Przywołujemy wiosnę! Najlepiej zrobić to pysznymi, chrupiącymi ciasteczkami z orzeźwiającym, cytrynowym akcentem i kawałkami słodkiej, rozpływającej się białęj czekolady. Poprawa humoru gwarantowana! Składniki 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru jajko 1 1/4 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia sok i skórka z 1/2 cytryny 100 g białej czekolady Masło utrzeć z cukrem do białości. Dodać jajko i dokładnie zmiksować
Słodkie inspiracjewstawiłam. Sernik jest naprawdę bardzo smaczny, tylko mały ;) więc od razu lepiej podwoić porcję. Pięknej, wiosennej niedzieli! Składniki Spód 130 g maślanych lub czekoladowych herbatników 60 g masła, rozpuszczonego Ciasteczka zmielić, wymieszać z masłem. Wcisnąć przygotowaną masę w dno kwadratowej foremki o wym. 20x20 cm i schłodzić w lodówce na czas przygotowywania masy serowej. Masa serowa wszystkie składniki powinny być
Słodkie inspiracjeZapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 9 przepisów. Aga Ciasteczka z płatkami pszennymi , sezamem i słonecznikiem Paulina Kotlety rybne Marta Fasolowe browni od Laury Agnieszka Szpinakowy mix Danuta Sernik gotowany z mini rolsami Kasia Ucierane szybkie ciasto z wiśniami bez białego cukru i margaryny Joanna
Magiczne Życie Martyłyżki cukru pudru 1 opakowanie galaretki pomarańczowej bądź cytrynowej 600 g śmietany 36% + fix do śmietany 2 opakowania 1 budyń waniliowy+mleko do przygotowania budyniu (zalecenia na opakowaniu) dowolne ciasteczka owsiane np. Polewa czekoladowa gorzka-można kupić gotową lub zrobić samemu tarte orzechy włoskie Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę i miksując dodawaj po łyżce wody
Z Kuchni Do KuchniUwielbiacie jabłka? Macie dość szarlotki? Zróbcie "pierogi" z jabłkami - są to bardzo smaczne, kruche ciasteczka. Składniki: 3 szklanki mąki 225g margaryny zimnej 1 szklanka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 18% szczypta soli Przygotowanie: Mąkę z solą, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia wymieszać. Dodać żółtka, zimną
My World by Dagmara Rekzetrzeć na tarceo dużych oczkach. Z cukru, wody i soku pomarańczowego zagotować syrop. Gdy cukier całkowicie się rozpuści, dodać marchewkę. Gotować bez przykrycia, aż płyn odparuje. Przestudzić. Ciasteczka pokruszyć, dodać grubo posiekane orzechy i stopione, przestudzone masło. Wymieszać. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Wsypać masę ciasteczkową, ugnieść na dnie dłonią lub spodem łyżki. Podpiec
Pożeraczka, czyli raz adobrzePolecam puszyste muffinki. Takie zwykłe proste ale z niespodzianką w środku w postaci krówki. Małe słodkości szybko znikały więc nawet ich nie dekorowałam. składniki: 2 szklanki
Monia miesza i gotujeDzisiaj proponuję słodkie śniadanie czyli orkiszowe bułeczki z ciasta krucho drożdżowego , z dodatkiem kawy zbożowej, gruszek i twarożku. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, bo takie
Smaczna Pyzaprzygotowaniu, a od tej pory beza włoska nie stworzy Wam żadnego problemu! Koniecznie poczytajcie! BEZA WŁOSKA to stabilna gęsta beza wykorzystywana do dekoracji tortów, tart, ciast i ciasteczek. Swoim smakiem przypomina lubiane w dzieciństwie ciepłe lody – jest nieziemsko słodka i bardzo delikatna. Składa się z ubitych białek zaparzonych syropem cukrowym. Nie wymaga pieczenia, suszenia ani podgrzewania – to syrop
Ostra na SłodkoRADY: Ciasto półkruche robię zawsze wcześniej i zamrażam (przygotowanie sernika idzie wtedy błyskawicznie). Jest tak dobre, że warto mieć dodatkową porcję „na wszelki wypadek” lub z przeznaczniem na ciasteczka. Tak samo robiłam i tym razem. Zagniotłam wcześniej z 1 kg mąki i podzieliłam na porcje, z tego połowę przeznaczyłam do sernika, a z drugiej będą… ciastka z dziurką. Każdy rodzaj
mojewypiekiinietylkoblasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozbełtanym żółtkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni. Piec 20 - 30 minut, aż się przyrumienią. Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek
królestwo garówScones to brytyjskie ciastko wywodzące się ze Szkocji. Z mąki, masła, mleka i proszku do pieczenia. Możemy do niego dodać suszone owoce, jak w moim przypadku migdały, białą czekoladę i żurawinę, co kto lubi. Ja przepis znalazłam tutaj - klik . Jest rewelacyjne, nawet nie potrafię opisać jego smaku, bo trzeba go spróbować. Moje dziecko było zachwycone smakiem, zabrał nawet do szkoły
kruche babeczkiMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Cynamonowe bułeczki to pyszne, słodkie, pachnące cynamonem drożdżówki. Cynamon znany jest już z czasów starożytnych, podobno w Starożytnym Egipcie używano …
My Blueberry CornerNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u Gosi