Wszystkie produkty zmiksować w malakserze na konsystencje mokrego piasku. Naczynie żaroodporne lub okrągłą formę wysmarować masłem i obsypać na przykład mielonymi migdałami, lub po prostu bułką tartą. Zmielonymi ciasteczkami wyłożyć formę - spód i boki. Podpiec w piekarniku w temperaturze 170 stopni 10 minut. 4 dojżałe ale jeszcze żółte banany sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka pasty waniliowej 1 puszka
Piekarz-Kucharz-Garkotłukinnymi dodatkami, najlepiej by występował solo. Marakuja curd to rodzaj budyniowego kremu owocowego na bazie jajek, masła i cukru o bardzo szerokim zastosowaniu. Nadaje się do ciast, tart, tortów, ciasteczek, muffinek, babeczek, naleśników i lodów. To rodzaj kremu bardzo popularny w krajach anglosaskich, szczególnie znany lemon curd, używany także jako popularne smarowidło do chleba. Marakuja curd jest to na pewno
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!szpalcie bloga znajdziecie wielkanocne inspiracje z bloga Czerwień i błękit w zakładce Wielkanoc w kategorii Wielkanocne ciasta . Trochę się przez te prawie 8 lat uzbierało. Znajdziecie tam mazurki, babki, ciasteczka, serniki i ciasta przekładane. Na pewno znajdziecie coś pysznego dla siebie. Zapraszam serdecznie
Czerwień i błękitprawda, że będąc na diecie nie można jeść słodkiego. W weekend pozwalam sobie na słodki podwieczorek . Szukam wtedy przepisów na różnego rodzaju ciasta czy ciasteczka w wersji fit . Przerabiam je po swojemu i wtedy z czystym sumieniem mogę się delektować takim właśnie pysznym sernikiem. Ciasto to robi się na prawdę bardzo szybko . Do jego wykonania nie trzeba też wielu
Pobite gary Barbaryprzypomnieć pyszny przepis na bezglutenowe ciastka z żurawiną dla dzieci. Przepis jest na prawdę prosty, a ciastka pyszne ;-) BEZGLUTENOWE CIASTKA Z ŻURAWINĄ Wypróbuj też przepis na ciasteczka z ziarenkami dla całej rodziny
SMYKWKUCHNINiesamowity smak, mimo niewielkiemu nakładowi pracy. Bardzo dobrze pasują tu maliny, które sprawiają, że całość nie jest mdła, a pucharki prezentują się ślicznie. Polecam :-) Składniki (5 porcji) 10 sporych ciasteczek (dowolnych, Waszych ulubionych - u mnie domowe) tabliczka czekolady opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru (na 500 ml mleka) * 6 łyżek cukru 400 ml mleka 250 ml zimnej kremówki 2 banany
Słodkie inspiracjeCiasteczka bardzo podobne do serii tych ( klik ), tyle tylko że bez dodatku płatków owsianych, dzięki czemu są bardziej chrupiące i maślane. Mają ładny, lekko brązowy kolor przez użycie cukru trzcinowego i mąki razowej. Rozeszły się bardzo szybko :) Składniki 110 g masła w temp. pokojowej 150 g cukru trzcinowego 75 g cukru białego 1 duże jajko łyżeczka ekstraktu z wanilii łyżeczka
Słodkie inspiracjededykacją dla Ciebie :-) Już wyjaśniam dlaczego. Otóż po wyjęciu tych ciastek z piekarnika i spróbowaniu rodzicielka moja kazała zaznaczyć ten przepis koniecznie do powtórnego wykonania, bo bardzo jej poniższe ciasteczka zasmakowały. I w sumie się nie dziwię, bo są również moimi faworytami. Lekko słodkie, bardzo delikatne, maślane i chrupiące. Polecam! Składniki 280 g mąki pszennej 100 g zmielonych migdałów
Słodkie inspiracjesernik robiłam dwa dni z rzędu, bo tak wszystkim zasmakował. Po schłodzeniu jest jeszcze smaczniejszy. Bardzo kremowy, mleczno-czekoladowy. Mniam! Składniki Spód 200 g ciasteczek zbożowych w czekoladzie (np. Holenderskie lub Digestive) 50 g masła Masło roztopić i wymieszać z pokruszonymi ciastkami. Wyłożyć dno formy wyłożonej papierem do pieczenia. Masa serowa 350 g twarogu śmietankowego lub tłustego twarogu sernikowego
Słodkie inspiracjepłatki kukurydziane przygotowany w taki sposób, jak tutaj (klik), że długo nie zwlekałam z kolejnymi słodkościami z chrupkami w roli głównej. Tym razem dorzuciłam je do moich ulubionych, maślanych ciasteczek. Przepis wielokrotnie wypróbowywany, choć zawsze w wersji z wykrawaniem ciastek. Teraz uprościłam ten proces i postawiłam na pewien sprytny myk... Składniki (1 blaszka ciastek) Karmelizowane płatki 35 g płatków kukurydzianych
Słodkie inspiracjebloga, przerzuciłam posty do 'Roboczych' lub dawno temu postanowiłam zmienić zdjęcia i nic poza postanowieniem w tym kierunku nie zrobiłam ;) Zaczynam od starego, ale jakże dobrego przepisu na ciasteczka. Znacie je dobrze, bo stosunkowo często ostatnio się tutaj przewijają. W tej wersji są przepyszne i takie już jesienne :) Składniki 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki brązowego cukru 115 g masła
Słodkie inspiracjeZnów owsiane ciasteczka. Przepraszam Was z powielanie przepisu, ale do tych ciastek mamy słabość od niedawna. Robiłam wiele razy różne tego typu słodkości, ale nigdy nie cieszyły się szczególnym powodzeniem, natomiast ostatnio mój Brat rozsmakował się w takich kupnych odpowiednikach, więc postanowiłam go przestawić na domową wersję. I ta przypadła mu do gustu
Słodkie inspiracjeoryginalna nazwa, ale każdy się z nią zgadza. Piekłam kilka rodzajów ciasteczek na jedno popołudnie i te zdecydowanie smakowały wszystkim najbardziej i najszybciej zniknęły. Cóż, nie ma się co dziwić, w końcu masło orzechowe+czekolada to przysmak znany nie od dziś. Składniki 150 g masła jajko szklanka trzcinowego cukru łyżka cukru z wanilią 1/2 szklanki masła orzechowego 1 1/4 szklanki
Słodkie inspiracjebabeczek - kakaowych z gorzką czekoladą, budyniowym, śmietankowym kremem i dodatkową kostką czekolady na wierzchu. Kremu może Wam trochę zostać, ja jego pozostałości zrobiłam przekładany deser z bananem i korzennymi ciasteczkami. Składniki (ok. 15-18 babeczek) 150 g margaryny niepełna szklanka cukru 3 jajka 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii szczypta soli 2 1/3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 2 łyżeczki
Słodkie inspiracjecukru 3 łyżki mąki pszennej łyżeczka ekstraktu z wanilii Jabłka wymieszać w dużej misce z sokiem z cytryny, cukrem, mąką, szczyptą soli i ekstraktem z wanilii. Nadzienie do ciasteczek 4 łyżki miękkiego masła pół szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli W małej miseczce wymieszać miękkie masło z brązowym cukrem, cynamonem i szczyptą soli. Dodatkowo
Słodkie inspiracje