Moje ulubione dietetyczne ciasteczka owsiane ze słonecznikiem. Ciastka te piekę często w niedzielę dla moich dzieci. Jeśli coś zostanie, pakujemy je do szkoły lub zabieramy do pracy. To bardzo zdrowe ciastka. W przepisie jest niewiele cukru, który można też śmiało zastąpić miodem. Mąkę pszenną można zastąpić owsianą. Jeśli masz dostęp do płatków i mąki owsianej bez glutenu, to masz już
AniaGotuje.plciasteczka to wynik mojej ochoty na coś słodkiego. Miało być w miarę zdrowo, ale nie chciałam robić kolejny raz ciastek owsianych. Fakt, uwielbiamy je, ale można czasem wymodzić coś nowego, a równie smacznego. Stąd pomysł na mąkę pełnoziarnistą i brak dodatku cukru. Mi brak cukru zupełnie nie przeszkadza, bo rekompensują go dodane daktyle i żurawina oraz pozostałe nasionka. Jeśli jednak
Mieszam w Garnkuśrodku. Układamy na blaszce i pieczemy w 190 °C przez ok 10 min (do zrumienienia). Studzimy. Gotowe „ciastka” smarujemy pastą chrzanową, nakładamy plaster buraka i przykładamy drugim posmarowanym ciasteczkiem. Podajemy zaraz po przygotowaniu
Kuchnia w czekoladzieprzygotowuję partię bez przypraw, a dla reszty rodziny dodaję ulubione zioła i dodatki. Tym sposobem wszyscy są usatysfakcjonowani i zdrowo najedzeni. Dzisiejszą wariację obiadową dla mojego niemowlaka nazwałam wytrawnymi ciasteczkami. Jeśli bowiem odpowiednio je upieczemy, to uzyskamy chrupiące ciacha dla nas, a przy innej temperaturze i czasie pieczenia - mięciutkie placuszki dla maluszka. Takie ciastka możemy personalizować, tj. zmieniać rodzaj
Jeść, by żyć w zdrowiuposypujemy migdałami. Na wierzch wykładamy twarożek oraz wiśnie. Drugi kawałek ciasta rozwałkowujemy i wycinamy w nim serduszka, bądź inne otworki. Przykrywamy nim wiśnie, zlepiając rogi ciasta. Powstałe z wycinania ciasteczka, możemy ułożyć na […] Artykuł Cherry pie | Tarta z twarożkiem i wiśniami pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogsmak zdrowia! Figi suszone Goldenberry – miechunka suszona Morwa biała suszona Polecam suszone owoce HELIO , są zdrową przekąską, idealnie nadają się jako dodatek do śniadań, wypieków, dekoracji ciast czy ciasteczek. Wspaniała przekąska przed tv. Smacznego
Zasmakuj KuchniDelikatny, piankowy sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami . Ten niebiański sernik z galaretką i spodem z ciasteczek będzie idealny nie tylko na Walentynki, ale i na przyjęcie urodzinowe i inne okazje. Gorąco polecam również mój sernik na zimno śnieżny puch z dodatkiem wiórków kokosowych
AniaGotuje.plCiastka, ciasteczka-nasze ulubione przekąski. 😊 Z dodatkiem orzechów i posypane cukrem pudrem można jeść garściami.😆 Ostatnio jakoś mam pecha do mąk, bo już druga mi się kończy terminem. Mało piekę, bo aktualnie jestem na redukcji po masie🐷, z czego słodkości ponad kalorykę robię tylko raz na tydzień. Wolę kaszę zjeść czy ryż zamiast mąki do obiadu.😜 Ale na szczęście
Zdrowie i pysznie na talerzuSKŁADNIKI SUCHE: - 2 szkl. maki pszennej - 1/2 szkl. cukru - 15g. cukru waniliowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli SKŁADNIKI MOKRE: - 1 szkl. mleka - 1/2 szkl
Dziś Ja gotujeKrucho - drożdżowe ciasteczka o dowolnym kształcie. Nie bardzo słodkie i nie bardzo pracochłonne. Składniki: 60 dag mąki 30 dag masła lub margaryny 2 łyżki cukru 1,5 dag drożdży 3 zółtka 4 łyżki śmietany 1 opakowanie cukru wanilinowego Dodatkowo: marmolada lub powidło cukier puder Mąkę posiekać z margaryną. Drożdże wymieszać ze śmietaną. Połączyć wszystkie składniki
Praktyczna plgładką masę. W smaku mają być wyczuwalne kawałki ciecierzycy. Pastę podajemy tak jak np. na zdjęciu, na małych kanapkach, które przygotujemy wycinając krążki przy pomocy np. foremki do ciasteczek. Pastę np. na kanapkach podajemy posypaną wędzoną papryką i startym grana padano. To idealny dip do warzyw i mięs burgerów i innych pyszności. Przed podaniem najlepiej włożyć do lodówki
Moja smaczna kuchniaodpoadają, bo czytanie przy gorączce nie sprawdza się u mnie najlepiej. I tak od piątku nadrabiam włoski klasyki, przy okazji ucząc się języka Do kina włoskiego przygotowałam sobie włoskie ciasteczka inspirowane włoskimi Zaletti – bułeczki jaglane . Oryginalnie przygotowuje się je z mąki kukurydzianej, stąd też ich nazwa – zaleti to w dialekcie weneckim ,,żółty”. Ja jednak nie przepadam
365 dni dookoła kuchniFaworki nieodmiennie kojarzą mi się z końcem karnawału – ostatkami i Tłustym Czwartkiem. Te faworki są delikatne i kruchutkie, z pęcherzykami powietrza. W ogóle faworki są
Mieszam w Garnku