Bonitki z Biedronki) 25 g rozpuszczonego masła 15 g domowego masła orzechowego Ciastka zmiksowałam w blenderze na piasek. Wlałam rozpuszczone masło, wymieszałam. Dołożyłam masło orzechowe i wmieszałam w ciasteczka. Ogólnie chodzi tu, aby konsystencją ciasteczka z masłem przypominały mokry piasek, dzięki czemu dobrze można je ugnieść i uformować boki, a potem po schłodzeniu podczas krojenia ciastka nie obsypują się
Blondynka Gotujeskładniki: 100 g drobnego makaronu gwiazdki 150 g szynki, dowolnej (wg własnego uznania) 1/2 puszki groszku 2-3 ogórki konserwowe 1 czerwona papryka majonez sól, pieprz
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 800 g dyni, obranej 1800 g jabłek 200 g cukru 100 ml soku z pomarańczy opcjonalnie: 1 łyżeczka świeżo startego imbiru ziarenka z 1 laski
Domowy Smak Jedzeniaszkl. cukru,gdyby ciasta były mało słodkie Dodatkowo: herbatniki/biszkopty do wyłożenia formy 50g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 50 ml śmietanki kremówki Ciasto i ciastka pokruszyć.Masło,czekoladę, kakao, mleko, (ewentualny cukier) rozpuścić w garnuszku.Ostudzić i wlać do okruchów ciasta.Wymieszać , dodając również powidła, bakalie, alkohol. W razie potrzeby zwiększyć ilość bakalii/ciastek
Moje domowe kucharzenieTarta na spodzie z ciastek czekoladowych. Na wierzchu panna cotta i maliny. Bez pieczenia, doskonała na upały. Czekoladowy spód: 300 g ciasteczek czekoladowych (użyłam Oreo) 80 g masła 50 g gorzkiej czekolady Panna cotta: 1,5 szklanki mleka 3 łyżeczki żelatyny 200 ml śmietany 30% 1/3 szklanki cukru pudru 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego Dodatkowo: maliny na wierzch tarty Ciasteczka dokładnie
BullioAksamitny sernik z białą czekoladą. Spód wykonany z ciasteczek owsianych. Na wierzchu maliny. Można też wykorzystać truskawki, jagody czy poziomki. Najlepiej smakuje po co najmniej kilku godzinach w lodówce. Spód: 180 g ciastek owsianych (użyłam ciastek owsianych z orzechami) 80 g masła Masa serowa: 500 g tłustego twarogu trzykrotnie zmielonego lub gotowego sera do serników 250 g mascarpone(...)śmietankowego (proszku) 2 czubate łyżeczki mąki ziemniaczenej 3 jajka Dodatkowo: 100 g malin, łyżeczka masła do wysmarowania formy Ciastka dokładnie pokruszyć w malakserze. Masło rozpuścić i wymieszać z pokruszonymi ciasteczkami. Dno i boki tortownicy o średnicy około 23 cm posmarować masłem. Dno wyłożyć masą z ciastek, delikatnie ją ugniatając. Wstawić do lodówki. Należy pamiętać aby wszystkie składniki masy serowej były
Bullioowocami oraz herbatnikami. Zachęcam do zakupu produktów ZENTIS . W ofercie sklepu znajdziecie cały szereg przeróżnych nadzień, owoców w żelu oraz produktów niezbędnych do przygotowania domowych ciast, ciastek i deserów
Tradycyjna kuchnia KasiKrótka chwila i nasza nutella z awokado i bananów jest gotowa. Samo zdrowie i doskonale nadaje się do wszystkiego. Do kanapek, naleśników, ciastek… u nas swój debiut miała z placuszkami z serka wiejskiego. Obłędnie pyszne;) Składniki: - jedno dojrzałe awokado musi być miękkie - trzy dojrzałe banany - 1 łyżka kakao - 2 łyżki cukru pudru, można i mniej lub wcale ;) Przygotowanie
