Ciasteczka owsiane z płatków owsianych, bez dodatku mąki i jajek. Osoby na diecie bez mlecznej mogą masło zastąpić masłem klarowanym lub sojowym. Bardzo proste i szybkie do wykonania. Miękkie, słodkie z wyraźnym smakiem banana. Idealne na drugie śniadanie czy podwieczorek. Polecam :) SKŁADNIKI: 300 g płatków owsianych bezglutenowych 80 g masła orzechowego ( bez cukru) 110 g miękkiego masła 1 dojrzały banan
Kuchnia bezglutenowaosączonych z syropu (latem można użyć świeżych wydrylowanych) 2 łyżki drobno posiekanych orzechów arachidowych Tartę zaczynamy od przygotowania spodu: Czekoladę rozpuszczamy do płynnej konsystencji w gorącej kąpieli wodnej. Ciasteczka łamiemy na kawałki wrzucamy do malaksera i mielimy na pył, mieszamy z płynnym masłem oraz płynną czekoladą, aż masa będzie jednolita i mokra, wysypujemy masę do tortownicy, lekko dociskamy
Wanilia i KardamonBardzo jestem zadowolona z efektu. Ciasto kruche jak pokruszone ciasteczka, krem pyszny a beza mój faworyt Wszystko razem pasuje świetnie. Wykonanie ciasta kruchego – do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, żółtka. Masło pokroić na małe kawałki. Zagnieść szybko ciasto na gładką masę. Możecie użyć miksera i nastawić na pulsacyjne wyrabianie ciasta. Thermomix wyrabianie ciasta do naczynia miksującego
Kuchnia Pokoleńpół za pomocą noża albo specjalnej żyłki do przecinania ciast. W blaszce można ułożyć na dnie papier, a następnie układać kolejno: warstwa biszkoptu, budyń z soku, warstwa ciasteczek typu PetitBourre, śmietanka z galaretką, druga warstwa biszkoptu. Do rondelka włożyć śmietanę, kakao i cukier. Podgrzewać na małym gazie co jakiś czas mieszając. Doprowadzić do wrzenia, ściągnąć z gazu. Gdy polewa
Czerwony GupikPyszne chrupiące, a w środku mięciutkie, takie są moje kokosanki. Na sobotę i niedzielę jak zwykle musi być coś słodkiego, mam dla Was przepis na pyszne ciasteczka kokosowe. Składniki 250 g wiórków kokosowych 150 g cukru 50 g masła 3 białka 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub tortowej 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie Masło rozpuść i dodaj 100 g cukru
KurnikowoJeśli szukacie czegoś szybkiego do zrobienia, to przepis jest właśnie dla Was. Jakie są zalety wafli? Całkiem sporo ich wychodzi, przy stosunkowo niskim nakładzie pracy. Dodatkowo
Mieszam w Garnkupieczenia, sól) i dokładnie wymieszać. 4. Na koniec pokroić czekoladę na małe kosteczki i dodać do ciasta. 5. Na formie do pieczenia ułożyć papier do pieczenia i uformować ciasteczka (porcja na jedno ciastko - pół łyżki stołowej). Ciastka układać w odstępach. 6. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 13 minut, termoobieg. Smacznego
Serce zamknięte w formie pysznościTak spojrzałam w archiwum bloga, że dawno nawet nie było żadnego przepisu na muffiny, więc teraz nadrabiam.😊Chcąc wykorzystać mąkę kokosową, której mam troszeczkę w nadmiarze
Zdrowie i pysznie na talerzuDrożdżowe ślimaczki z cynamonowym pachnącym nadzieniem.Polecam! składniki: 450 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 200 ml mleka 2 jaja 50 g masła ( roztopione) 100 g
Z Marcepanemżeby masło miało miękką konsystencję - żeby nie było "prosto" z lodówki. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, dużą łyżką wykładamy naszą masę, formując z niej okrągłe, nie za duże ciasteczka. Podczas pieczenia zwiększą one swoją objętość wiec nie mogą być ułożone ściśle. Pieczemy 10-11 minut w 200 stopniach
BezglutenowaIzabelazrobi Wam się masło migdałowe Masa migdałowa powinna być zbita i podczas schładzania może pękać. Masę rozpłaszczamy, najlepiej dłońmi i rozgniatamy na grubość 1 cm. Za pomocą wykrawaczek do ciasteczek wykrawamy wymarzone kształty. Ja akurat wykrawaczki w kształcie serduszka nie miałam, więc radziłam sobie ręcznie. Gotowe marcepanki wkładamy do lodówki, aby schłodziły się. Jeżeli bardzo zależy Wam na czasie
Kate's KitchenKulki mocy na stałe zagościły w naszym domu. Trzy kulki z kawą to nasz stały podwieczorek, co najważniejsze niskokaloryczny i pozwalający nam trwać w zdrowym odżywianiu
Gotowanie i blogowanie2 szkl maki pszennej 1 szkl mąki graham 2 jajka 1 szkl cukru 250 g masła lub margaryny garść ziaren sezamu i słonecznika (mieszane) do
Gotowanie jest łatwekońcówką i wyciskać na papierze do pieczenia rozetki. Następnie odstawić, aby wyschły na 6 do 12 godzin. Wysuszone zefiry odklejać od papieru i skleić dwa razem (jak ciasteczka) obsypać cukrem pudrem. Powodzenia
Piekarz-Kucharz-Garkotłukszklanki mleka pół szklanki suszonych śliwek łyżka nasion chia (można użyć siemienia lnianego) przyprawy: cynamon, mielone goździki, kurkuma, gałka muszkatołowa, imbir dodatkowo do podania jogurt, orzechy włoskie, mandarynka, rozgniecione ciastko owsiane Sposób przygotowania: Marchewkę zetrzyn na drobnych oczkach. Wrzuć do garnka. Dodaj płatki owsiane oraz mleko. Gotuj. Dodaj przyprawy oraz suszone śliwki oraz nasiona chia. Mieszaj do momentu kiedy owsianka
wysmienity