ciasteczka, które można jeść bez wyrzutów sumienia, bo są bardzo zdrowe. Zrobione z nietypowych składników, bo rzadko się zdarza, aby ciastka zawierały fasolę i były przy tym bardzo smaczne. Oprócz fasoli w składzie jest też masło orzechowe i syrop klonowy, który można zastąpić miodem. Całkowicie bezglutenowe, bezjajeczne, beznabiałowe – czyli samo zdrowie. Po upieczeniu długo pozostają wilgotne w środku, mają
To co kochamtrudno było mi zdecydować się na konkretny przepis. Część przepisów zawierała makę ziemniaczaną i pszenną w stosunku 2:1, ale bałam się tego bardzo piaskowego smaku i upiekłam ciasteczka dodając te mąki w stosunku 1:1. Większa ilość mąki ziemniaczanej sprawia, że pieczarki wychodzą popękane, co daje również ciekawy efekt wizualny. Kształt pieczarki uzyskuje się za pomocą szyjki małej butelki
To co kochamKruche ciasteczka w formie gwiazdek z landrynkowym witrażykiem. Do upieczenia ciastek użyłam kruchego ciasta podstawowego, dosmaczonego imbirem, a do zrobienia szkiełka mentolowych landrynek. Jak wyszły – oceńcie sami. Składniki: ? 300 g mąki pszennej ? 200 g masła ? 100 g cukru pudru ? 1 jajko ? 1 łyżeczka imbiru (suchej przyprawy) ? 1 opakowanie niebieskich landrynek Wykonanie: ? Mąkę pszenną wymieszać z cukrem pudrem i zagnieść
To co kochamRożki w wodzie podchodzące – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Czarnorzeki, gmina Korczyna, powiat krośnieński Rożki według przepisu Koła Gospodyń Wiejskich Czarnorzeki to krucho-drożdżowe ciasteczka z marmoladą. A dlaczego w wodzie podchodzące? Jednym ze starych sposobów na smaczne ciasto krucho-drożdżowe jest zanurzenie go w wodzie na czas wyrastania. Kiedy ciasto wypływa do wierzchu, to znak, że jest już odpowiednio wyrośnięte. Metoda
Trzeci talerzwsypujemy cukier puder i stopniowo wlewamy gorącą wodę, łyżka po łyżce, ciągle mieszając, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję – gęstą ale lejącą. Pierniczki możemy polać tworząc esy-floresy *** *** Możemy też ciasteczka zanurzyć w lukrze jedną stroną i odłożyć na kratkę do zaschnięcia polewy *** *** Gdy polewa zastygnie, pierniczki możemy poukładać jeden na drugim *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Ciasta i wypieki
Blog z Apetytemwersja na jogurcie. Mięciutkie, pyszne pierniczki. Ciekawe czy te pierniczki wytrzymają do świąt, bo u mnie każda wersja pierniczków znika bardzo szybko Dzieci uwielbiają wszystkie miękkie pierniczki i świąteczne ciasteczka. A jak jest u Was? Jak zrobić miękkie pierniczki na jogurcie? Przygotowanie takich pierniczków jest naprawdę proste. Wystarczy kilka podstawowych składników, gęsty jogurt naturalny i oczywiście dobrej jakości miód
Słodkie okruszkiwsypujemy cukier puder i stopniowo wlewamy gorącą wodę, łyżka po łyżce, ciągle mieszając, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję – gęstą ale lejącą. Pierniczki możemy polać tworząc esy-floresy *** *** Możemy też ciasteczka zanurzyć w lukrze jedną stroną i odłożyć na kratkę do zaschnięcia polewy *** *** Gdy polewa zastygnie, pierniczki możemy poukładać jeden na drugim *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Ciasta i wypieki
Blog z ApetytemCześć Kochani, święta coraz bliżej, więc chcę Was dziś zaprosić na pyszne i wszystkim znane ciasteczka orzeszki. Robi się je za pomocą specjalnej formy, ja posiadam specjalną patelnię, która służy mi już wiele lat, i świetnie smaży orzeszki. Orzeszki możecie przygotować z dowolnym kremem, ja tym razem polecam czekoladowo-orzechowy. Zapraszam też na krótki film z przygotowaniem orzeszków SKŁADNIKI
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuChocolate chip cookies, czyli słynne amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady. Chrupiące na wierzchu, miękkie w środku, najlepiej smakują jeszcze ciepłe, ale są doskonałe także na drugi, czy trzeci dzień. Tak słyszałam... U nas nigdy tyle nie przetrwały;) 150 g masła 300 g mąki pszennej 100 g cukru białego 100 g cukru trzcinowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii albo trochę
Kulinarne InspiracjePyszne, kruche ciasteczka orzechowe. Bardzo proste do zrobienia, więc będą super przepisem do zrobienia dla małych pociech. Składniki: żółtka 3 szt, margaryna lub masło 250 g, cukier puder 200 g, mąka pszenna 0,5 kg, orzechy włoskie drobno pokrojone 200 g, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, Sposób przygotowania: Margarynę lub masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, a następnie pozostałe
kulinarne odsłony paticiasteczka to wspomnienie z dzieciństwa. W zeszłym roku zainwestowałam w patelnię do ich przygotowania. Te słodkości są również popularne w Bułgarii, Ukrainie czy Litwie. Składniki: Orzeszki: 500 g mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 150g masła 3 jajka 5 łyżek śmietany 1 łyżka octu 1 łyżeczka sody oczyszczonej Krem: 1 szklanka mleka 4 łyżki cukru 2 szklanki zmielonych orzechów
Kuchnia domowa Animięsa (w tym bez ryb) bez nabiału bez jajek bez miodu bez żelatyny Wśród receptur znajdziesz zupy, dania główne, przystawki na ciepło, przystawki na zimno oraz ciasta i ciasteczka. Wykaz wszystkich przepisów oraz ich opis znajdziesz poniżej. Zainspiruj się na wegańskie Święta! Gdzie kupić eBooka z wegańskimi przepisami na Święta? EBooka możesz kupić tutaj – https://www.estante.pl/produkt/kulinaria/kuchnia-roslinna/12-weganskich-przepisow-na-wigilie-i-swieta/ UWAGA
Via GustoBardzo proste, złociste i zdrowe ciasteczka, słodzone bananem, a więc bez dodatkowego cukru. Łatwe do zrobienia. Idealne na drugie śniadanie lub przekąskę. Składniki (ok. 8 dużych ciastek): 1 dojrzały banan 2 szklanki płatków owsianych 4 kopiate łyżki masła orzechowego crunchy 1 jajko ok. 50 g pokrojonej gorzkiej czekolady Wykonanie: Płatki wsypać do blendera i krótko zblendować, żeby były drobniejsze (można
Healthy food explorerMega fajna dekoracja na stół, fajna zabawa z dzieciakami na Halloween, pająki z ciasteczek Oreo. Robiliście kiedyś? Czytaj więcej
Ana Mari's worldMega fajna dekoracja na stół, fajna zabawa z dzieciakami na Halloween, pająki z ciasteczek Oreo. Robiliście kiedyś? Czytaj więcej
Ana Mari's world