ciasteczka - 39423 przepisów (strona:1072/2629)

Mus czekoladowy z awokado 163

Wszyscy lubimy desery. Im większe pucharki, wypełnione po brzegi bitą śmietaną i polewami, tym lepiej. Każda niemal uroczystość czy spotkanie rodzinne to okazja do spotkania przy kawie i dobrym ciastku. Czekoladowe desery smakują nam zwłaszcza jesienią i zimą, kiedy mamy obniżony nastrój i zwiększone zapotrzebowanie na słodkości. Śmietankowe kremy, lody z polewą czekoladową, puszyste ciasta z galaretką to tylko

Moja smaczna kuchnia
hreczanyki – bieszczadzkie kotleciki z kaszy gryczanej 289

składniki: 250 g kaszy gryczanej 250 g mięsa mielonego 2 jajka 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz, cząber tłuszcz do smażenia wykonanie: Kasze gotujemy w lekko

Domowy Smak Jedzenia
Test Monte z dodatkami, projekt od trnd.com 178

musli sprawia iż zakochałam się w nim. Doskonale nadaje się także do zjedzenia osobno serek, a osobno dodatki" . - "Babciu, pyszny serek, mogę spróbować kolejny" . - "Zjadłam osobno serek, a osobno ciasteczka. Pyszny, duży, sycący, a poza tym cena jest adekwatne i do smaku i wielkości serka" . Co do mojej opinii:  Uważam ze serek jest doskonałym uzupełnieniem codziennego posiłku. Można(...)spokojnie zjeść na deser po obiedzie. Najbardziej odpowiadał mi smak Zott Monte Cacao Cookies. Pyszny smak ciasteczek nadaje serkowi pysznego smaku. Dzieci i dorośli je uwielbiają (u mnie w domu). Ocena

Gotuję Testuję
Kokosowe batoniki w lekkiej odsłonie. 210

lubi kokos i wszelakie jego pochodne, pewnie się zastanawiał , a może i próbował stworzyć samemu coś na wzór słodkości ze sklepu.  Ja kiedyś podjęłam się ciastek z masą kokosową, wzorując się na jednej z sieci handlowych. Bałam się co z tego wyjdzie, a wyszło lepiej, smaczniej i taniej niż w oryginale. Do tych małych batoników też już podchodziłam

Dieta moja pasja
"Michałki" domowa wersja znanych i lubianych . 200

krem,  resztę odkładamy na bok. Do zmiksowanych orzechów wlewamy mleko z daktylami i miksujemy. Następnie partiami wsypujemy mleko w proszku i miksujemy aby nie było żadnych grudek.  Ciasteczka kruszymy i dodajemy do masy cały czas miksując. Ja dałam ich 10, ale jakbym miała więcej też by poszło. Resztę orzeszków siekamy nożem na drobno i mieszamy już za pomocą(...)łyżki z gotową masą. Te orzeszki mają być wyczuwalne i widoczne w cukierkach. Gotową masę odstawiamy na godzinę, aby ciasteczka które pełnią rolę zagęstnika namokły i ściągnęły wilgoć. Zwilżonymi w wodzie dłońmi formujemy kulki, które następnie kąpiemy w rozpuszczonej czekoladzie. Odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce. Póki stoją na zewnątrz, są błyszczące. Gdy wstawimy do lodówki tracą swój połysk

Dieta moja pasja
Zdrowe, smaczne i soczyste ciasteczka..... 161

wody owoce do dekoracji papierowe ręczniki 0,5 szklanki wiórek kokosowych Na suchej patelni prażymy wiórki aż się ładnie zrumienią. Grubość plastra zależy od tego jak grube chcemy mieć ciasteczka. Próbowałam dwie cieńsze  warstwy arbuza skleić serkiem.  Ale przy jego twardej strukturze,  ten sposób jak dla mnie się nie sprawdził. A więc taki plaster obieramy ze skóry(...)nią arbuza. Obsypujemy wiórkami i dekorujemy owocami, trzeba to zrobić póki masa całkiem nie stężała. Wówczas i wiórki i owoce będą się ładnie trzymać. I tak to mamy strojne ciasteczka, które można jeść bez wyrzutów sumienia. A i da się kogoś nieźle oszukać

Dieta moja pasja
Szybkie ciasto ze śliwkami 169

Miało być drożdżowe ciasto ze śliwkami, ale z braku czasu zdecydowałam się na to wyjątkowo szybkie ciasto. Na przepis natrafiłam  tutaj . Od razu przypadło mi

kuchnia doski
Knedle z mięsem 199

dokładnie zaklejamy i formujemy owalne knedle. Gotujemy w osolonym wrzątku, podajemy polane masłem przysmażonym z cebulką. Młynomag to najlepsze mąki do każdej kuchni i dla każdej kucharki. Od delikatnych ciastek do żytnich ciężkich chlebów. Można z nich zrobić wszystko. Polecam Młynomag  do najlepszych klusek i knedli

Gotowanie jest łatwe
“Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji” – recenzja 208

jego wersja jest najsmaczniejsza, ale nikt nie zarzuci Joannie Furgalińskiej, że nie wie jak się robi żurek. Największe ekstrawagancje to powidła śliwkowe dodawane do bigosu, masło śledziowe i ciastka ze skwarkami. Czy warto mieć w domu taką książkę? Jak najbardziej, przecież ile można jeść to sushi.   Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji Autor: Joanna Furgalińska Wydawnictwo Naukowe

Ugotowane pozamiatane
dynianka z kluskami 184

składniki na zupę: 1000 dyni, obranej 500 ml mleka 500 ml wody sól wykonanie: Dynię kroimy w kostkę, zalewamy wodą i gotujemy, aż będzie miękka. Miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
CIASTECZKA Z MĄKI KOKOSOWEJ Z BAKALIAMI 272

pozostałe składniki i całość wymieszać najlepiej ręką. Z powstałego ciasta formować w dłoniach kulki, wielkości orzecha włoskiego, układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lekko je spłaszczając. Ciastka piec 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Kuchnia w opałach
fuczki – bieszczadzkie placki z kapustą kiszoną 338

składniki: 160 g mąki orkiszowej lub pszennej 200 g kapusty kiszonej, odciśniętej 1 jajko ok. 170 g mleka lub wody sol, pieprz, kminek, cząber dodatkowo: tłuszcz

Domowy Smak Jedzenia
surówka z kapusty i octem jabłkowym 264

składniki: 1/2 kapusty białej lub włoskiej 1 papryka 1 cebula opcjonalnie: natka pietruszki wykonanie: Paprykę kroimy w cienki słupki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kapustę drobno

Domowy Smak Jedzenia
jabłecznik na cieście ucieranym 229

składniki: 320 g mąki orkiszowej lub pszennej 150 g cukru 3 jajka (2 całe jajka + 1 oddzielone żółtko od białka) 200 g masła 200 g śmietany

Domowy Smak Jedzenia