ciasteczka - 38923 przepisów (strona:1140/2595)

Sernik waniliowy z solonym karmelem. 258

szklanki cukru trzcinowego 30 g masła Dodatkowo: sól morska w płatkach Kruchy spód: Herbatniki rozdrobnić przy użyciu miksera i wymieszać z mielonymi migdałami. Masło roztopić i połączyć z ciastkami,dokładnie wymieszać .Masa może być odrobinę sypka,jeśli dodacie więcej masła masa po upieczeniu stanie się za tłusta. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia,oddzielnie dno i oddzielnie boki ,aby papier

Ladylaura.
masło klarowane krok po kroku 460

składniki: dowolna ilość masła, dobrej jakości, o minimalnej zawartości tłuszczu 82% wykonanie: Masło kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do naczynia, najlepiej z grubym dnem i podgrzewamy

Domowy Smak Jedzenia
KORZENNE TRUFLE 119

jedzeniu ;) Tym razem wersja trochę świąteczna. Idealnie sprawdzi się jako prezent dla najbliższych. Tym bardziej fajny, bo przygotowany własnoręcznie i od serca. SKŁADNIKI: ok 100 g korzennych ciasteczek 100 g białej czekolady 1 łyżka startej skórki pomarańczowej 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka likieru czekoladowego kakao A jak to zrobić: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ciasteczka i skórkę, zblendować, powinny

Kuchnia w opałach
Wyniki konkursu Andrzejkowego 132

Przyznam szczerze, że niektóre propozycje były na prawdę kuszące i miałam dylemat co wybrać. Niestety zwycięzca może być tylko jeden :(  Nagroda trafia do Pani Julity , która zaproponowała Ciastka owsiane z orzechami, marcepanem i anyżem. Ta propozycja skusiła mnie najbardziej :)  Bardzo proszę o przesłanie danych do wysyłki na adres kloss.katarzyna@gmail.com  Chciałabym również podziękować Pani

Niezły Młynek
Bezy, brownie i lody zimą. 234

BEZY Z LODAMI CZEKOLADOWYMI I SOSEM ŻURAWINOWYM /składniki na 6 sześć porcji/ Do przygotowania deseru polecam lody Carte d'Or Chocolate Brownie , przepyszne czekoladowe lody z kawałkami ciastka brownie, polane czekoladowym sosem. Deser ułożony jest w opakowaniu w postaci sześciu gotowych do nałożenia rozetek. Dzięki temu w zaledwie kilka sekund możemy cieszyć się w domu ekskluzywnym deserem rodem

KUCHARNIA
tarta cebulowa 333

składniki na ciasto: 250 g maki 135 g masła 3-4 łyżki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 1/2 łyżeczki soli wykonanie: Mąkę przesiewamy na

Domowy Smak Jedzenia
Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym 16311

Gotowane, delikatne piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym, które podałam z duszonymi ziemniaczkami i zasmażanymi buraczkami . Prosty i bardzo smaczny pomysł na obiad Składniki: 2

Oryginalny smak
surówka / sałatka z kapusty 333

składniki: 600 g ziemniaków 300 g białej kapusty 300 g czerwonej kapusty 1 puszka kukurydzy 350-400 g marchewki 150 g majonezu sok z 1/4 cytryny

Domowy Smak Jedzenia
Babeczki potworki 158

mąki 2 jajka 250 g. jogurtu naturalnego 100 g. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 75 ml. oleju DODATKOWO: lukier plastyczny małe opakowanie czekoladowych kropelek opakowanie małych, okrągłych ciasteczek np. piegusków cukier puder woda mały pędzelek SKADNIKI NA KREM: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone barwnik lub barwniki spożywcze 2 op. śmietan fix [opcjonalnie, jednak(...)Przyklejamy ją do wyciętego kształtu oka- leciutko dociskając. Czynność tą powtarzamy, aż wszystkie oczka będą gotowe .   DEKOROWANIE BABECZEK: Do każdej babeczki przyklejamy ( znowu używamy naszego cukrowego kleju) okrągłe ciasteczko, tak aby jego część wystawała poza powierzchnię babeczki. Nakładamy warstwę kremu ( robimy podkład pod kudełki ) Nakładamy krem do rękawa do zdobienia tortów i za pomocą okrągłęj końcówki, o małej średnicy

Domowe Torty
Śmietankowy tort – Ciasteczkowy Potwór 188

śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone niebieski barwnik spożywczy DODATKOWO: 250g. truskawek niecałe 100g. lukru plastycznego lub białego marcepana 6 kostek mlecznej czekolady 3- 5 ciasteczek np. piegusków NASĄCZANIE: Biszkopt można nasączyć słabą, lekko posłodzoną herbatą, lub rozcieńczonym z wodą kompotem owocowym. Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny ale nie mokry! Wykonanie Tortu: BISZKOPT : Wymieszaną(...)zdobienia tortów, z końcówką (tylką) średniej wielkości o nazwie ‘zamknięty kwiatek’. Wykonujemy kremowe zdobienia- jedno, obok drugiego, na całej górze tortu. Układamy na torcie oczka, a ciasteczka wciskamy w krem tak, aby tworzyły kształt uśmiechniętej buzi…. …i nasz pyszny i sympatyczny tort jest gotowy! Gotowy tort wkładamy przynajmniej na kilka godzin do lodówki (a najlepiej

Domowe Torty
Pierogi z makiem i bakaliami 174

podrumienionym masłem i oprószam cukrem. Do przygotowania farszu do pierogów wykorzystałam mak mielony oraz orzechy włoskie, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Mak to doskonały dodatek do ciast, ciastek, deserów i potraw na słodko. Mak mielony MAKAR jest bardzo wygodny do użycia. Nie trzeba go parzyć, ani mielić, co pozwala nam to zaoszczędzić sporo czasu.  Do farszu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Omlet choinkowy 153

aromat i mąkę. Wylać na patelnię i smażyć pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 minut z każdej strony. Z gotowego omleta wyciąć kształt za pomocą metalowej foremki do ciastek. Ja mam dużą choinkę z Ikei :) Dekoracje: gwiazdki wycięte z plasterków banana cząstki mandarynek kawałki kiwi roztopiona gorzka czekolada  Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Kokosanki- ciastka. 446

Delikatnie kakaowe, delikatnie kokosowe- ale zdecydowanie mocno wyraziste w smaku proste ciastka. Lekko wilgotne, aż rozpływają się w ustach... Pracochłonne ale warte poświęcenia :) Mój smak z dzieciństwa. Kokosanki. Składniki: dowolny biszkopt (np z tego przepisu. ) zrobiony na płaskiej blaszce. 4 łyżki kakao 1 opakowanie kokosu pół szklanki mleka (letnie) Przygotowanie: Upiec biszkopt, wystudzić. Do mleka wsypać kakao, wymieszać. Przygotować

Tagebuch po polsku
Sernik waniliowo-wiśniowy z delicjami (na zimno) 164

rozsmarować na biszkoptach i polać resztą galaretki. (Nie musi być mocno stężała). Za pomocą czubka noża zrobić małe otworki, tak aby galaretka w nie spłynęła. Całość równomiernie obsypać pokruszonymi ciastkami i obłożyć delicjami. Ciasto schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia. (U mnie było gotowe już po kilku godzinach

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania