łatwy sposób można przygotować efektywne ciasta. Nieważne czy zdecydujemy się na ciasto kruche czy francuskie, warto zrobić je w domu. Te z pozoru trudne ciasta naprawdę można łatwo przygotować, a efekty zaskoczą wszystkich, którzy ich skosztują. Artykuł Ciasto kruche i francuskie – jak je przygotować

COOKMAGAZINE
Wegańskie, bezglutenowe Ferrero Rocher 149

Przepyszne. Obłędne. Wyśmienite. Do tego w wersji bezglutenowej i wegańskiej. Czego chcieć więcej? Hmm może trochę więcej samozaparcia, żeby kulek a'la Ferrero Rocher nie zjeść

CookYourself
Deser Pavlowa wg Aleex 145

łyżkę cukru pudru. 2. Przygotować szklaneczki lub pucharki. 3. Na dno każdej szklaneczki wsypać pokruszone dość drobno herbatniki. Można je zastąpić biszkoptami – jeśli wolimy. 4. Orzechy posiekać, rozsypać na ciasteczkach. 5. Do każdej szklaneczki rozłożyć porcję kremu śmietanowego pomieszanego z pokruszonymi bezikami. 6. Wierzch deseru ozdobić porcją frużeliny. 7. Podawać najlepiej zaraz po przygotowaniu. Te, które zostaną, przechowywać w lodówce

W mojej kuchni
Kruche półksiężyce Inka 171

włożyć do lodówki na minimum 30 minut, można dłużej. Piekarnik rozgrzać do 190 st.C. Ciastka piec przez ok. 10 minut, aż z piekarnika wydobywać się będzie piękny zapach, a ciasteczka przyrumienią się od spodu. Upieczone wyjąć z piekarnika, a po kilku minutkach, gdy stwardnieją zdjąć z blaszki i odstawić do wystudzenia na kratkę. Posypać cukrem pudrem. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Miseczki zbożowe z musem malinowo-miętowym 181

Gdy kiedyś na Pinterest  zobaczyłam takie miseczki, wiedziałam od razu, że je przygotuję. Pytanie tylko z czym... Pomysłów na "wypełnienie" miałam wiele, ale zwyciężyły maliny

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto Delicja 1356

Wiecie pewnie, że określenie delicja oznacza jakiś smakołyk, specjał. Abstrahując od znanych ciasteczek, nazwa tego ciasta jest według mnie jak najbardziej zasadna. Ciasto jest przewspaniałe. Zarówno całościowo jak i każda z warstw z osoba smakuje bajecznie. Delikatny biszkopt, brzoskwinie zatopione w galaretce a wszystko to przykryte czekoladową masą śmietankową. No prawdziwa delicja(specjał), mówię Wam:) Biszkopt: 5 jajek 3/4 szkl

Smaki Na Talerzu
Taszka - Petiscos, vinho i śpiew 131

dżemu z oliwy z oliwek. Moja rada jest taka, że najlepiej zamówić od razu oba na raz  — są tak dobre! Oczywiście jako najlepsze sobremesa sprawdzi się tradycyjne lizbońskie ciastko — pastel de nata (przedstawione na głównym zdjęciu). Podane na ciepło z odrobiną cynamonu wprawi każdego w prawdziwy błogostan. Myślę, że nic więcej nie pozostaje mi do dodania, może poza

Food Square
Sycylijskie cannoli 397

  Cannoli, czyli tradycyjny włoski deser- kruche rurki nadziane kremem z ricotty na mój sposób... nie na białym winie a na whisky (to akurat

Nastoletnie Wypiekanie

Proponowane wyszukiwania