ciasteczka - 38923 przepisów (strona:1567/2595)

Kokosowe kulki a’la Raffaello 216

gotować na jego bazie budyń, kleiki czy przygotowywać mleczne koktajle lub domowe jogurty. Wiórki kokosowe, tak jak płatki kokosowe, mogą stanowić świetną dekorację deserów . Wykorzystywane są również do kokosowych ciasteczek – popularnych kokosanek, ciast , tortów , kremów, trufli, budyniu… i nie tylko. Kokos można jeść również prosto ze skorupy, tj. zaraz po jego rozłupaniu. Miąższ nadaje się też jako dodatek do ziemniaczanego

mojewypiekiinietylko
Sernik na zimno z bananów i serków homogenizowanych 117

wrzątku rozpuść żelatynę. Przelej do misy blendera dodaj banany, mleko, serki i ser biały zmiksuj dokładnie.  Do średniej wysokiej tortownicy lub dużej niższej, na dno włóż kilka kruchych ciasteczek lub biszkoptów, możesz też zrobić sernik bez spodu. Wylej masę i wstaw do lodówki na godzinę. - 3/4 szklanki zmiksowanych truskawek i wiśni (użyj dowolnych owoców mogą być mrożone

SMYKWKUCHNI
Koreczki, przekąski i przystawki. Imprezowe hity! 3772

MINUT PRZEPIS TUTAJ KRUCHE ROGALIKI Z CIASTA SEROWEGO PRZEPIS TUTAJ FAWORKI – IDEALNIE KRUCHE PRZEPIS TUTAJ SZYBKIE ROGALIKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ BAJADERKI PRZEPIS TUTAJ ROGALIKI TRZYSKŁADNIKOWE PRZEPIS TUTAJ MAŚLANE CIASTECZKA KWIATKI PRZEPIS TUTAJ FAWORKI NA PIWIE PRZEPIS TUTAJ   POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY

Blog z Apetytem
Babeczki z pulpy marchewkowej, jabłkowej i gruszkowej 218

Jeśli robicie soki przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej, to pewnie zdarzyło Wam się zastanawiać, co zrobić z sporą ilością miąższu, z wyciśniętych owoców czy warzyw. Mimo, że

Kierunekuchnia
Makowiec japoński 205

wodę. Szybko wyrabiamy ciasto. Przekładamy do woreczka i wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień wałkowujemy na wielkość blaszki (ciasta trochę zostanie, można za jednym zamachem upiec kilka ciasteczek). Formę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i nakłuwamy je widelcem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C na 20 minut. Gotowe, po wyjęciu z piekarnika zostawiamy w formie

mojewypiekiinietylko
Muffinki kukurydziano-sojowe z cebulą i olejem porowym (bez glutenu) 137

Muffiny są przepyszne i smakują jak jedne z najlepszych mięciutkich bułeczek. Zrobiłam test świeżości i przyznam, że nawet na trzeci dzień nic nie straciły na miękkości

Di gotuje
BATONIKI OWSIANE 159

Pyszne, bardzo pożywne i słodkie batoniki owsiane z dodatkiem ziaren. Nie są to batony w wersji fit, zawierają tłuszcz, miód oraz brązowy cukier. Fajna przekąska na

Pani na deser
Salame di cioccolato, czyli włoskie salami czekoladowe 138

zwinąć jak salami. (Końce powinny być szczelnie zaciśnięte.)  Czekoladowe salami schłodzić w lodówce, aby masa całkowicie stężała. Po tym czasie udekorować cukrem pudrem.  (*) Tym razem dodałam herbatniki, ciasteczka maślane i regionalne - Cukry Nyskie .  Herbatniki są cięższe, więc warto ich dodać 250g. Jeśli również dodacie lżejsze ciastka to wystarczy pokruszyć ich mniej

Di gotuje
Muffinki z kawałkami czekolady 95

SKŁADNIKI SUCHE: - 250g mąki - 100g cukru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej - 1 łyżeczka soli SKŁADNIKI MOKRE: - 1 szkl. mleka - 1/3 szkl

Dziś Ja gotuje
Łaciate muffinki 125

bazie dwóch rodzajów ciast ale myślę że nie ostatnie. Przepis pochodzi z bloga Kruszynowe kucharzenie...   Te muffinki będą idealne dla wszystkich wielbicieli niezbyt słodkich ciast i ciasteczek. Wypróbujcie. Składniki potrzebne do przygotowania łaciatych muffinek: Ciasto kakaowe: 2,5 szklanki mąki, szklanka cukru pudru, 2 jajka, 2 łyżki kakao, cukier waniliowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody

Gotuj Się Kto Może
Pastéis de nata, czyli to co w Portugalii najpyszniejsze 135

ciasta francuskiego, wypełnione kremem budyniowym z dużą ilością żółtek. Pochodzą z lizbońskiego klasztoru hieronimitów w Belem, gdzie zakonnicy używali białek do krochmalenia habitów, a żółtka zaczęto wykorzystywać do produkcji ciasteczek. Są one przepyszne w smaku, szczególnie zaraz po wyjściu z pieca, lekko opruszone cynamonem! Składniki: 12 babeczek - 2 płaty ciasta francuskiego - 1,5 łyżki mąki pszennej - 0,5 szklanki cukru

Receptura smaku
Chleb z dodatkiem mąki z pszenicy Kamut i świeżej pokrzywy 169

połączeniu z innymi mąkami. Już na pierwszy rzut oka, z samej mąki Kamut nie upieczemy dobrego chleba. Przynajmniej tak mi się wydaje. Na pewno będzie dobra do kruchych domowych ciasteczek czy krakersów. Wcześniej namoczone ziarno i ugotowane można dodawać do sałatek czy innych dań jak również do ciasta chlebowego zamiast lub w połączeniu z ziarnami słonecznika, dyni czy sezamu. Kamut

Leśny Zakątek
#25 Muffiny pełnoziarniste z jabłkami 209

Na samym początku chciałbym zaprosić na świeżo otwartego, mojego instagrama, na którym wcześniej dowiecie się co ciekawego można zrobić na obiad. Tam również pokazuję swoje podróże

Taste of imagination
Gofry drożdżowe – wafle z ciasta drożdżowego 149

Przepisów na gofry jest sporo, chociaż najbardziej znany jest jeden rodzaj gofrów z ciasta z dodatkiem proszku do pieczenia. Podobne przeważnie można zjeść latem, w budkach

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania