Idealnie aksamitny sernik z twarogu, mascarpone i białej czekolady. Wyrósł bardzo równy i naprawdę wspaniale się kroi. Przyznam, że skorzystałam z ułatwień – gotowej masy kajmakowej i spodu z ciasteczek
BullioUżywana jest do wzbogacenia wielu ciast, ciasteczek, bułeczek i deserów. Warto sobie zapamiętać podstawowe proporcje i wzbogacać je w miarę potrzeb o zmielone orzechy, migdały czy cynamon. Możliwości jest naprawdę wiele. 200 g mąki pszennej 100 g cukru, najlepiej domowego waniliowego 100 g masła Wszystkie składniki rozcieramy w palcach do uzyskania mokrych okruszków. Gdy chcemy uzyskać większe okruchy wystarczy
Smakołyki AsiWykonanie: 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. 2. Następnie trochę ciasta wałkujemy i foremką w kształcie kwiatka wycinamy ciasteczka ( taką ilość, żeby ułożyć je wokół ciasta ). Pozostałe ciasto dzielimy na dwie równe części. Jedną część wałkujemy i wykładamy do tortownicy o średnicy około 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia
Izabelawkuchnilukrem 3. Sernik na kruchym cieście z wiśniami 4. Piaskowa babka z pomarańczową nutką 5. Tort orzechowy 6. Krówkowe muffinki z kremem 7. Aksamitny sernik z ajerkoniakiem 8. Kruche ciasteczka z kajmakiem i żurawiną 9. Bezowe gniazdka z bitą śmietaną, migdałami i jajeczkami 10. Wielkanocny mazurek z powidłem, kajmakiem i bakaliami
Izabelawkuchnimargaryna do posmarowania blaszek Wykonanie: 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie wałkujemy je cieniutko na lekko posypanej mąką stolnicy, kroimy w kwadraty takiej wielkości jakie chcemy mieć ciasteczka. Układamy je na blaszkach posmarowanych masłem lub margaryną. 2. Następnie każdego krakersa za pomocą pędzelka smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy papryką i kminkiem. 3. Krakersy pieczemy około 10 minut w temperaturze
Izabelawkuchniproduktem gotowym do spożycia w formie kremu. Świetnie sprawdza się też jako zamiennik masła do smarowania pieczywa. Po za tym doskonale podkreśla smak przeróżnych deserów, koktajli, owsianek, ciast, ciasteczek, czy naleśników. Kto się skusi na porcyjkę zdrowia? (1 porcja) 200 ml zsiadłego mleka 1 banan 1 łyżka musu kokosowego ( Foods by Ann ) 1 łyżka wiórków kokosowych Wszystkie składniki należy
Di gotujeboczki. I wcale, a wcale nie trzeba czekać miliona minut, żeby ciasto bardzo wyrastało, dojrzewała czy co tam jeszcze, co odwlekało by ten piękny moment zanurzenia zębów w mięciutkim ciasteczku. Składniki: - 500g mąki pszennej - 4-5 dag drożdży - 1 szklanka letniego mleka - 80g cukru - 100g płynnego masła - 1 jajko - szczypta soli do środka - 8 łyżek cukru biały lub brązowy
Farmażonyciasto średnio przypadło do smaku, ale postanowiłam je opublikować ponieważ wiem, że niektórym na pewno posmakuje, a dodatek tych czekoladowych, gorzkich piegów powoduje, że wygląda jak takie duże amerykańskie ciastko ;) :) Składniki na tortownicę o śred. 23 cm: 150 g masła 100 g cukru lub ksylitolu 3 jajka 100 g mąki gryczanej 100 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej
Gotowanie...to proste !O KANELBULLAR pierwszy raz usłyszałam na warsztatach kuchni szwedzkiej ( Scandynavian Love Fika ) z Szefem Kuchni Michałem Godyniem organizowanych w Electrolux Taste Center. Były to niesamowicie pyszne
Ostra na SłodkoJestem, chwilę mnie nie było ale już jestem. Wiem powtarzam się. Dzisiaj pyszne wręcz idealne ciasto, lekko słonawe ale słodkie, czekoladowe ale nie kakaowe, wilgotne ale
Kuba GotujeObiecany przepis na mega pyszny torcik potrójnie orzechowy. Tym razem połączenie dość leniwe jak na mnie i dość mocno orzechowe, patrząc na ostatni tort orzechowo-karmelowy
Kuba GotujeKocham instagram, znajduję tam pełno pomysłów na nowe posty, sami też tam namawiacie mnie do robienia niektórych ciast! Dzisiaj obiecane brownie czyli ciasto będące dosłownie upieczoną
Kuba GotujeWyczekiwane bardziej niż święta ciasto oreo z tym cudownym kremem, to czasochłonne aczkolwiek bardzo proste do przygotowania ciasto. Ale warte jest każdej minuty spędzonej w kuchni
Kuba Gotujelodówce co najmniej godzinę – aż smaki się przegryzą. Przed podaniem warto polać baba ghanoush oliwą, posypać wędzoną papryką oraz pestkami granata i kolendrą. Podajemy z pieczywem. Zobacz także: Ciasteczka piwne z parmezanem Biorę udział w "Książęcych Mistrzostwach Smaku". W... Pasztet drobiowy - dwuwarstwowy Pasztet drobiowy jest znacznie mniej tłusty od tradycyjnego ... Chipsy z jarmużu Chipsy z jarmużu znajdziecie
Poezja smakuDo przygotowania tych rogalików potrzebne są trzy tylko składniki.Rogaliki są przepyszne.Jako nadzienie trzeba użyć marmolady nie np.dżemu bo dżem wypłynie podczas pieczenia albo użyć
Mała w garnku miesza