Zapewniam Was, że jeszcze nie jadłam tak pysznego gulaszu jak ten gotowany w wolnowarze. Wołowina jest tak miękka, że rozpływa się w ustach, a smak jest
kuchnia doskigofrożki są w pytę. Balduno proponuje nam aż (albo tylko) 5 szalonych kombinacji: wiśniowo-czekoladowy, bananowo-czekoladowy, orzechowy, „oreowy” i owocowy. W każdym z nich znajdziemy świeże owoce, ciastka lub orzechy, bitą śmietanę, polewę owocową lub czekoladę oraz oczywiście lody (w końcu to lodziarnia). Ja wziąłem orzechowego z lodami o smaku solonego karmelu, a mój towarzysz wiśniowo-czekoladowego
Food SquareMój A. miał problem z określeniem, w jakiego rodzaju ciasto zawinęłam śliwki :D - wygląda jak kruche, ale jest bardzo delikatne i mięciutkie. To naprawdę fantastyczny przepis i myślę, że ciastka znakomicie smakowałyby również z innym nadzieniem. Dodatkową ich zaletą jest fakt, że w przeciwieństwie do zwykłych-drożdżowych, nawet następnego dnia zachowują świeżość i są nadal mięciutkie i pyszne. składniki
6nieboNajpierw przygotowujemy pasty. Mascarpone ucieramy z łososiem na krem,najlepiej w robocie. Twarożek ucieramy z pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Pasty wkładamy do szpryc i dekorujemy nimi wytrawne ciastka. Posypujemy na koniec szczypiorkiem, pieprzem i dodajemy żurawiny, posypujemy czarnuszka lub czarnym sezamem. Szybka, pyszna i pięknie podana przekąska, gotowa! Taki mały szczegół spotkania, ale niezwykle pożądany przez każdego
Z Kuchni Do Kuchniskładniki: 400 g włoszczyzny (marchewka, seler, por) 1 cebula 1 pomidor 3 ziemniaki 2 ząbki czosnku 1 gałązka selera lub pietruszki ok.15 g masła sól, pieprz
Domowy Smak Jedzeniaminie! Pewnego dnia miałam wielką chęć na upieczenie ciasteczek, ale to bez sensu skoro wszystko co słodkie - strasznie mnie odstraszało. Jednak postanowiłam, że i tak zrobię pyszne i chrupiące ciastka! Postawiłam na wersję słoną i okazało się to świetnym pomysłem. Ciasteczka wyszły rewelacyjne w smaku - takie chrupiące, z lekkim posmakiem czarnuszki i pestek dyni. O ich właściwościach
Di gotujeciepłej tea. To ona budzi mnie do życia, to ona rozgrzewa mnie w chłodne jesienne dni. To przy niej prowadzi się najciekawsze rozmowy. Kubek dobrej, ciepłej herbaty, kilka ulubionych ciasteczek i nawet pochmurny dzień wydaje się być piękny. Musicie wiedzieć, że jestem dość wybredna jeśli chodzi o smak herbaty. Jak którąś pokocham, to zostaje ze mną na długie lata. Ostatnio(...)ulubionego kubka i podajemy samą lub z cukrem, a nawet innymi ulubionymi dodatkami. Mi wystarczył sam cukier i już byłam w przysłowiowym „herbacianym niebie” Do tego kilka ciasteczek i nic tylko delektować się ciepłą, niezwykle aromatyczną herbatą. Jak myślicie, czy herbata TET Lord Grey przypadła mi do gustu? Tak. I to zdecydowanie. Dawno nie zmieniałam mojej ulubionej herbaty
Słodkie okruszkipodstawowe gotowanie tej kaszy. Jednak jest ona na tyle wdzięcznym produktem, że nie musicie zastępować nią w diecie jedynie kasz, makaronów czy ryżu. Doskonale sprawdzi się jako baza ciastek, deserów, zup czy sałatek a nawet kotletów. Eksperymentujcie i dzielcie się swoimi przepisami na komosę. Dlaczego warto jeść quinoa (komosę)? Ponieważ jest bogatym źródłem błonnika, białka i kwasów tłuszczowych
Mieszam w Garnkuskładniki: 240 g mąki orkiszowej lub pszennej 170 g cukru 180 ml oleju słonecznikowego 3 jajka 1 i 1/2 łyżki kakao 1 i 1/2 łyżeczki sody
Domowy Smak Jedzeniamożecie również obsypać makiem. Moja solenizantka jednak zażyczyła jak najmniej dekoracji z surowego maku - nie każdy lubi jak ziarenka zachodzą pomiędzy zęby. Ładnie będzie też wyglądała posypka z ciemnych ciastek - bądź zmielonych orzechów. - Jak wspomniałam ciasto jest dość ciężkie, więc jeśli wystąpią problemy z jego "składaniem" - tzn. krem będzie opadał pod wpływem ciężkości kolejnego placka - tort wstawiajcie do lodówki
Di gotujeurośnie w pieczeniu), jeden koniec zamoczyć w białku i oprószyć makiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec do zrumienienia około 10 minut. Wystudzić i delikatnie zdjąć ciastka z foremek. Przygotować krem: budyń wymieszać z połową mleka, mąką i cukrem, ugotować na pozostałym mleku. Wystudzić i utrzeć z miękkim masłem. Napełniać korpusy grzybków, zatykać kółkami
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamogę przepuścić okazji i zrobić je razem z moją Nikolą. Ciasto jest łatwe w przygotowaniu, choć nie ukrywam największa zabawa jest przy dekoracji rzeczonych stworzeń. Przepis zmodyfikowałam, a same ciastka stanowią świetny dodatek do ciepłego mleka czy też gorącej kawy. Składniki: 120 g masła 75 g miałkiego drobnego cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 3 jajka
vaniliowoczekoladowaskładniki: 400 g makaronu penne 2 piersi z kurczka 800 g pomidorów pokrojonych, z puszki 1 cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz, oregano tłuszcz do smażenia
Domowy Smak Jedzeniaczwartym razem.Zawsze wychodziły popękane,beżowe i nie ciekawe,a pierwsze to wyszły w formie płaskich placków hi hi:)...Oglądając inne wypieki dziewczyn na blogach tak im bardzo zazdrościłam , ich ciastka bezowe były białe jak śnieg i nie popękane, a moje to takie brzydkie kaczątka ,i wreszcie się udało ufff....Walczyłam z piekarnikiem na śmierć i życie , kręcąc pokrętłami
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPyszne, obłędnie wilgotne ciasto czekoladowo-kawowe z cukinii przełożone kremem kawowym na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone. W smaku przypomina murzynek z kawową nutą. Choć
Oryginalny smak