Rafaello to jedno z naszych ulubionych ciast, dlatego często z nim eksperymentuję :) Dzisiaj mam dla Was kokosowe muffinki z migdałową niespodzianką w środku i pysznym kremem
Z miłości do słodkościNie przesłodzone, wilgotne dzięki zawartości jogurtu, z dużą ilością czarnej porzeczki. Proste i szybkie do zrobienia. Tanie. Bez wyszukanych produktów. Pyszne ❤❤❤ Składniki: 1 mały
Walijskie Pichcenie125 g masła 2 żółtka aromat cytrynowy 350 g mąki 3/4 szkl cukru pudru 2 łyżki nasion chia Masło z cukrem ucieramy, dodajemy żółtka, aromat i
Gotowanie jest łatwegrubsze niż 5 mm Piecz w temp. 180 C przez 10-12 minut na środkowej półce piekarnika. Smacznego! ps. Ciacha spokojnie wytrzymają tydzień i dłużej. Artykuł Owsianka w formie ciasteczek wegańskich pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfsklep okazał się zbyt dużym wyzwaniem. Przepis na ten wynalazek jest bajecznie prosty i wyjdzie również w postaci mniej białkowej, czyli bez dodatku odżywki, jednak wtedy o smak „ciasteczek” trzeba będzie zadbać inaczej. Składniki: 250 g półtłustego twarogu 350 g naturalnego jogurtu 2 łyżki miodu 2 miarki odżywki białkowej o smaku „Cookies and cream” (Whey Gold, Optimum) 5 łyżeczek żelatyny
Kate's KitchenDzisiaj będzie przepis na małe pączki z ciasta parzonego , takiego jak na ptysie. Pączki z kremem. Ponieważ podczas smażenia mocno rosną więc mają w środku dużo
Smaczna Pyzazmielonych w rozdrabniaczu migdałów. Chwilę jeszcze mielimy do powstania gładkiej masy. Wykładamy na folię spożywczą. Odkładamy do wystygnięcia. Marcepan można jeść bezpośrednio, lub wykorzystać go do deserów (muffinek, ciast, ciasteczek, tortów) Można go przechowywać nawet do miesiąca w lodówce. Artykuł Marcepan pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plZdrowe, razowe ciasteczka z dodatkiem kuleczek oblanych czekoladą oraz płatków owsianych, doskonała przekąska w ciągu dnia. SKŁADNIKI 100 g masła, 1 jajko, 1/3 szkl. cukru
słodki bratekrobię domowe mleka z orzechów i nasion, i szukam pomysłów na wykorzystanie pozostałości, jak macie jakieś pomysły chętnie poznam! Ja najczęściej dodawałam pozostałą pulpę po robieniu mleka orzechowego do ciasteczek. Tym razem postanowiłam wykorzystać ją do pesto z suszonych pomidorów. Oczywiście pesto możecie zrobić też, nie robiąc wcześniej mleka i wykorzystując całe migdały. To dobry pomysł na szybki i smaczny
Cooking for Emilyprecyzyjne proporcje i kilka dodatkowych wskazówek. Podzielona jest na rozdziały: Wprowadzenie Uwagi i wskazówki Śniadania Sałatki Kanapki, tarty,pizze Dania główne: wegetariańskie Dania główne: owoce morza, drób, mięso Słodycze Ciasteczka Placki i tarty Ciasta Puddingi i inne słodkości Przekąski i napoje na przyjęcia Miary Stwórz swoją własną kuchnię Podziękowania Alfabetyczny spis potraw Indeks potraw według posiłków Indeks składników Jest
Blondynka Gotujelubi niespodzianek? Ta była cudowna! W pudełku znalazłam znane i lubiane przeze mnie produkty, jak chia, które często używam do puddingów, czy słonecznik łuskany idealny do ciasteczek owsianych. Wspaniałą niespodzianką było dla mnie znalezienie w paczuszce mąki migdałowej oraz miechunki peruwiańskiej, o której – wstyd się przyznać – dotąd nie słyszałam. W styczniowej edycji znalazło się 6 pełnowartościowych i pełnowymiarowych
TetiisheriWitam serdecznie po dłuższej przerwie. Czasami trzeba sobie zrobić "urlop" bardzoooo go potrzebowałam... Wiem że czekacie na nowe przepisy, nazbierałam ich trochę, mam nadzieję że Wam
Takie tam pichceniePodobno w poniedziałek był najbardziej depresyjny dzień w roku, czyli tzw. Blue Monday. Pewnie jestem nieczasowa i nie nadążam już za nowościami, ale jak bududu pojęcia
brunetkawkuchniJak karnawał to karnawał. Każdy szaleje z pysznościami smażonymi na oleju i nie liczy kalorii. Mamy pole do popisu i możemy zrobić różne pączki, faworki, róże
Ewa w kuchnidwoma łyżkami mascarpone i cukrem pudrem na gładki krem. Dodać do kremu wanilię masę jogurtową owocową układać naprzemiennie w szklanych pucharkach. Deser ozdobiłam maleńkimi bezikami meringue. Można użyć dodolnych ciasteczek lub orzeszków. Przed podanie schłodzić w lodówce
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!