Życie zaczyna się w kuchniCiastka na patyku są u nas rzadko spotykane i dlatego możesz nimi zaskoczyć swoich bliskich, znajomych, współpracowników, dzieciaki. Sami przyznajcie, ze jest to naprawdę ciekawy pomysł na coś słodkiego. Cake pops wyglądają jak lizaki ale w środku mamy biszkopt lub inne ciasto a lizak polany jest czekoladą i udekorowany posypką Te lizaki to był mój debiut;) next time będzie
Życie zaczyna się w kuchniwinogrono i figa przekładamy do jednej miseczki, mieszamy. Jogurty jagodowy przekładamy do drugiej miseczki. Rozpuszczoną żelatynę dodajemy po połowie do każdej miseczki z jogurtem, szybko mieszamy łyżką. Układamy ciastka na spodzie formy, zalewamy odrobiną galaretki. Nakładamy warstwę jogurtu jagodowego, następnie jogurt brzoskwiniowy, a wierzch zalewamy galaretką. Chłodzimy deser około 2 godzin w lodówce, podajemy na zimno
Życie zaczyna się w kuchniwody, mieszamy ze zmiksowanym mango. odstawiamy do stężenia na chwilę. Wracamy do masy serowej, którą mieszamy z 1 szklanka prosa ekspandowanego. Formę wykładamy folią spożywczą. Na spodzie układamy ciastka, następnie wykładamy masę serową a na sam wierzch mus mango
Życie zaczyna się w kuchniciasta, płaską blachę, papier do pieczenia, folię spożywczą, foremki do wykrajania ciastek, płaski talerz lub kratkę do ostudzenia ciastek, szczypce lub dwie łyżeczki lub dwa widelce do zdejmowania ciasteczek z blachy, ewentualnie stolnicę. Przygotuj składniki: 1/2 kg mąki, 20 dag miodu, 2 jajka, 20 dag cukru, 5 dag masła, łyżeczkę proszku do pieczenia, przyprawę do piernika, tłuszcz do wysmarowania blachy(...)stolnicy lub innej płaskiej powierzchni (np. stole). Wykrawaj z niego foremkami ciastka. Układaj je na blasze i piecz partiami przez 10-15 minut w temperaturze 190°C. Upieczone ciasteczka przełóż z blachy na płaski talerz lub metalową kratkę i odstaw do przestygnięcia. Pierniczki przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku, np. dużym słoju. Przed podaniem udekoruj lukrem lub polewą czekoladową
blog.moje-pasje.infoŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT (+ 45 MINUT CHŁODZENIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 20 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 WYMIARY BLACHY: TORTOWNICA O ŚREDNICY 21-23 CM. Składniki: Opakowanie ciasteczek "oreo" (176 g), 500 g serka mascarpone, 100 g masła (nie margaryny!), około 70 g gorzkiej czekolady, 2 opakowania cukru waniliowego. Przygotowanie: Ciasteczka k ruszę, dodaję masło, miksuję blenderem
JejKuchniaprzepis i tyle. Tym bardziej, że ciągle nie wiem, czy w ogóle ktokolwiek czyta moje wypociny. Czyta? Może z nich zrezygnuję. A dzisiaj coś jak moje życie. Okrągłe pyszniutkie ciasteczka kokosowe. Jak moje życie dlatego, że choć na to wcale nie wyglądają dają wiele satysfakcji ;) To najlepsze kokosanki, jakie znam z takich robionych w domu. Przepis mamy dzięki pani Monice(...)życzę smacznego! Jeśli dotrwałeś aż do tego miejsca, wiedz, że bardzo przyjemnie będzie mi zobaczyć ślad Twojej obecności u mnie. Zapraszam do komentowania i wypróbowywania przepisów! #kokosanki #bezgluten #bezglutenowe #ciasteczka #ciastka #kokos #itbmtt
I tu będę miała takie teCiastka milionera lub ciasto milionera to bardzo ale to bardzo słodki i przepyszny deser. Miłośnicy karmelu i czekolady na pewno będą zadowoleni. Składniki: na ciasto: 1 szklanka przesianej mąki pszennej 120 g zimnego masła 4-5 łyżek drobnego cukru(może być brązowy) masa karmelowa: 1 puszka mleka słodzonego 150 g cukru 150 g masła oraz 150 g mlecznej
Pysznie & Pięknie