muffinki - 96 sztuk. Jednorazowe papilotki, które są dostępne w dwóch kolorach : różowym i niebieskim - z kwiatowym wzorem. Nadają się nie tylko do babeczek, ale także do herbatników oraz ciasteczek. Temperatura maksymalna: 240 °C. Wymiary: średnica dolna 5 cm, górna 8 cm. Moje zdanie... Papilotki naprawdę prezentują się bardzo ładnie i... elegancko. Na uznanie zasługuje też praktyczne(...)bardzo proste w obsłudze, a odciśnięty wzór jest wyraźny i doskonale trzyma formę. Ja akurat bawiłam się z masą plastyczną, gdzie tworzyłam cukrowe listki. Niebawem zaprezentuję Wam też pyszne ciasteczka, bo już wiem, że stempelki dają rewelacyjne efekty. Naprawdę spodobały mi się i to.... mocno! 4. Spray do czyszczenia i ochrony powierzchni szklanych - PRIVATE SPA aqua - 200 ml. Spray
Di gotujeKiedy byłam dzieckiem moja mama kilka razy zrobiła z nami takie ciastka - grzybki. Raz nawet na jakiś szkolny, jesienny występ, moja siostra zaniosła takie grzybki w koszyku. Rada pedagogiczna była pod wrażeniem! Pamiętam, że męczyłyśmy mamę, żeby robiła je częściej, ale nie dawała się przekonać. Dziś wiem, dlaczego stawiała opór. Roboty jest przy nich
Kulinarne InspiracjeBłyskawiczna pasta z kurczaka alla dip Diana Kopytka z sosem grzybowym Marta Deser budyniowy z bitą śmietaną Kasia Kaszotto pomidorowe z tuńczykiem Magdalena Ciastka francuskie z jabłk iem Agnieszka Bananowo - cynamonowe naleśniki Małgosia Dżemy z jabłek Magdalena Ekspresowy i zdrowy orki szowo - owocowy pucharek śniadaniowy Anna Krem
Magiczne Życie Martymiksujemy z mąką i jajami. 3.Resztę mleka zagotowujemy z masłem. Wsypujemy cukry, wlewamy zmiksowaną masę i mieszamy aż zgęstnieje. 4.Gorącą masę wylewamy na herbatniki. Przykrywamy drugą warstwą ciastek. 5.Napoleonkę posypujemy cukrem pudrem. Następnie tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki aż masa stężeje i następnie kroimy na porcje
Przepisy kulinarne babci AntoninyCoca ” to nazwa stosowana do szerokiej gamy ciastek, ciast i pieczywa. Coki są przygotowywane i spożywane głównie w Katalonii, wschodniej Aragonii, Walencji, na Balearach i w Andorze. Mogą nosić różne nazwy, choć w rzeczywistości będą takie same. Równie dobrze mogą mieć takie same nazwy, ale różnić się kształtem, rozmiarami i składnikami. Na przykład „ coca de San Juan ” zazwyczaj jest
Grahamka, weka i kajzerkaMoja Babcia twierdzi, że to „babka, która zawsze się udaje” – nawet tak właśnie jest zapisana w przepiśniku :) A jak pewnie wiecie, przepisy, które
Ciastkozercykarmelowy do wszystkiego ( prosty i jasny tytuł ;)) czy pikantne batony musli z syropem klonowym i goździkami. Gałka muszkatołowa jawi nam się w przepisach na migdałowo – muszkatołowe ciasteczka czy panna cotta z gałką muszkatołową. Majeranek nasz ukochany tu występuje w przepisach na cookies z majerankiem i białą czekoladą czy majerankoladę. Kolendra moja ukochana i tu domowa(...)chałwa z ziarnami kolendry, pistacjami i propolisem czy pomarańczowe kokosanki z kolendrą. Kminek i przepisy na biały mazurek z konfiturą morelową bez pieczeni czy kminkowe ciasteczka doskonałe. Czarnuszka .. mhmm uwielbiam, a Wy ? a kokosowy pudding chia z czarnuszką i mango, prażone orzechy z czarnuszką, miodem i sezamem. Werbena towarzyszy na w przepisach na Arbuzowe slushie z limonką
Kuchnia na wzgórzuMałe, chrupiące, ciasteczka owsiane w których suszone daktyle zostały schowane. Cukrem trzcinowym dodatkowo dosłodzone, na złoty kolor upieczone, swoich smakoszy już zyskały, bo częstując szybko poznikały. Składniki na ok. 80 szt.: 1 kostka masła (200 g), 500 g mąki tortowej typ. 450, 4 duże jajka, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, ½ płaskiej łyżeczki sody 200 g płatków(...)Pieczemy porcjami ok. 10 – 12 min w temp. 185° - 190° (bez termoobiegu). Rada: piekarniki różnie pieczą (zależy od wielkości) dlatego pod koniec pilnujemy, żeby ciastka nam się nie przypaliły . Ciasteczka po upieczeniu przekładamy na kratkę do przestygnięcia. Smacznego
Moniki SmakołykiUpiorne PALUCHY WIEDŹMY to ciasteczka, które możecie przygotować na nadchodzącą... Artykuł Paluchy wiedźmy pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEWitajcie: ) uwielbiamy tiramisu i często je robię, dzisiaj w troszkę innej wersji z dodatkiem ciasteczek maszynkowych od firmy Brześć . Wszystkich zainteresowanych zapraszam na stronę internetową myślę że każdy z Was znajdzie u nich coś pysznego dla siebie :) http://brzesc.pl/pl/oferta/ciasteczka/maszynowe Zapraszam :) Składniki : 500 g serka mascarpone 1 cukier waniliowy 3,4 łyżki cukru pudru do smaku 300 ml śmietanki(...)następnie dodajemy do masy i mieszamy. Biszkopty delikatnie namaczamy w kawie i układamy na spodzie dowolnego naczynia żaroodpornego, następnie trochę kremu i oprószamy kakao, następnie warstwa nasączonych w kawie ciasteczek, krem, kakao, nasączone biszkopty, krem i kakao i tak do wykończenia składników. Ja wierzch oprószyłam kakao i starłam gorzką czekoladę. Deser wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Jeśli nie macie
Sama słodycz i szczypta chiliskładniki: banany mandarynki trochę roztopionej czekolady paseczki z kiwi lub natki pietruszki wykonanie: Banany obieramy, przekrawamy na pół. Na każdym bananie czekoladą malujemy przy pomocy np
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 240 g mąki orkiszowej lub pszennej 20 g kakao 130 g cukru 80 ml maślanki 1 jajko 125 ml wody 125 ml oleju słonecznikowego 1
Domowy Smak JedzeniaPolędwiczka wieprzowa to bardzo delikatne mięsko i można je przygotowywać na przeróżne sposoby. Świetnie komponuje się z różnymi sosami i dodatkami. Był już przepis na
kuchnia doskiskładniki: 4 udka kurczka 6 ząbków czosnku 1 cebula ok. 100 ml oleju, oliwy 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu suszony
Domowy Smak Jedzeniazupełnie bez tłuszczu, na złoty kolor z obu stron pulchne placuszki. Podajemy z mlekiem i konfiturami. Młynomag to najlepsze mąki do każdej kuchni i dla każdej kucharki. Od delikatnych ciastek do żytnich ciężkich chlebów. Można z nich zrobić wszystko . Polecam Młynomag
Gotowanie jest łatwe